Ungdomsteam till Hällefors-Filipstad?


Fyra finska vänner döptes igår i kyrkan i Hällefors. Det var den finska gruppen som brukar samlas på olika platser i Bergslagen som igår var i Hällefors och hade glädjen att ha dop.

Söndagen den 12 är det dop igen då minst två personer ska döpas. Två personer som i vuxen ålder bjudit in Jesus i sina liv och som vill gå på "Jesusvägen". För drygt ett år sedan hände något speciellt vid en bönedag i Hällefors. Efter den bönedagen har vi haft ett flertal dop vid olika tillfällen och vi ser något helt nytt ta form i Hällefors. Nu hoppas vi få ett ungdomsteam som kan vara i våra bygder i 1-2 år. Församlingarna är redo att satsa. Hjälp oss gärna i bön och tips på ungdomsteam t.ex. Teen Challenge. Vad finns det för andra team?
Idag var det en stor brand i centrala Filipstad då flera radhus förstördes. En kvinna befaras vara omkommen.

Jag skrev detta på Facebook för några timmnar sedan. Inlägget fick flera svar. Se dessa förslag:

 Samarbete med Ywam ( Ungdom med uppgift)  kanske? Restenäs i Ljungskile har flera olika bibelskolor som varvar studier med praktik.
  •  
    •  På Kristet center i Örebro finns en pionärskola för ungdomar. Jag tror en av dem bästa. Prata med Per Åke Eliasson eller Andreas Junaeus. Telefon 019 325007, madr. [email protected], Kristet Center Örebro

      Så fantastiskt roligt att människor kommer till tro. I Gullspång har vi den här helgen haft Per och Jeanette Alfredsson hos oss med bibelstudium om lärjungaskap och cafekväll i går och Gudstjänst i dag med predikan på samma tema som bibelstudiet. Så roligt att det händer saker i Guds rike lite över allt. Vi får inte glömma att be för dem som drabbades av branden igår. I tisdags brann det i Otterbäcken två fick föras till sjukhus men jag vet inte hur allvarligt det var, det var giftig rök har jag hört. De materiella skadorna skall vara ganska omfattande. Vet inte hur mycket. Men det var en bilverkstad mm.


    •  Götabro Bibelskola har team, som åker ut. Ett av mina bönebarn är med ett team på Tjörn. Han stannar sitt andra år. De har kontakt med ungdomarna under tiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0