Frågor kring seminariet

Jag ska svara på en fråga från "Anders" som lyssnade på seminariet på Torp.

Hej Bengt! Det finns ju även en baksida med invandringen då vår svenska kultur sakta dör ut. Vad tycker du om det faktum att svenska skolorna(vissa) inte längre får ha sina avslutningar i kyrkan? Eller att barn inte får ha kläder med svenska flaggan på då detta uppfattas som rasistiskt för att vissa kan ta illa upp.

Svar:
Kulturen förändras hela tiden. När jag växte upp fanns t.ex. inga pizzerior.
Jag förstår att du kanske tänker på annan kultur än matkulturen. När det gäller den kristna tron är det i första hand slöheten och likgiltigheten inom kristenheten som undergräver den krsitna trons ställning. När vi väljer att åka till köpcentret på söndagen i stället för att gå på gudstjänst. När vi väljer bingokväll i TV4 i stället för att vara ute på stan med Pannkakskyrkan eller som vi har ibland Bullgerilla (en vagn lastad med bullar, saft o kaffe och kristna tidningar som vi delar ut och pratar med ungdomar på stan. Vi får ofta vittna om vår tro och kanske skjutsa hem någon ungdom som druckit för mycket). Eller när vi uteblir från bönekvällen och väljer fotbollskväll i stället.

I Filipstad har jag kämpat i Barn och Utbildningsnämnden för att bevara skolavslutningarna i kyrkan. Du kan googla och hitta en hel del artiklar om detta i t.ex Ny Wermlandstidningen, Dagen eller Värmlands Folkblad. Vår förskolerektor ville förbjuda skolavslutning i kyrkan såväl som julpynt med hänvisning till det mångkulturella samhället och muslimerna, MEN muslimerna har inga problem med kristna skolavslutningar! Det är främst förbundet Humanisterna som vill ta bort all religion från samhället. Efter behandlingen i BUN har det nu varit fritt fram för skolavslutningar i kyrkan och barnen i förskolan får göra julpynt, MEN den verkliga kristna innebörden i firandet av jul tunnas ut mer och mer. Prästerna beläggs med munkavle och uppmanas att inte be bön, välsigna sommarlovet eller läsa från bibeln på skolavslutningen. På grund av de kristnas slöhet att våga stå upp för vår kristna tro och vår ljumhet försvagas hela tiden kristendomen. En andlig väckelse är vad vi behöver.

När det gäller vår flagga och nationaldag är det absolut något att glädjas över och fira. Samtidigt som vi tackar Gud för korset i vår fana blir det en bön inom oss att vi verkligen skall få vara ett kristet land där kärlek, gemenskap och rätten får råda. Ett land som är tryggt i sin identitet, men som inte är exkluderande utan inser att vi med vår välfärd har råd att bry oss om och inkludera dem som behöver en fristad undan våld och förtryck.
Att däremot ha på sig en skjorta eller andra kläder t.ex mössa med Sveriges fana är direkt förknippat med rasism och har således ingenting i skolan att göra.

Gud välsigne Dig! Visst är Torp en underbar plats där många tusen får uppleva kärnan i det kristna budskapet om Jesus vår frälsare och få lyssna till en djup undervisning om hur vi omsätter den kristna tron i handling. En konferens där mission och u-landshjälp lyfts fram och där kristna från många olika sammanhang kan ha en härlig gemenskap.


På detta kort ser du deltagare från fem olika länder som alla älskar Jesus. Bibeln säger att "jude, eller grek, man eller kvinna; vi är alla ETT I KRISTUS JESUS"!

Kommentarer
Postat av: Anders

Jag uppskattar ditt svar! Dock kan jag inte överhuvudtaget förstå hur du kan förknippa vår svenska flagga med rasism, för det är ju det du gör när du säger att en tröja med svenska flaggan är rasistisk. Med andra ord är det ingen skillnad mellan en tröja med en svensk flagga och en tröja med ett hakkors. Fullständigt absurt! Varför får inte jag vara stolt över mitt ursprung?

2010-06-27 @ 20:22:42
Postat av: Anonym

Man är i alla fall inte rasist för att man säger "Jag älskar mitt land" =)

2010-06-30 @ 11:28:54
URL: http://tvminnen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0