Betel till salu

På vårt årsmöte beslöt församlingen att sälja vår kyrka, Betel i Hällefors. Vi har haft kyrkan i 13 år. Vi betalade en krona för kyrkan, men då var den i stort behov av renovering. Genom ett flertal ekonomiska mirakler kunde vi renovera och handikappanpassa kyrkan samt byta tak. Vi har upplevt många stunder av glädje, men också mycket arbete och möda. Vid några tillfällen har kyrkan varit fullsatt och många är de gånger som minibuss och större buss hämtat flyktingar och skjutsat till gudstjänsterna.
De senaste åren har församlingen minskat och de allra flesta invandrarna har flyttat till större orter där de tror att de lättare skall hitta arbete.
Under en tid har vi hyrt in oss i pingstförsamlingens båda kyrkor.
Det har varit en utmaning att arbeta i två kommuner som oftast ligger sämst när det gäller befolkningsutveckling och näringslivsutveckling. Under de 23 år som vi bott i Filipstad har kommunen minskat med cirka 200 personer per år.
I vinter har Betel frusit vid ett flertal tillfällen och de få aktiva som bor i Hällefors har förutom sina arbeten haft fullt upp med att försöka övervinna Kung Bores kyla och is.
Vi hoppas på varmare vindar både materiellt och andligt.


Till Salu. Med eller utan inventarier. Kontakta Fastighetsforum Knut Karlsson 0590-128 30

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0