Utvisningen av Misha skjuts upp!

TIDNINGEN DAGENS HEMSIDA RAPPORTERAR:
Utvisningen som skulle fört 26-årige Misha tillbaka till Iran under fredagsmorgonen skjuts upp efter att nya omständigheter presenterats för Migrationsverket. Dagen har under veckan följt Misha som hotas av utvisning trots hans tro och politiska engagemang.

Under tosdagskvällen fick Misha och hans advokat beskedet: Han kommer inte sitta på planet som skulle tagit honom tillbaka till Iran på fredagsmorgonen. Dagen har under den den gångna veckan följt Misha som hotas av utisning trots att både hans tro och politiska engagemang kan innebära risk för fängelse och tortyr.

Advokaten faxade dokument med nya uppgifter till Migrationsverkets jour omkring klockan 18.00 under torsdagen och fick inom en timme svaret att utvisningen inte verkställs under fredagen. Enligt Andishe Alishahi kan det innebära att man har några dagar till förfogande.

Misha är just nu kvar på Migrationsverkets förvaringsenhet i Märsta. Han ser på sin situation som oviss men hoppfull.

– Det är jobbigt att känna att de inte tror att det är farligt för mig att åka tillbaka. Men det viktigaste nu är att jag är här och att jag inte kommer åka idag och nu måste vi kämpa vidare, säger han.

Läs mer på DAGENs hemsida  http://www.dagen.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0