Våra rötter

De senaste dagarna har jag följt nyhetsrapporteringen kring Jan Björklunds uttalande och regeringens beslut att ge kristendomen en särställning i undervisningen.
Det är viktigt att framhålla att det inte handlar om att omvända barn och ungdomar till den kristna tron. Nej, vad det är frågan om här är att undervisa varifrån vi hämtat tankar kring värdegrunden. Om vi känner till våra rötter och är trygga med det, kan vi också lättare ta till oss andra kulturer och få en förståelse för hur andra tänker och vilka värderingar folk från andra länder har i sitt bagage.
För att förstå vad vår etik, moral och levnadsregler har sitt ursprung i, är det viktigt att känna till vår kristna tros inflytande över sjukvård, skola, värnandet om rätten till liv och mycket annat.
Om man skall kunna följa med och få en bra grund för studier i svenska språket och litteraturen är det nödvändigt att känna till bilder, syftningar och historier från till exempel Gamla Testamentet.

Kristendomen ska prioriteras i skolan
www.svd.se
Kristendomen ska även i fortsättningen ha en särställning i grundskolans religionsundervisning. Det blev ett av den nytillträdda regeringens första beslut.

Mer att läsa på tidningen Dagens hemsida:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=229775

Björklunds presskonferens kan du se här.

Det är viktigt att vi hör av oss till Jan Björklund med några uppmuntrande ord. Andra grupper som inte tror eller har en annan religion än kristendomen hör av sej och vill påverka. Men gör du din insats! Skriv några uppmuntrande ord till Jan björklund att stå fast vid den kristna tron! Hans e-postadress är [email protected]

 Låt oss också be för Jan Björklund och för hans arbete med skolan!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0