Fullsatt kyrka

Idag har jag besökt Kungsportskyrkans visionsgudstjänst tillsammans med min son Johannes som bor i Jönköping. Redan när jag gick in i entrén blev jag välkomnad med ett vänligt leende och en folder där gudstjänstens innehåll presenterades.
Några personer höll på att sätta upp ballonger, barn sprang omkring och lekte och lite längre bort i entrén satt en man och spelade piano. Caféet såg inbjudande ut, men jag gick förbi en sal där en hel del människor redan var i bön för dagens gudstjänst.Inne i stora salen övade en barngrupp på det drama som de skulle framföra alldeles innan predikan.
Rickard Sundström ledde lovsång och han hade en utomordentligt proffsig orkester och två duktiga sångare till sin hjälp.
En film på dagens och årets tema visades och alla sånger och allt i gudstjänsten förstärkte temat som är 2010-ett år av KÄRLEK
Innan predikan började gick barnen iväg till Kungalandet. Johannes berättade att det ibalnd kan vara mellan 80-90 barn som samlas i olika grupper.

Henrik Steen var mötesledare och Hans Jansson predikade och intervjuade några av församlingens medlemmar bland annat om hur de som nyblivna medlemmar och mötesbesökare blev mottagna i församlingen. Omsorgen och gemenskapen kan alltid utvecklas, men man måste också själv ge för att få underströks gång på gång.

På församlingens hemsida kan man läsa:
"Kungsporten är en församling i Huskvarna. Vår vision är ”En församling som växer i kärlek till Gud, varandra och världen”. Vi vill att vår församling ska vara äkta, varm och relevant".



Församlingens målsättning inför 2010 är:

1. Församlingen vill se kärleken till Gud, varandra och världen öka under 2010

2. Att kärleken leder till och flödar från fördjupade relationer till Gud, varandra och världen.

3. Att kärleken och relationerna leder till att Gud blir förhärligad genom att människor dras till Gud i församlingens gemenskap.

I predikan framhölls att kärleken är aktiv. Vi ska omsätta det vi läst och vet i handling. Det vi tror på, det GÖR VI.

I slutet av gudstjänsten kom alla församlingsledare upp på estraden tillsammans med sina respektive. Även en grupp förebedjare kom fram och lade händerna på ledarna. En man började tala tungomål och fick bära fram ett budskap från Gud. Lovsången och tillbedjan steg i den fullsatta kyrkan. Mannen började dansa av glädje när han profetiskt såg hur människors liv kommer att förvandlas i bygden och hur Gud kommer att låta sin helande kraft verka i männsikor både kroppsligt och andligt. Alla stod upp och tog varandras händer och bad och tog emot välsignelsen. När vi gick ut fick vi alla församlingens vision med bibelord samt en knapp med ett hjärta att bära. kanske folk frågar vad det betyder och då kan man berätta om visionen och kanske fråga om man får tvätta bilen åt personen som frågar, eller stryka tvätten, handla eller göra nåt praktiskt för att visa Guds kärlek genom oss.

I församlingen finns en mängd grupper och man satsar på olika kategorier. Församlingen har en stor fitness-anläggning med en helt unik metod att genom massage ge lugn, avslappning och välbefinnande. Min son Johannes brukar hjälpa till i en grupp som ägnar sig åt styrketräning bland annat. Andra är engagerade i dans, musik, drama, second handarbetet Bra och begagnat m.m.

Till sist en liten sak att fundera över:
Jesus säger att han är mitt ibland oss om två eller tre är samlade i hans namn. Frågan är om detta räknas?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0