Imamens dotter fick PUT

Denna vecka när jag mest legat i sängen och kämpat med svår ryggvärk har det kommit det ena glädjebeskedet efter det andra från asylsökande som fått uppehållstillstånd eller fått andra positiva besked.
Imamen som blev kristen reste tillbaka till sitt land för att kanske bli ett vittne för Jesus.

Imamens dotter med familj stannade kvar och fick igår besked om PUT. De var så glada och tacksamma. För något år sedan var det totalt nattsvart för dem och de skulle utvisas, men vi skickade in en s.k. VUT (begäran om verkställighetshinder) De fick ett ja och en "riktig" advokat. Efter fördjupade intervjuer och en stark insats från deras församling vände situationen totalt.

Flera iranier som varit på intervjuer berättar hur de bemötts på ett respektfullt och positivt sätt. En intervjuare på Migrationsverket yttrade: "Nu vet vi att ni verkligen har blivit kristna".

Nästa vecka skall jag vittna i Migrationsdomstolen. Jag ber och hoppas att jag ska klara av resan och att ryggvärken som fortfarande är väldigt intensiv inte ska sätta hinder i vägen. Vi åker en dag före och ligger över på ett hotell i närheten, så vi är utvilade inför den viktiga förhandlingen i domstolen.

Det handlar om en afghansk ung man som tagit emot Jesus i sitt liv. Migrationsverket tror inte att han blivit kristen eftersom de säger att han inte kan läsa. Konstigt, för han läser bibeln på svenska på torsdagarna när vi har bibel och bönetimme. Men det är ju bra att han kanske kan få bevisa både det och en del andra saker inför domstolen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0