25 000 deltagare i Jesusmanifestationen

För tredje året i rad har jag varit med på Jesusmanifestationen i Stockholm. För varje år har antalet besökare ökat. Vårt mål har varit att göra Jesus aktuell för Sverige.
En viktig del i Jesusmanifestationen är att kristna från olika kyrkor och samfund visar på allt som vi har gemensamt. Även kristna från flera olika länder deltar och vi lär känna varandra.

I år kunde man se många afrikaner som tjänstgjorde som vakter vid de olika vägkorsningarna. De stod där tillsammans med motorcykelpoliser som såg till att inte taxibilar, bussar och annan trafik bröt det långa demonstrationståget.

Min fru och jag gick ibland en grupp kristna iranier som sjöng på farsi, engelska och svenska. När vi passerade Sergels Toprg pågick en iransk kommunistisk manifestation. Vi ropade till dem att Jesus älskar Iran.
Här är några bilder från den fantastiska gårdagen som verkligen blev en inspirationsdag.

Kungsträdgården fylldes av lovsjungande kristna från hela Sverige.

Dagen började för oss i Filadelfiakyrkan, min barndoms kyrka där jag blev döpt.





Här ett kort från Sergels Torg där församlingen New Life sjöng, vittnade, spelade drama och hade ett healing-room där folk kunde få förbön.





Denne afrikan visade på sin och Jesu kärlek till Sverige.



Maud vid Gospel Medias stånd där det fanns böcker, filmer och biblar att köpa.



Tjebbo van den Eikhof meddelar att nästa år ska man försöka ordna regionala Jesusmanifestationer.



Några av de medverkande under dagen var Hans Weichbrodt, Linda Bergling, Carl-Erik Sahlberg, Jenny Berggren (Ace of Base) Anette Sundell, Dan Jakob Pethrus, katolsk kör, Lasse Axelsson, arabisk sånggrupp, Lillemor Hallin, Gladys del Pilar, Lennart Möller, Birger Skoglund, Hakon Långström, Ulf Ekman, Sven Nilsson, Berit Simonsson och rikdagsledamoten Annelie Enocksson.

Detta var bara några av de medverkande och de representerar en stor bredd av svensk kristenhet.
Jag blev också s´å glad att regeringen fanns representerad genom Finansmarknadsminister Mats Odell att jag gick fram och hälsade och önskade honom och hans fru Guds välsignelse. För mååånga år sedan var vi båda engagerade i KDU och Mats kom till Församlingshemmet i Dala-Järna när vi nyss hade stratat en KDU-avdelning i Vansbro kommun.

På förmiddagen var det också torgmöten vid Vasaparken, Humlegården, Karlaplan, Rålambshovsparken, Kungsträdgården, Medborgarplatsen, Mynttorget och Stortorget.
Frälsningsarmén, Svenska Missionskyrkan, församlingen Arken, Ankaret, Centrumkyrkan i Sundbyberg, Biker Church, Tyfri MC, Crossfire, afrikanska kyrkor, Katolska Kyrkan, Finska Filadelfia, romska kristna grupper m.fl. m.fl

Du kan hitta filmer på http://www.youtube.com
från JESUSMANIFESTATIONEN


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0