Obama anordnar muslimsk bönedag

OBAMA HAR STÄLLT IN DEN KRISTA NATIONELLA BÖNEDAGEN

President Truman instiftade en nationell bönedag 1952 i USA.

President Regan beslutade 1988 att den första torsdagen i maj varje år skulle vara en nationell bönedag.

I juni 2007 proklamerade presidentkandidaten Barak Hussein Obama att USA inte längre är en kristen nation.

I år ställde president Obama in årets nationella bönedag, den 21 i ordningen, med svepskälet ”att inte förolämpa någon”.

Den 25 september 2009 hade han en bönedag för muslimer från kl 04.00 till kl 19.00. Den nya nationella bönedagen hölls vid Capitol Hill vid Vita Huset. Man uppskattar att 50 000 muslimer deltog.

Vart är USA på väg?

Källa: http://www.islamoncapitolhill.com

USA HÅLLER PÅ ATT SVÄNGA I SIN SYN PÅ ISRAEL

IKVÄLL I SVERIGES RADIO P1 TAR PROGRAMMET KONFLIKT UPP ÄMNET.

USA:s vänskap prövas i Jerusalem. Colin Powells närmaste man, överste Wilkerson, är en av flera ledande amerikaner som säger att verklig vänskap måste ställa krav på Israel. Samtidigt utmanas den tradionella proisraeliska lobbyn i USA av J street, en ny judisk påtryckargrupp som kräver krafttag mot Israel - för Israels skull. Och sist professorerna som provocerade med påståenden om USA:s politiker som proisraelisk gisslan.

På en presskonferens i Jerusalem den 9 mars bedyrade vicepresident Joe Biden och Benjamin Netahyahu varandra sin varma vänskap, och betonade vänskapsbanden mellan de båda nationerna. Några timmar senare svalnade relationen; Israel meddelade att 1600 nya bostäder fått bygglov på omstridd mark i Östra Jerusalem och Biden anlände mycket sent till kvällens middag.
Det var upptakten till en spricka, ett avstånd mellan USA och Israel, som gett upphov till många spekulationer. För det finns också andra tecken på att relationen inte är som förr. Och häromdagen kom nyheten att Nethanyahu ställer in sin närvaro vid konferensen om ickespridning av kärnvapen i Washington nästa vecka.
I studion: Anders Stephanson, professor i historia vid Columbia university i New York och specialiserad på amerikansk utrikespolitik.

Frilansjournalisten Anneli Rådestad åkte till Jerusalem för att höra hur de som bor i de omdiskuterade områdena i östra Jerusalem tänker om att deras hem blivit orsak till det som många bedömare kallar en av de värsta kriserna i relationen USA-Israel på decennier. Irritationen över att president Obama inte gör skillnad mellan olika bosättningar är tydlig. Men också i Israel höjs kritiska röster. Michael Solsberry, fredsaktivist, är en av dem som välkomnar en debatt bland proisraeliska grupper i USA om hur det bästa stödet för Israel egentligen ska se ut.
Se mer på Sveriges Radios hemsida; denna länk:
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?ProgramId=1300&grupp=9035

Vad säger bibeln om det som ska ske i den yttersta tiden i Israel och Jerusalem?Se profeten SAKARJA

JERUSALEM BESEGRAS, RÄDDAS OCH FÖRNYAS

12 Profetord. Herrens ord om Israel.

Så talar Herren, han som har spänt ut himlen och lagt jordens grund, han som har skapat livsanden i människan: 2Jag skall göra Jerusalem till en bägare som berusar alla de omgivande folken. Också Judas städer skall belägras tillsammans med Jerusalem. 3Den dagen skall jag göra Jerusalem till en lyftesten för folken: var och en som försöker lyfta den skall sarga sig, och alla jordens folkslag skall samla sig mot den. 4Den dagen, säger Herren, skall jag slå alla hästar med skräck och alla ryttare med vanvett. Men över Juda skall mina ögon vaka, och folkens alla hästar skall jag slå med blindhet. 5Då skall Judas släkter tänka: Jerusalems invånare har sin styrka i Herren Sebaot, sin Gud. 6Den dagen skall jag göra Judas släkter till ett glödande fyrfat bland vedträn och till en brinnande fackla i en kärve, och de skall förtära alla omgivande folk, på alla sidor. Men folket i Jerusalem skall få bo kvar i sin stad.

7Herren skall först rädda Judas folk, så att inte Davids ätt och Jerusalems invånare får större ära än Juda. 8Den dagen skall Herren skydda Jerusalems invånare. Den svagaste bland dem skall den dagen vara som David, och Davids ätt skall vara som en gud, som en Herrens ängel framför dem. 9Den dagen ämnar jag förinta alla de folk som drar upp mot Jerusalem.

Profeten Sakarja uttalar även Guds ord att "det ska inte ske genom någon människas styrka eller kraft utan genom Guds Ande". När USA drar undan sitt stöd i en framtid kommer läget för Israel att se mörkt ut till en början, men då ska judarna se upp till Jesus som ska visa sig för dem. Han ska rädda det judiska folket från förintelse och de ska upptäcka vem denne Jesus är. Vi lever i en spännande tid.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0