Förnyad i sitt sinne

Romarbrevet 12:1 Så förmanar jag nu er, bröder, vid Guds barmhärtighet, att frambära era kroppar som ett levande och heligt offer som behagar Gud - er andliga gudstjänst. 2 Och anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom sinnets förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds vilja, det som är gott och fullkomligt och som behagar honom.

Vi har precis gått in i ett nytt år. Vi önskar varandra en god fortsättning. Det är inte många nu för tiden som avger nyårslöften, men det spelar nog mindre roll. Det var svårt att följa dem någon längre tid i alla fall.
Det viktiga är om vi vill ge oss själva till Gud och låta Honom få möjlighet att forma oss efter sin goda och kärleksfulla vilja.
Gud kan detta år få hjälpa dig att få en helt ny syn på dina medmänniskor, din partner, dina släktingar, den person som du kanske har det extra jobbigt med, dina relationer på arbetet eller någon granne som kanske sårat dig. Om Guds kärlek och Kristi sinne får utrymme i ditt sinne kan du få börja tacka Gud för den person som du haft det jobbigt med. Du kan få helt nya och goda tankar om den personen. Du kan i tro få börja tacka för att den krångliga relationen kan börja utvecklas på ett mycket positivt sätt. Helt plötsligt kanske du fylls av kärlek till din antagonist och du upptäcker sidor hos den personen som du egentligen bara måste vara tacksam för. Du kan få utföra försoningsuppdrag som kan starta en läkande process. Ny vänskap och goda relationer kan få en chans att växa fram där du minst anat det. Det ligger en enorm kraft i böner som beds med tacksägelse och i tro.

Vi lever i världshistoriens största väckelse. Aldrig någonsin har så många människor gensvarat till Jesus Kristus och tagit emot honom i sina hjärtan. Länder som vi aldrig kunde tänka oss för 50 år sedan upplever nu oerhört stora kristna väckelser. Det gäller länder som Kina, delar av Indien, Sydameria och nästan halva Afrika. Även i flera muslimska länder upptäcker människor frälsningen genom Jesus. Ingenting kan stoppa det som sker genom Internet och TV-sändningar via paraboler och personliga vittnesbörd i länder som Iran, Algeriet och andra länder i Mellersta Östern. Kristendomen är inte längre den vite mannens religion. Folken i den tredje världen rusar fram och tar emot Guds rike i sina liv. Det blir förvandlade samhällen och förändrade strukturer.

Nu ska vi ha tro för att också Sverige skall få uppleva en kristen förnyad väckelse. En helt ny tid när Gud blir aktuell. En tid då det börjar ske under och mirakler och hängivenheten till bibeln och Jesus blir stark. En ny tid då kristna möts på arbetsplatser, i skolor och i hem för att dela vad Gud gör och möts i bön och tacksägelse och lovsång och inspireras över vad som sker.

Idag i vår gudstjänst uppmanade Tomas Foogde, vår vice ordförande i församlingen, att vi alla skulle ta fem minuter om dagen för att be för den bygd där vi bor. Vi ska lyfta upp den bygden i bön om att människor vänder sig till Gud för sin egen relation till Gud, för arbetstillfällen, för framtidstro och en positiv utveckling, men framför allt att vi skall få leva i Guds plan för våra liv. Då sker helanden, ångest vänds till frid, hopplöshet vänds till hopp och sorg till glädje. Det tror jag på och det är min önskan inför detta år.

Gud välsigne Dig! Det kommer en andlig vår! Kort Rut Sidblad (Mauds syster)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0