Hjältar i mångkulturella församlingar

I helgen har jag deltagit i några av Globala Veckans aktiviteter, seminarier och gudstjänster.
Jag har mött människor som ger av sina liv för att förverkliga Jesu missionsbefallning.
Många tror att Jesus växte upp i en helt judisk miljö, men Nazareth, där han växte upp var en mångkulturell ort. Jesus gjorde också flera av sina mirakler i Dekapolis, de tio grekiska städerna och han betjänade den samariska kvinnan m.m. Jesus är vårt föredöme i att vara det som vi egentligen är.

Pastor John van Dinther i New Life berättade att han en dag behövde en bostad för en flyktingfamilj. Han skickade iväg ett sms där han skrev; Finns det någon som är villig att lämna sin egen lägenhet på obestämd tid för att en gömd familj skulle få husrum. Inom någon timme hade han sex positiva svar!

Det var roligt att dela med sig av erfarenheter, tips och idéer för en relativt ung publik i Skarpnäskyrkan, strax söder om Globen i Stockholm.
Idag har jag talat i Hallsberg, Saronkyrkan och sen for vi till KYRKAN på Norr, där vi åt god mat och fortsatte samtal om församlingsarbete, att möta främlingen och vad vi kan göra när flyktingen knackar på vår dörr.

Här några kort från lördagen i Skarpnäckskyrkan:




John van Dinther berättar om när de hade dophögtid mitt i centrala Stockholm utomhus.
Se bilden till höger i bild.



Vår ordförande i Forum för mångskultur och religionsmöte, Markus Sand talar om sin församling i Rinkeby och hur de bland annat arbetar med bokbord på Rinkeby Torg där de får många samtal med folk från alla världens länder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0