Svar från migrationsministern

Jag sitter och funderar på hur man ska tolka migrationsministerns svar på mitt brev om en svårt lidande iransk familj, där migrationsverket och polisen med tvångsmedel försöker utvisa familjen.
Han hälsar genom sin sekreterare att "jag har tagit del av dina synpunkter".
Är det någon som kan tolka för mig?

Se brevet som jag skrev och som jag lagt in här på bloggen. Leta efter inlägget "Jag skriver till migrationsministern".

Kommentarer
Postat av: Douwe Mol

Den svenska och europeiska asylpolitiken är inte baserat på den viljan att skydda människor var de än kommer ifrån, utan på att skydda våra egna rika samhällen. Det är en pinsam insikt. Alla FN-konventioner till trots avvisas och utvisas flyktingar som letar efter inte mer än en framtid.



Frågan är inte om flyktingpolitiken bör bli mer generös eller ej, frågan är om vi vågar engagerar oss för skyddsbehovande medmänniskor, även om detta påverkar våra egna liv och förmåner. En sådan fråga är lika principiell än Dietrich Bonhoeffers ställningstagande mot nazismens politik i 30- och 40-talet.



Jag tror att vi bör samla alla krafter, gång på gång, till att engagera oss för flyktingar och sätta oss emot regeringens flyktingpolitik och Migrationsverkets praxis.



Detta läste jag, till sist, i Annette Rosengrens bok Vinna eller Försvinna: "Att stänga sina gränser betyder också att stänga in sig själv. och det är värre än ett brott. det är en dumhet."

2009-09-26 @ 11:29:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0