Res upp ett bönealtare!


"Men Herrens ängel befallde Gad att säga till David, att David skulle gå åstad och resa ett altare åt Herren på jebuséen Ornans tröskplats. Och David gick åstad på grund av det ord som Gad hade talat i Herrens namn."1Krön.21:18­19.

På 70 och 80-talet var det många församlingar och enskilda som var engagerade i Förebedjare för Sverige som min bror Kjell Sjöberg startade. Det var febril aktivitet i hela landet och människor samlades från alla slags kyrkor till bön för sina samhällen och bön för Sverige. Det var en underbar tid då församlingar startades, många människor tog emot Jesus till frälsning, andeuppfyllelse, utrustning av andliga gåvor och många upplevde fysiska och inre helanden.Tyvärr måste vi konstatera att på många områden har de kristna backat. Det tomrum som skapats har intagits av andra krafter. Ockulta rörelser och terapier vinner gehör hos ett folk som egentligen har en andlig hunger, men är rätt så vilsna. Nu är tiden inne att på nytt gå framåt och utbreda Guds Rike.

Domarboken 6:25-26 ”Riv sedan ner det baalsaltare som tillhör din far, och hugg sönder Aseran som står intill det. BYGG ETT ALTARE ÅT HERREN, DIN GUD, ÖVERST PÅ DENNA KLIPPA OCH UPPFÖR DET PÅ VANLIGT SÄTT.

Dessa verser talar om att man måste riva ner baalsaltaret. Baal var en avgud. Idag finns det många avgudar som tagit den plats som egentligen Gud skall ha.

Undervisningen om att bygga ett bönealtare handlar:

  1. I första hand om ditt eget böneliv. Hitta en tid och plats för regelbunden bön. Det kommer att förändra hela ditt liv på kort tid! Använd Segerplanen eller någon annan bibelläsningsplan.
    2. I din familj. Engagera familjen och dina närmaste vänner i gemensam bön och tillbedjan. Det förändrar atmosfären i ditt hem.
    3. I din församling. Bön och lovsång är motorn i alla levande församlingar.
    4. I din stad. Samla bedjarna i staden och sök Guds ansikte för stadens bästa och dess framtid. Be för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Be om framtidstro. Be om kärlek till din bygd och till folket där du bor. Tala positivt om staden. Tänk på bibelordet i Hesekiel 48:35 som talar om att stadens namn skall vara ”Här är Herren”. I Jeremia 29:5-7 står det att vi ska bygga och plantera och förvänta oss skörd, dvs stanna kvar och njut av skörden. Det står vidare att vi ska 2söka den stads bästa där vi bor”. Om det går bra för affärer, fabriker, verkstäder och skolor m.m. då går det också bra för den kristna församlingen på orten. Då stannar ungdomar och invandrare kvar för de får jobb och tycker att det finns en positiv utveckling i staden. 5 Mos 11:23-24 handlar om att var ort som vår fot beträder har Gud gett oss. Vi ska be för nyckelpersoner och välsigna dem med Guds välsignelse. Församling betyder en utkallad grupp som ska styra en stad. Vi är kallade att vara med och besluta och ta ansvar för vår stad. Det behövs kristna som engagerar sig politiskt och i facket och på alla områden är med och tar ansvar för folket.
    5. I ditt län. Samla förebedjarna i större regioner och be för de styrande och hela landet. Be för näringslivsklimatet. Under mer än 15 år har vi samlats och bett för Värmland och Bergslagen. Nu är tiden inne att få skörda.
    6 I hela Sverige. Nu fylls hela Sverige med Bön & Lovsång! På kort tid kommer det att förändra landet på alla plan.


    Jes 60:18 Man skall inte mer höra talas om våld i ditt land eller ödeläggelse och förstörelse inom dina gränser, utan du skall kalla dina murar för frälsning och dina portar( skulle finnas vakter vid varje port) för lovsång. Idag kommer det in så mycket ockult i våra samhällen. Få reagerar. Få vet något om detta. Få bryr sig om att engagera sig och ta reda på fakta. Få tror att det är någon idé att bry sig och göra nåt t.ex. be och bönevandra och bryta ner fästen. Vi har brukat vandra runt i staden och be för skolor, fabriker, ockulta fästen. Vi välsignar människorna och ber att de ska lära känna Jesus. Vi ber om nya fräscha idéer för företagsledare och innovatörer.

Jesaja 60:1 ”Stå upp och var ljus, ty ditt ljus kommer, och Herrens härlighet går upp över dig.” På bönen igår i Hällefors fick vi tillfälle att samtala mycket om vad som händer i tiden. Vi fick också möjlighet att be för varandra och även uppleva hur Gud gjorde under och tecken ibland oss. Guds kraft var utgjuten och någon blev helad från sjukdom. Vi fick en stark uppmuntran.

På tisdag är det bön både i Filipstad och Hällefors och jag tror att Gud har börjat något som han kommer att fortsätta.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0