Missionärsbesök i Filipstad

Igår hade vi ett fantastiskt bra missionsmöte med Asienmissionärerna Anna och Ingvar Fredriksson.
De visade bilder och berättade om missionen i Nagaland, Pakistan, Bangla.Desh, Laos och Thailand.
Vi fick se den man som vi underhållit i Bangla-Desh men som dog på ett av sina uppdrag ute i byarna. Vi fick också se den familj som efterträtt honom i arbetet. Tyvärr var många av våra medlemmar bortresta denna helg.

Ingvar Fredriksson visade även bilder från den fruktansvärda olycka som han var med om då en lastbil krossade honom näst intill döden då han åkte på sin motorcykel. Skallen, halskotor och bäckenet krossades. Ingvar fick tillbringa 40 dygn på sjukhuset då han svävade mellan liv och död. Livet vann! Många tusen förebedjare fanns som bad för honom.

Nu talade och gick han obehindrat. Men vägen tillbaka till livet var lång och svår. Han fick lära sig att gå på nytt och han har förlorat luktsinnet och när han talar hör han sin egen röst på ett konstigt sätt i huvudet.
Trots allt reser han nu tillbaka till de många olika hjälpprojekt som han och vårt samfund är engagerade i.
Så här skriver han och hans fru själva på sin blogg:

Det är nu söndag kväll och vi är på väg genom mitt födelselandskap: Dalsland. Jag är glad för allt jag varit med om sedan 1950. Anna kör och vi summera en intressant dag i Värmland.

Förmiddagen i Storfors var fantastisk. Många nationaliteter fyllde kyrkan.
Församlingen och Japanmissionär Eila J. (född i Finland) når just nu många från olika länder.



Eftermiddagens ekumeniska gudstjänst i Filipstad var också bra. Fint att se att församlingarna i stan och Bengt S.
har ett stort kontaktnät och når ut till många i samhället. Församlingarna och staden samarbetar bra med att hjälpa svaga och utsatta i samhället.

Innan vi lämnade Filipstad tog Bengt oss till Erikshjälpens Second Hand affär. De stöder många projekt i andra länder. Vilka möjligheter det finns när det finns människor som vill tjäna Gud och människor.

Snart är vi i Bohuslän och vi kommer att sova gott hemma i Bleket. Må Gud välsigna Västsverige med växande församlingar, också med många nysvenskar.

Läs mer på Ingvar och Annas hemsida:
http://ingvaranna.blogspot.com/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0