Ny skolplan/kursplan utan kristendom?

Det är viktigt att kristendomens särställning belyses i skolplanen (GY2011). Hela vårt västerländska samhälle är präglat och har sin grund i den kristet- judiska religionen. Kristendomens påverkan på vår kultur är stor. Det är viktigt att skolan söker kulturens rötter och ger en allsidig belysning av kristendomens särställning. Viktigt att informera om religionens innersta väsen och hur kristendomen formar och format generation efter generation i vårt land. För att bli trygga i vår egen kultur och i vår tro är det viktigt att väl känna till våra egna rötter. Då kan vi också tillgodogöra oss kunskapen om andra religioner trosuppfattningar. Skolan skall ha en objektiv undervisning, men inte skygga för hur kristendomen haft stor betydelse för vårt samhällets sociala omsorg, för sjukvården och för skolan m.m.  

Skolverket föreslår att religionskunskapsämnet släpper kristendomens särställning och dess grundläggande betydelse för vårt land och folk. Det får inte ske.

Sverige är numera multietniskt och multireligiöst, men det kristna arvet har format det svenska samhället. Kristendomens värderingar är av största betydelse för ett gott samhälle

Läs mer i Världen Idag och DAGEN  Alla har möjlighet att snarast skicka in sin mening om detta till Skolverket. Gå in på deras hemsida och se mailadress o.s.v.

http://www.skolverket.se/sb/d/165
 
http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=6640&Itemid=29

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=193670


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0