Filipstad firade 400-årsdag

"Denna grådisiga dag firar Filipstad sin 400-åriga födelsedag med celebert besök av kungen, prins Carl Philip, Jessica Andersson, Rickard Sjöberg, biskop Esbjörn Hagberg, Tommy Bergs orkester och många fler. En fast scen har byggts på Stora Torget. Där och i Filipstads kyrka ska delar av programmet hållas. 3000 jubileumsbakelser har bakats. Firandet fortsätter hela året".

Så skrev jag i morse. Senare på dagen då min fru och jag promenerade till stan började solen skina och det blev varmt och skönt. Doften av kanelbröd spred sig dagen till ära i luften kring Filipstad. Det var Wasabröd/Barilla som bakade knäckebröd med kanelsmak.

Tusentals människor hade samlats på Stora Torget. Vi hann lyssna till Anders Lundin, Rickard Sjöberg och Jessica Andersson innan det var dags att gå till Erikshjälpen Second Hand. Jag kan säga att eftermiddagen på Erikshjälpen blev lugn. De flesta filipstadsbor och gäster befann sig i kyrkan eller vid storbildsskärmen vid Stora Torget.

I dagarna har vi kunnat ta del av att Filipstads befolkning slutat kräftgången och nu haft en positiv början på året på grund av ökad inflyttning. Vi tror på vår bygds möjligheter att vända utvecklingen, se framåt och satsa på näringsliv och en stor satsning på skolutveckling och lärande. En ny framtidstro och en positiv självbild där vi lyfter upp allt det som är bra och trevligt i Filipstad.

Här några bilder från dagen. Även några bilder från dagens Erikshjälpsbutik.

Här ser man en skymt av Rickard Sjöberg och Jessica som står och väntar på att snart framträda. Jessica sjöng Värmlandsvisan i kyrkan. Kyrkokören sjöng bland annat Rejoice in the Lord always. Det låter som ett bra budskap: fröjda dig ( var glad) i Herren alltid.



Jag hörde att man bakat 3000 bakelser. Lottakåren serverar kaffe och bakelser.



Prins Carl Philip avtäckte en platta till Nils Ferlins minne.



Denna fasta scen har även vi från kyrkorna varit med om att betala. Vi kommer att använda scenen i sommar under Filibjurveckan och på en gospelfestival som sångaren Dan Hegelund arrangerar i samarbete med kommunen och församlingar.



Så här såg det ut på eftermiddagen i vår butik. Ser vårlikt och somrigt ut!



Tavlor till fyndpriser.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0