Erikshjälpen i Filipstad firar 10 årsjubileum



Tack för en bra artikel i Filipstads Tidning idag!
Välkomna onsdag 12-18 och lördag 10-14 denna vecka. Vi bjuder på tårta, fika och chipspåsar och ballonger till alla barn.

Jag citerar från dagens FT

"Under de tre första kvartalen 2010 gjorde Erikshjälpen en vinst på 279 000 kronor. Det är pengar som går direkt till välgörenhet. Hälften av pengarna går till Erikshjälpens projekt runt om i världen. Bland annat skickas det pengar till projekt i Burkina Faso, Kambodja och Moldavien.
Den andra hälften av pengarna går till Kristen gemenskap och deras biståndsarbete och sociala arbete. Bland annat har de varit med och startat upp projekt i Sri Lanka, Bolivia, Pakistan och Estland. Pengarna går också till arbete i Indien, Urdmurtien, Nagaland och Lettland. Man får heller inte glömma bort arbetet som görs lokalt i Filipstad och Hällefors.
- Vi har sett ett ökat behov av hjälp i Filipstad och Hällefors under de senaste åren, det finns familjer som inte klarar ekonomin. Då kan vi hjälpa till med till exempel en matkasse. Det har blivit mer och mer socialt arbete och stöttning. Vi jobbar även med flyktingar, med att försöka hjälpa dem att bli integrerade i samhället, säger Bengt Sjöberg.

Eriksdagen
En gång per år anordnas också en Världens barn-dag. Den dagen går hela dagskassan till Världen barn. Varje år anordnas även Eriksdagen, det innebär att alla butiker ger pengar till ett gemensamt projekt som är speciellt utvalt. Just den dagen går hela dagskassan till projektet.
Erikshjälpens lokaler i Filipstad har byggts ut flera gånger under de tio år som har gått. Men det finns mycket grejer på lager och egentligen skulle en ännu större lokal behövas. Det kommer in nya saker och kläder hela tiden.
- Jag har sällan varit med om ett så stort inflöde, säger Bengt Sjöberg.

Frivilligt arbete
Det är många som jobbar i verksamheten, förutom en föreståndare och några anställda finns det många frivilligarbetare som är med och hjälper till.
- Utan frivilligarbetare skulle det aldrig funka, säger Bengt Sjöberg som själv är en av frivilligarbetarna.
Bengt Sjöberg berättar att Erikshjälpen har blivit en mötesplats.
- Det är mycket socialt arbete. Folk kommer hit och sätter sig i caféet. Den sociala samvaron betyder mycket, säger han." NATHALIE NORDHSTRÖM

Du får gärna bli volontär hos oss!
Vi behöver fler händer som är med och förvandlar barns drömmar till verklighet.
Tack alla goda givare. Ni är generösa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0