Men tänk om Gud redan svarat

I en del församlingar ber man om väckelse och om att få växa som församling. Man ber och ber, men verkar tro att Gud ska ordna att folk ska strömma till kyrkans gudstjänster och cafémöten. Att odla kontakter i vardagen och leva det kristna livet på ett tilldragande sätt bland vänner och arbetskamrater kan aldrig underskattas. Ändå tror jag att många förväntar sig att det är Gud som ska fixa både det ena och det andra.

Ett område som fler och fler i våra församlingar i Filipstad och Hällefors borde inse, är ett av de bästa redskap som VI REDAN NU HAR FÖR ATT KOMMA I KONTAKT MED MÄNNISKOR, är Erikshjälpen Second Hand.
Vi är flera som inser det och som gläds över alla de kontakter som vi får med "vanligt folk".
Det kommer så många trevliga kunder som vill sitta ner en stund i caféet för att prata en stund. Andra är ensamma och har bekymmer. Ibland kan man få djupa själavårdande samtal. Det kommer nyinflyttade både svenskar och européer och många asylsökande. Några ska handla till ett helt nytt boende, andra kommer för att söka hjälp och stöd i svåra situationer.

I några veckor har vi haft en praktikant på Erikshjälpen. Hon sa precis det som detta blogginlägg försöker säga: Fler borde inse vilken kontaktmöjlighet som second hand är. "Se det inte som ännu en arbetsuppgift i församlingen, utan se det som en enastående möjlighet att få intressanta och berikande kontakter" var hennes kommentar. Det handlar absolut inte om att "predika" för folk utan att vara MEDMÄNNISKA.

Det kan handla om att komma och arbeta några timmar i veckan och i arbetsgemenskapen få gemenskap. Det kan handla om att vara med ute och hämta möbler och husgeråd, att tömma ett dödsbo och jobba och slita i en härlig gemenskap. Det kan också handla om att bara sitta i caféet och samtala. Det är i mötet med människor som vi lär av varandra och upptäcker gemensamma tankar och funderingar om livet.

Just du är hjärtligt välkommen.

I morn firar vi Eriksdagen då hela kassan går till ett odlingsprojekt i Malawi.
Vi ska även dela ut Eriksstipendiet klockan 13 till en ungdomsledare som betytt mycket för ortens ungdomar.
Lars Rosö i Taekwandoklubben får ta emot 5000 kronor. GRATTIS!!! En tacksam mamma har nominerat pristagaren.

Till sist ett litet kort från i torsdags då vi firade vår butikschefs 40-årsdag. Grattis Kenth Johansson!



Vi avnjöt goda bakelser på Caféhuset.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0