Ribbenvik! Lyssna till en annan verklighet!

Nu när barnbarnen åkt hem tittar jag igenom posten och ser flera avslag på asylansökningar där Migrationsverket underkänner intyg från församlingar/pastorer och medlemmar. Inser att jag måste bemöta Mikael Ribbenviks åsikter som framförs i DAGEN-artikeln och ge en bild av en annan verklighet.

Människor utvisas och blir torterade.
Människor utvisas eftersom Migrationsverket inte godkänner att man får bli kristen sedan man kommit till Sverige.
Människor utvisas eftersom de inte angett i sin asylansökan "hur de tänkt utöva sin tro i Iran". Om de t.ex. tänkt vara missionerande kristna.
Hur skall den som söker asyl I SVERIGE kunna beskriva HUR HAN TÄNKT LEVA SOM KRISTEN I IRAN???
Människor utvisas för att de inte vet vilken dag som Jesus föddes på och för att de kan för lite om den kristna läran trots att deras liv har blivit förvandlade av Jesu kärlek.

Jag ska försöka åstadkomma en "riktig" insändare/artikel, men ger några glimtar från avslagsbeslut som jag läst idag. Jag håller alltså inte med Migrationsverket och Ribbenvik. Nu får visserligen fler komma till vårt land på grund av arbete, men de som är i  verkligt behov av skydd, men som kanske är så trasiga i sin själ att de inte kan börja jobba direkt, hur skall det gå för dem? Eller de som torterats, skändats, brutits sönder och samman till sitt psyke, ska de inte få skydd och hjälp. Varför har Sverige då skrivit på FN:s mänskliga rättigheter?

"Sverige tar emot fler flyktingar än tidigare" « Dagen.se - Nyheter om kyrka och samhälle
www.dagen.se

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=291305


Mikael Ribbenvik, chefsjurist på Migrationsverket säger:"Vi befinner oss i ett paradigmskifte i svensk migrationspolitik, där vi i Sverige välkomnar fler människor än tidigare. Ribbenvik tycker att debatten i Sverige om en hårdare flyktingpolitik är snedvriden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0