Se din konung kommer till DIG!

I morgon ska jag predika över denna text som jag hämtat från Kärnbibelns översättning.



Sakarja 9:9-10


Konungens ankomst

Gläd dig av hela din kraft (hänge dig), du Sions dotter [ni som bor i Jerusalem]! Ropa i glädje (stäm in i ett segerjubel), Jerusalems dotter! Se, din konung kommer till dig!

[Följande profetia skrevs 487 f.Kr. Jesus fullbordade den första delen när han red in i Jerusalem, se Matt 21:1-5.]
Han är rättfärdig (rättvis, rättmätig, lever upp till en hög standard) [refererar både till hans karaktär och hur han regerar].
Han är frälsning (en befriare som segrat).
Han kommer ödmjukt (under enkla yttre förhållanden),
ridande på en åsna, ja ett åsneföl, på ett åsnestos föl. [Enligt dåtidens sed red en kung som kom i ett fredligt uppdrag på en åsna, medan en krigarkung kom på en häst.]
[Den andra delen av denna profetia kommer att gå i uppfyllelse när Jesus kommer tillbaka för att regera här på jorden i tusenårsriket.]
Jag ska ta bort (förgöra alla) stridsfordon från Efraim [den största av Israels norra stammar, syftar ofta på hela landet Israel] och stridshästar från Jerusalem, och pilbågar (stridsvapen) ska utrotas (helt försvinna).
Sedan ska han tala frid (fred, hebreiska ordet "shalom", som innebär Guds välsignelser på alla områden) för hednafolken. Hans välde ska sträcka sig från hav till hav [Medelhavet till Dödahavet], och från floden [Eufrat] till jordens ändar. [Han ska regera över hela världen.]

Jesus red in i Jerusalem på en åsna. Det var ett tecken på att han kom i ödmjukhet och kärlek. Den furste som kom på en häst visade att han var en krigare.
Jesus kom med sitt brokiga följe av män OCH kvinnor, tullindrivare, enkla fiskare och politiska vildhjärnor. Jesus inte bara pratade om ett rike. Han levde GUDS RIKE och visade på dessa makt, inflytande och förvandlande kraft.
Jesus kom och uppfyllde alla de profetsior som profeterna beskrivit genom århundraden. Jesus hade den unika och perfekta DNA-koden och nu förstod man att MESSIAS hade kommit.
Folket tog emot honom med glädje och entusiasm. Med hängivenhet och de inbjöd Jesus som kung i sina liv.

Idag förbereder sig världen för att ta emot frälsaren som ska rädda oss ur den ekonomiska och politiska krisen. Människor kommer att bliu lurade. Allt görs färdigt för ANTIKRIST, men vi som känner bibelns profetsior om denna tid, vi vet att först kommer avfallet, Antikrist och all världens ondska och fördärv, men när människorna sätter sitt hopp till JESUS KRISTUS ska vi få se historiens största mirakel. Jesus kommer tillbaka i en tid av ondska, krig och miljöförstöring, krig och katastrofer. Jesus kommer att proklamera GUDS RIKE-FRIDSRIKET.

Vi vill göra våra hjärtan förberedda för att kröna HONOM till kung i våra liv.

Idag ber jag för lidande människor, sjuka, fattiga och tilltufsade män och kvinnor, barn som lider fysiskt och psykiskt.
Jag ber för våra vänner som just nu hotas av utvisning. De som sitter på förvaret i Flen och har blivit slagna av polis och tvingade att "frivilligt" skriva på sin egen resa mot dödens land.

Jag ber för utslagna drogmissbrukare och människor i utanförskap. LÅT DITT LJUS KOMMA IN I DERAS LIV. KOM MED DIN VÄRME OCH DIN FRID. KOM MED HELANDE OCH FÖRSONING. KOM MED GLÄDJE, FRID OCH HARMONI.

Jesus, vi erkänner vårt behov av Din hjälp i våra liv. Vi vill samarbeta med Dig, så att Ditt ljus även ska komma till dem som bor i dödsskuggans dal, det folk som vandrar i mörkret. De skall se ett stort ljus. För ett barn är fött, en son är oss given och på hans skuldror skall herradömet vila och hans namn skall vara
UNDERBAR I RÅD
VÄLDIG GUD
EVIG FADER
FRIDSFURSTE


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0