Oxhälja marknad igång



Regnet strilar ner och Oxhälja marknad drar igång i eftermiddag. Jag såg igår hur folk laddade för helgen genom att köpa enorma mängder alkohol. Folk bar på stora bagar med lådviner och flera flak med öl. Jag har aldrig sett nåt liknande. Undrar hur mycket elände och bråk som ska komma ut av allt detta.
Tyvärr är vi för få som kan och orkar vara ute med Bullgerillan i år. I säkert 15 år har vi varit ute med bullar, saft och kaffe och samtalat till långt in på nätterna med ungdomar. Vi har varit med om att avstyra bråk, skjutsat drogade ungdomar hem, tröstat ungdomsgäng som sörjt en kille som berusad blev påkörd och dog, förhindrat knivslagsmål och bjudit bestulna knallar på fika. Vi har fått bedja för människor som mått dåligt och som gått runt på marknaden med en längtan efter ett annat liv fyllt av Guds frid.
Något år har vi haft hjälp från andra församlingar och från andra orter. Vi har delat ut tusentals bullar och massor med tidningar och småböcker.
Glada tillrop och uppmuntrande hälsningar har vi fått från folk som var tonåringar när vi började med Bullgerillan. Nu går de på marknad med sina barn.
I år har vi extra öppethållande på Erikshjälpen Second Hand. Välkommen in i vårt café på lördag mellan 10-16 och prata, drick kaffe och smaka våra smörgåsar. Där finns också tidningen ONE och en del böcker.
Hoppas du får en trevlig Oxhälja marknad med lite sol åtminstone.

Kommentarer
Postat av: helapingsten

Alkoholen ställer till med så mycket skada. "Berusa er inte med vin, sådant leder till ett liv i laster. Låt er i stället uppfyllas av Anden" Ef 5:18

2009-09-04 @ 16:18:35
URL: http://helapingsten.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0