Låt oss fara över till den ANDRA SIDAN



Jesus är vårt hopp!

Markus 4:35-41 Job 38:1-11

 Låt oss fara över till andra sidan.

Jesus bekräftade sin undervisning med fyra stora mirakler som hände i anslutning till berättelsen. Det är så vi önskar det ska ske i våra möten också. Många, många människor med stora behov sökte sig till Jesus. Det finns stora behov överallt idag i vårt samhälle.

Syftet var att vila och hämta kraft. Det är viktigt med förnyelse av tankar. När man far bort någon dag eller helg kan man återvända och se omständigheterna från ett annat håll.

Du har väl lagt in pauser, tid för vila och eftertanke?

Vi behöver ta tid för att LYSSNA  IN VAD GUD VILL SÄGA.

Ledning

Konkreta tilltal

Bara vara i guds kärleksfulla och kravlösa närvaro.

Ge upp några aktiviteter för att få tid för Gud PÅ ANDRA SIDAN

Resan blev besvärlig på sjön Genesaret. Storm. Jesus sov. Han var trygg. Visade sin auktoritet över naturen. Jesus brydde sig om sina lärjungar.

De greps av stor fruktan för de förstod vem han var. Inte en vanlig snickare. Det fick konsekvenser för lärjungarnas liv när Jesus visade sin makt. De förstod att de måste satsa allt för att tjäna denne mästare.

När de väl kom över till andra sidan blev det ingen vila. Vila under båtresan, men nya problem och nya utmaningar att ta tag i. Styrkta av vad de varit med om.

Att åka båt med Jesus var alltid spännande.

När jag var cirka 3 år sjöng jag för min cancersjuka pappa i telefonen. Han var intagen på Radiumhemmet på Karolinska sjukhuset. Jag sjöng: Min båt är så liten, men havet så stort, men Jesus har fattat min hand. När Han styr båten då går det så bra på resan till himmelens land. Pappa blev helad och fick leva i 17 år. År som han gav till mission och u-landshjälp i Asien. Det går inte alltid bra, men Jesus är med. HAN ÄR VÅRT HOPP. ANNARS HOPPLÖST

I ett annat sammanhang till sjöss sa Jesus: Kasta ut näten på andra sidan. Pröva något nytt! Gör något som du aldrig prövat förut. HUR? Med Jesus kan du göra det omöjliga. Börja.......

Mina starkaste möten där jag får förmedla den kristna trons innehåll och kraft är ofta i samtal med ungdomar i olika gymnasieskolor, journalister vid intervjuer om engagemang för flyktingar och samhällets olycksbarn.

Jesus kom en gång gående på vattnet. Petrus tog sig också utanför möjligheternas område. Utanför sin trygghetszon. Klev över relingen. Över kanten och steg ut på miraklernas vattenyta.

Andra sidan! Se från den andra sidans synpunkt. Tänk dig in i om du var den som du kritiserar, den som du irriteras över. Hur tänker hon/han? Varför agerar den personen som den gör? Sätt dig in i den personens situation. Har du gått i hans skor?

Andra sidan. Börja vittna ” på andra sidan”. Facebook och Twitter, bloggar och Youtube.

Facebook är den nya tidens torg där vi förr stod och sjöng Pärleporten och Ovan där.....

Jobba på ett annat sätt att nå nya människor. ERIKSHJÄLPEN second hand är ett ställe där vi får bygger relationer. Människor tar kontakt. Ställer frågor. Lyssnar. Kanske blir vän och kan ta med till något möte. Följa upp alla kontakter.

HUR BLIR VI EN RELATIONSBYGGANDE FÖRSAMLING?

TA TID ATT LÄRA KÄNNA VARANADRA. INTE BARA MÖTESKRISTNA UTAN VARDAGEN.

Gör något nytt. PANNKAKSKYRKA

Ute på stan.

OM du tror på bibelns budskap. Tror på att samla skatter i himlen. Kanske gå ner i arbetstid och ge mer tid för Gud och församlingen.

TÄNK STORT

TÄNK STÖRRE

FILIPSTADS OCH HÄLLEFORS FÖRSAMLING. INTE 17, 27 eller 37 medlemmar i Kristen Gemenskap och XX från pingstförsamlingen. Vi bör tänka större.

TÄNK 17 000 MÄNNISKOR SOM VI SKA BETJÄNA MED GUDS ORD OCH VARA EN FÖRSAMLING FÖR ALLA DEM!!!!!!!!!

Gör något trevligt med medlemmarna! Församling och gudstjänster är inte bara andlig kamp utan vi kan ha tid för gemenskap och trevliga saker som fest o.s.v.

Några områden som vi kan bli bättre på och som kan ge mer resultat.

Bygga relationer som är trygga med varandra, men inte stanna där utan sträcka oss ut till alla där ute. Bilden med den tomma stolen. Alltid rum för en ny person.

Vårt bönespråk, tungotalet skall användas för egen uppbyggelse. Tungotal för att be direkt till Gud utan att ”fienden” lyssnar och försöker omintetgöra bönesvaret.

Inte behov att höja rösten utan vara naturlig, men använda tungotalet naturligt och ofta.

Andra områden som vi kan utveckla är

LOVSÅNG
TILLBEDJAN
LÅT HELA KROPPEN; ANDE och SJÄL N FÅ VARA MED.

BÖN FÖR SJUKA
SMÖRJA MED OLJA. Glömmer aldrig då vi bad för en flyktingfamilj som hade många inre sår och trauma. Alla förstod inte vad som hände då vi smorde dem med olja och bad, men något underbart hände. De upplevde hur tyngder lyftes av dem och såren läktes. De kunde ge förlåtelse och bli fria från bitterhet.

Olja en symbol för den helige Ande.

Vi ska inte binda upp varandra.

Lossa på byxbenen-omgjorda dina länder, knyt upp kläderna

JANTELAGEN måste bort. Jantelagen säger att man ska inte sticka upp, inte vilja ha framgång. Inte vara så öppen. Inte tala ut så mycket i tro. Hålla sig på mattan.

TÄNK HUR MYCKET VI KAN BINDA VARANDRA I FRUKTAN OCH OTRO OCH FALSK ÖDMJUKHET.

 JESUS VILL SÄTTA OSS FRIA IDAG

Ro över till andra sidan

Tänk dig in i den andra sidans argument och påståenden.

Idag sätter Jesus dig fri! Du är älskad som du är. Du får vara Guds barn. Församlingen är ingen plats för färdiga människor. Vi behöver alla hjälpas åt och uppmuntra varandra och ge rum i våra hjärtan för Jesus och hans gode helige Ande.

Gud välsigne Dig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0