Vårt tak är den blå himlen

I fredags vittnade en man i vår kyrka. Han är från Algeriet och han har varit kristen i några år. Han berättade om att de kristna inte har några kyrkor att samlas i. I stället träffas de ute i naturen.
"Träden är våra väggar och himlen är vårt tak. Där ser vi upp mot den stjärnklara kvällshimlen. Bland oss kristna är det ingen som kallar sig katolik eller protestant. Vi är alla Jesus efterföljare och vi hjälper varandra och läser i bibeln och försöker omsätta budskapet i praktisk handling här och nu".

Jag tyckte det var ett underbart vittnesbörd.

I Albanien och i Mongoliet har de kristna också försökt att inte dela upp sig i olika samfund och grupper. Hoppas att de kan fortsätta så. Det räcker att följa Guds ord, bibeln och det räcker att vara en Jesus efterföljare. När traditionen blir nästan lika viktig som bibeln, då är det dags att backa och börja om från början med grunderna i den kristna tron. Jag vill leva i en fräsch erfarenhet av Jesus och är så tacksam denna påsk för att Jesus LEVER och har uppstått och att vi får del av hans liv idag. Det ger mig hopp och tro för framtiden.

JESUS LEVER, JA HAN ÄR VERKLIGEN UPPSTÅNDEN!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0