Ny migrationspolitik?

Här är några artiklar om den uppgörelse om asyl och migrations som regeringspartierna fattat med Miljöpartiet.
Det finns en hel del som är bra, men fortfarande finns det olösta frågor. Bra är att det ser ut som om gömda och papperslösa skall få sjukvård och få gå i skola. Bra att man också ser över vad som skall räknas till "synnerligen ömmande" skäl eller humanitära skäl. Ribban kanske sänks för som det är nu måste man vara näst intill död för att få någon barmhärtighet.

Hur blir det t.ex. med dem som ärligt och uppriktigt konverterat till kristen tro och som riskerar att dödas i sina hemländer? Ska de skickas tillbaka med uppmaning att ligga lågt med sin kristna tro?

Hur blir det för kvinnor som är utsatta för sk. hedersvåld?

Hur blir det för barnfamiljer som varit här i många år, kanske 5-6 år men hela tiden har ett hot hängande över sig om att polisen vilken dag som helst kan komma och utvisa dem med tvång?

Hur blir det för dem som fått alla avslag man kan få, men som hittat ett jobb, men som ändå inte är berättigade till att söka på grund av arbete? Några väljer att åka till ett annat land och söka därifrån, men det är riskabelt eftersom de inte får vistas i t.ex Danmark medan de söker arbets-och uppehållstillstånd på grund av erbjudet arbete med minst 13 000 kronor i lön.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=250511


http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=250483#


http://www.flyktingbloggen.org:80/2011/03/kommentarer-till-den-migrationspolitiska-overenskommelsen/


På den sista länken finns det en hel del kristiska röster. Var och en får själv försöka bilda sig en uppfattning. Så här uttalade jag mig i DAGEN vilket även finns med på Flyktingbloggen.

"Det är en jättebra början och en förhoppning, men det finns många frågor som diskuterats under lång tid och man har ändå inte kommit till skott, så det finns också skepticism. De som jag har kontakt med är dock glada och förväntansfulla och jag känner på liknande sätt. Det är bra att man fått med sig Miljöpartiet, det innebär att SD inte har någon chans att påverka."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0