Gör någon glad

I många församlingar är det bråda dagar så här före jul.
Julsånger övas och sjungs på gudstjänster och julfester. Det är avslutning på alphakurser och barnsamlingar. Sjuka och gamla besöks och får en julgrupp och tidning till jul. Det är viktigt att ta tid också för samtal när man kommer för att överlämna blomman och hälsa från församlingen.

Denna höst har jag haft kontakt med ett flertal flyktingfamiljer som har det mycket jobbigt. Flera har utvisningsbeslut och de sitter och väntar på polisen eller på att resehandlingar från Migrationsverk och ambassad skall skrivas ut. Vilken dag som helst kan de utvisas. De har ingen chans att planera för en trivsam och mysig julhelg. Varje dag kan vara den sista i Sverige. Några kanske väcks klockan sex på morgonen av att poliser och vakter tränger sig in i deras lägenhet medan familjen ligger och sover. De får några timmar på sig att packa ihop allt de äger efter kanske fem eller sex år i Sverige. Det som inte ryms i minibussen får lämnas kvar även om det är saker som man själv köpt, kanske på Erikshjälpen Second Hand.

Nästa vecka planerar jag att uppmuntra dessa familjer med lite mat samt godis och någon enkel julklapp till barnen. Jag tänker på en man som är far till fem barn. Han sa att han aldrig kunnat ge sina barn en julklapp. Som rom i Kosovo har hans liv varit fruktansvärt.

Du som eventuellt skulle vilja vara med och skänka en gåva till dessa barn kan sätta in din gåva till församlingen Kristen Gemenskap Filipstad-Hällefors på detta konto i Swedbank 5489-1536. Skriv att det gäller "flyktingarbetet". TACK!
Korten här nedan är från en manifestation i Filipstad för en rättssäker flyktingpolitik.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0