Gömd familj fick PUT

Idag fick vi långväga gäster från södra Sverige. Det var Gezim, Valbore, Kenan och Samir från Kosovo. De har varit åtta år i Sverige varav tre år som gömda. Sjuka och nedkylda kom de till mig en dag för tre år sedan. De hade sovit i sin bil i flera dagar och var helt slutkörda och förkylda. Mamma hade nekats vård trots allvarlig sjukdom. Familjens yngste son föddes med endast cirka 2% hörsel. Detta visste familjen inte något om när de kom och hälsade på.
Som genom ett mirakel fick de en fristad i en församling som även ordnade kontakt med en underjordisk klinik där de fick mediciner och hjälp med diagnos av sonen Samirs hörselproblem. Nu kan han höra!!! och har även lärt sig tala svenska och teckenspråk.
Pappa Gezim har hjälpt till i församlingen och även med ett bokförlag. Han har hittat arbeten och familjen kommer att försörja sig själva. De tre år som de levt gömda har de bott i ett rum med kokplatta.
Vi hade en jättefin samvaro och gladdes att familjen nu sedan några dagar fått permanent uppehållstillstånd.
Familjen tackade Gud för den stora hjälp som de fått och de tackade sina kristna vänner som blivit som en familj för dem. Mamma Valbore har förlorat hela sin familj i krigets Kosovo. Nu var hon trots svåra trauma så lycklig och glad för sitt nya liv som fortfarande innehåller många hinder att ta sig igenom, men med Guds och församlingens hjälp skall det gå bra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0