Jesus uppstod och lever idag!


Här är några "stolpar" från min påskdagspredikan. Läs gärna bibelorden som står angivna. Då förstår du också bättre mina kommentarer.

1 Kor 15:Vers 3 ”Kristus dog för våra synder enligt skrifterna. Han blev begravd och han uppstod på tredje dagen enligt skrifterna och han visade sig för Kefas/Petrus och sedan för de tolv. Därefter visade han sig för mer än femhundra bröder på en gång. (Paulus skriver inget här om kvinnorna, men det gör evangelierna.) Det var kvinnorna som först fick gå med det glada budskapet om att Jesus lever. Hade lärjungarna tänkt ut en plan för att lura folk att tro på Jesus, hade de inte tänkt ut att kvinnorna skulle få denna uppgift. Nej, här har vi att göra med verkliga händelser som profeterna förutsagt och som var Guds fullständigt suveräna plan.



1 Kor 15:Vers 54 ”Döden är uppslukad och segern vunnen”. Vers 57 ”Men Gud vare tack som GER OSS SEGERN genom vår Herre Jesus Kristus”

Lukas 24:1-12 Tänk på att Lukas var läkare och journalist och en högt studerad man. Hans efterforskningar om Jesus kan vi lita på.

Även ögonvittnet Johannes var villig, liksom de övriga apostlarna att vittna om att de sett Jesus efter uppståndelsen. Ja, de var villiga att dö för denna sin tro.
Joh.20:11-23
Maria förstod inte att det var Jesus. 

Det kom en kvinna på en new-agemässan som hade haft en dröm. Hon kom fram till de kristna (bland annat min son Joel) som hade en monter och frågade vad det kunde betyda att hon sett en person som knackade på hennes hjärtas dörr. De kristna fick berätta om att det är Jesus som knackar på hennes dörr och vill komma in. Hon var villig att bjuda in Jesus. Hon var andligt hungrig och öppen som många inom New Age är.
Lärjungarna var rädda och hade låst om sig. Guds församling har på många ställen låst in sig. Dags att GÅ UT! Joel och Gospel Media på nyandlighetens mässa. Många, många ville ha förbön och flera tog emot Jesus till frälsning. Några upplevde också helande efter det att min son Joel och hans vänner bett för dem i Jesus namn.

En man kom fram till montern och stod och tittade. Man frågade honom om han hade haft någon dröm under natten som han ville få uttydd. Nej, svarade han, men de kristna frågade vidare om igen om han inte haft en dröm. Till sist säger han att han drömde att han fick 24 sms med budskapet att gå till Hillsong. Han frågade Joels kamrat vad det kunde betyda. Jo, Hillsong är en kyrka som har mycket lovsång och tillbedjan. Många ungdomar möter Jesus där. Då sa mannen att han nog skulle gå dit. Ja dessa kristna på new agemässan fick tjäna Gud med den helige Andes gåvor och mottagligheten var stor.
DÅ kom Jesus!
Sätt människor fria! Det är vår uppgift som kristna.

”Om ni förlåter någon hans synder så är de förlåtna och om ni binder någon i hans synder så är han bunden.”
Gud, ge oss Din syn på människor. Visa kärlek, respekt och förlåtelse. Ge ny chans. Se med nya ögon. Mura inte in någon i hans/hennes misslyckanden och felsteg. För personen till Jesus så personen får bli EN NY SKAPELSE I JESUS KRISTUS. I min predikan idag berättade jag från tidningen Världen Idag om Nils Holmström som hade tänkt att ta livet av sig i fängelsecellen, men NÅGON knackade på hans axel och han avbröt planerna att hänga sig. Senare fick han undervisning och fick uppleva en serie av märkliga händelser som ledde till att han tog emot Jesus och blev fri från droger och fick ett helt nytt liv.
Luk.24:13-35 om Emmausvandrarna.
Jesus själv kom. De kände inte igen honom
Hög bekännelse och tro, men misströstande och deppiga. Jesus sa de var tröga....
Vad kan vi lära oss?

Graven var tom
Den döda kroppen sågs aldrig mer
Fler än 500 ögonvittnen såg Jesus
Vi kan själva få möta Jesus
Jesus vunnit seger över synden, döden och djävulen
Jesus lever nu och du kan tjäna Gud genom de gåvor som den helige Ande ger just Dig
Jesus lovat vara med oss ALLA DAGAR
Det finns trovärdiga bevis utanför evangelierna om att Jesus funnits och att den historiske Jesus är trons Jesus. Texter har INTE förvanskats
Lärjungarna blev frimodiga och var villiga att dö för sin tro
Söndagen (dagen då Jesus uppstod) blev gudstjänstdag
Vetenskapen bekräftar Skrifterna
Jesus bröt brödet....DÅ öppnades deras ögon. Nattvarden har stor betydelse.
De blev övertygade och fick nytt mod. ”Herren har verkligen uppstått.”
Jesus har köpt dig fri!
Du är försonad och förlåten om du VILL tro och ta emot
Du får evigt liv
Du kan få ett vidrörande av Jesus just idag till hälsa, förnyelse, nytt mod, hopp, frid, helade relationer, meningsfylld vardag.
JESUS KOM IN I MITT LIV. VÄLKOMMEN!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0