Kristendomen diskrimineras

Jag läste i vår ortstidning att Taekwandklubben inbjudits att medverka i en värdegrundsdag på en skola i Filipstad. Man lärde ut sin teknik, sina sparkar och slag m.m. Det betonades att det absolut inte handlade om att använda tekniken till att slåss utanför träningslokalen. I stället hade lärarna betonat människans inre liv.

Det där låter ju "görbra", MEN vet ni vilken religion som ligger bakom Taekwando?
Jag har studerat detta och fick då lära mig lite om kinesisk filosofi, buddism, balansen mellan det onda och det goda. Man suddar ut gränserna och menar att allt är gott och att det inte finns någon objektiv sanning. Känns det igen? Jo, ren new age-lära.

På en hemsida utlovas "hälsa, lycka, funktion, inre och yttre skönhet. Du ökar din medvetenhet om livets motsatta och kompletterande krafter och använder det som kompass i dit vardagliga liv.

Yin och Yang-filosofin genomsyrar mycket av det österländska tänkandet och traditionen. Du kanske har stött på begreppen i olika budosporter, i zenbuddistiska läror, taoismen och i vissa hälsodieter. Många av dessa discipliner är människors försök att använda dessa redskap för att uppå goda syften". Så långt citat från hemsida som berättar om Yin och Yang.

I dessa dagar då många skolavslutningar inte tillåts i kyrkan är det väl märkligt att man släpper in new age. Att man öppnar för buddism.

När man kritiserar skolungdomar som engagerar sig i den kristna organisationen Ny Generation på skolan och menar att skolan måste vara neutral i förhållande till allt vad religion heter. Visst är det konstigt att man inte tillåter den världsomspännande rörelsen Gideoniterna att dela ut nya testamenten till högstadieelever på den ena skolan efter den andra, men bjuder in företrädare för buddismen.

Det handlar om ett hat och en diskriminering av kristen tro. Detta hat har absolut inte sin förankring hos det svenska folket. Häromdagen kunde man i Aktuellt ta del av sälenbornas kamp för att få fira skolavslutningen i kyrkan. Visserligen handlar det mest om traditioner och i de fall där skolavslutningen hålls i kyrkan beläggs prästen med munkavle. Han får inte be en bön, läsa bibeln eller välsigna barnens sommarlov. Sommarpsalmen Den blomstertid nu kommer får dock sjungas.

Jag tror att det håller på att vända i Sverige. Folket söker det andliga, söker Gud. Nu är det dags för de kristna att bli mer frimodiga. Vi ska gemensamt hjälpas åt att vända detta land. Jesu kärlek ska dra människor till sig. Vi ber om en andlig väckelse över vårt land där barn och ungdomar mår dåligt och där hopplöshet och tristess breder ut sig.
Det är om det vi samlas och ber i morgon på över 90 orter i Sverige.
Gud välsigne Dig! Gud väsligne vårt fosterland!
 


Kommentarer
Postat av: linda

New age jamen den har även smugit sig in i vissa församlingar här i värmland och jag har i stor besvikelse avstått att gå i gemenskap då man tex utöver meditation eller erbjuder reiki osv i reklam i kristna tidskrifter.

jag har bojkotta svenska kyrkan även examnens dagen då jag inte vill höra i kyrkan hur barnen sjunger opassande låtar ,,jag vill höra vackra upplyftande sånger som våra underar pslamer och vill man vara mer modern det finns ju hur mycket vackert som helst att sjunga,,går vi bara till en del av carolas låtar..barnen ska få gå ur skolan med en välsningnelse och en bön för framtid och sommar det ber jag för...spännande är gud rike men man får passa sig det lurar i alla hörn,,hos massören i kyrkan hos vänner man tror sig känna,,må vi ej sova utan vara vaksamma....det ber vi för här kram från sunne...

2010-06-17 @ 23:21:46
URL: http://www.ulvsbygarden.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0