Antisemitismen växer i Europa

De gamla lögnhistorierna om judarna vandrar runt över världen. De omformas och lögnerna tilltar allt eftersom de når nya länder och nya kulturer. Mörka krafter vill förbereda världsopinionen och mata folk med hat för att på sikt krossa landet Israel. Sveriges nyhetsredaktioner vinklar nyheter och förmedlar det som passar den negativa bild av Israel som varit näst intill allenarådande sen statsminister Göran Persson lämnade sin post.

Det har varit många artiklar i olika tidningar om de uttalanden som Malmös kommunalråd givit. Jag väljer att citera och länka till tidningen Dagen:
Judehatet växer i Sverige och i Europa.
Det menade idéhistorikern Henrik Bachner vid ett seminarium på måndagskvällen, där både Malmös kommunalråd, förre ärkebiskopen och Aftonbladets kulturchef fick utstå kritik.

Ämnet för kvällen var "Antisemitismen tilltar" och inbjudare var europaparlamentarikern Alf Svensson (KD). Medverkade gjorde också Willy Silberstein, tidigare journalist och numera PR-konsult samt ordförande i Svenska kommittén mot antisemitism.

- Det är hårresande att vi tvingas ha vakter när vi går på gudstjänster i synagogan, sa Willy Silberstein bland annat, något vi inte längre reagerar på.

Läs hela artikeln här:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=204469

Andra mediers bevakning:

http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=6969&Itemid=98


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0