Ingemar Helmner-en profetröst i vårt land

Vi har under denna helg besök av sångarpastorn och "bönegeneralen" Ingemar Helmner. Det är Pingstförsamlingen, Vasakyrkans församling och Kristen Gemenskap som arrangerar en mötes- och bönehelg i Filipstad och Hällefors.
Ingemar reser i hela Norden och samlar kristna till förbön för sin ort. Redan på fredagskvällen samlades en förväntansfull skara människor och det märktes från allra första början en atmosfär av förväntan, respekt, helighet och glädje. Ingemar hade med sig några vänner från Hallsberg, Laxå och Kristinehamn som deltog med vittnesbörd och hjälpte till i förbön och själavård.

Ingemar predikade om vårt lands skriande behov av en ny väckelse. Som alltid börjar det med bön. Han uppmanade oss att varje dag be Gud om en längtan att de kristna på orten skall börja samlas till gemensam och målinriktad bön. På en del orter i Sverige och Finland har veckans bönemöte blivit det största mötet under veckan, samlat mer folk än söndagens huvudgudstjänst. I det skeende av bön, lovsång och tillbedjan har nya människor kommit till kyrkan. Människor svårt sargade och tilltufsade, har mötts av Guds kärlek och människors empati. De har fått möta Jesus, fått erfara mirakler i sina liv med helande och nytt liv.

Efter fredagskvällens gudstjänst satt vi kvar i flera timmar och delade erfarenheter med Jesus och vi bad med och för varandra. Det kändes underbart att få samtala med kristna vänner som delade samma längtan, hunger och törst efter det verkligt andliga och gudomliga.

Igår var det bön i flera timmar under dagen vid två tillfällen och kvällsmötet i Vasakyrkan blev en mäktig, andligt stark, men lugn och djupgående NÄRVARO av Gud. Folk strömmade fram till altarringen och de första bänkarna för att få förbön och bära fram sina bönebehov.

Nu ska vi snart åka till det sista mötet denna helg. Det blir i Pingstkyrkan i Hällefors. Jag har haft hand om ledningen av mötena, men idag får jag bara sitta och ta emot och slappna av. Det ska bli skönt. Veckan har varit jobbig med feber och mycket hosta. Jag är så tacksam för att jag blev så gott som feberfri till i fredags. Nu hoppas jag att jag ska vara fullt återställd efter några mycket jobbiga veckor.

Det är med stor förväntan som vi ser fram emot gudstjänsten idag. Jag tror det budskap som Ingemar Helmner framför om förnyelse och nystart av våra församlingar är ord rätt in i vår verklighet. Det nya kommer att börja med en större enighet i bön. Fler och fler kommer att inse att det är TILLSAMMANS som vi kan visa vår bygd på Jesu kärlek. När vi blir ETT BÖNENS OCH KÄRLEKENS HUS ska folket i Filipstad och Hällefors se Guds tilldragande härlighet. Det finns en andligt stark längtan i vårt land. Den längtan tar sig ofta uttryck i new age, olika terapier och nyandliga former. Vi kommer att se hur människor längtar efter det rena, äkta och kraftfulla evangeliet (glada budskapet om Jesus). Vi ska göra oss beredda att ta emot den väckelse som Gud vill sända över vårt land.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0