Gemenskapskvällar i Kr-hamn och Lindesberg

I Kristinehamn fick alla ta halv smörgås i onsdags (bara bra för mig)  eftersom det kom så mycket folk till en samtalskväll om flyktingar. Många organisationer, t.ex. Ungdomsrådet, Kyrkans Unga, Hembygdsföreningen och Integrationsavdelningen deltog. Efterföljande nattvardsmässa i stora kyrkan samlade påfallande många ungdomar. Glädjande.

Den 17 november anordnas en stor manifestation, en så kallad NOVEMBERFEST för mångkultur med deltagande av olika körer och musiker från olika länder. Det blir mat från världens alla hörn och gemenskap samt nattvardsmässa för dem som vill med alternativ att stanna kvar i församlingshemmet och umgås, sjunga, äta och lyssna på musik.

Hoppas att vi i Filipstad också kan samla oss på nytt till liknande gemenskapskvällar. Det finns ett stort behov av mötesplatser för människor. Många är ensamma och har olika behov. Tillsammans kan vi betyda något för varandra.

Igår (torsdag) var det en absolut fullsatt kyrksal i Lindesberg. (Kristinakyrkan) Eldsjälen Birgit Thybell har tillsammans med församlingen byggt upp ett imponerande arbete. En grupp somalier fann sig väl tillrätta i kyrkan. Även somaliska kvinnor deltog. Den stora gruppen chenfolk från Burma fanns på plats liksom iranier, kurder och afghaner m.fl. Barnen fick leka en trappa ner, men var med i början då jag sjöng några sånger med dem.

Är starkt berörd att ha fått delta i ett möte i den församling som jag hört så mycket gott om. Invandrare och svenskar från Lindesberg brukar delta på Hjälmargårdens vänskapsveckor som Evangeliska Frikyrkan arrangerar.

Åhörarna lyssnade och ställde frågor och handlade böcker med stor iver och tog emot tidningen ONE och Open Doors tidning. En afghansk kille som är varuhuschef kom direkt efter att han stängt sin affär för att vara med i gemenskapen. Wow! Vilken härlig kväll!

Här några (lite suddiga) kort från Kristinakyrkan i Lindesberg


Det var trångt i entrén, men alla fick plats.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0