På Torp igen





Emma Henriksson som är Kristdemokraternas gruppledare i riksdagen och talesperson bland annat i asylfrågor ses här på seminariet på Torpkonferensen där även Maja Ekström, Susanne Lindholm och jag medverkade på midsommarafton. Emma berättade varför hon engagerat sig inom politiken och hur långsiktigt en politiker måste tänka och arbeta.

Jag hade även med mig en afghansk ung man som fick berätta från sin verklighet. 

Trots att vårt seminarium låg på samma tid som det stora midsommarfirandet i parken gick av stapeln, samlades cirka 90 personer till seminariet. Maja berättade om Alsike Klosters fristad för flyktingar och om blockader som hon varit med på för att dels skapa opinion, men även naturligtvis för att stoppa utvisningar. Maja talade om Guds rike som inte har några gränser. Hon ville se hur Guds rike utbreder sig i vårt land.

Susanne Lindholm har nyligen varit i Afghanistan. Hon har engagerat sig under lång tid dels för asylsökande, men har även startat företag och hjälpt migranter att få arbete. Susanne är kommunpolitiker i Örebro och driver även ett hotell. Hon är engagerad i en kristen församling som har ett omfattande arbete bland nysvenskar.

Markus Sand, pastori Rinkeby Internationella församling ledde seminariet och den frågestund som avslutade samlingen. Ett ämne var om det behövs fler fristäder i Sverige som likt Alsike Kloster ger flyktingar en fristad. Vi talade om att Migrationsverkets handläggare måste arbeta efter de riktlinjer som rättschefen Mikael Ribbenvik arbetat fram, t.ex regler för hur konvertiter skall bedömas. Så sker uppenbart INTE nu, det kunde jag belysa med flera exempel. Vi tog även upp frågan om det är rätt att låta döpa en asylsökande eller om de måste vänta tills de fått sina fyra sista siffror och får stanna i Sverige. Eftersom det är en mänsklig rättighet att få ha en tro var vi eniga om att det är den asylsökande som, efter undervisning och information om att ett dop inte leder till uppehållstillstånd, själv få fatta ett beslut om han/hon vill bli en kristen och en Jesu lärjunge vad det än kan få för konsekvenser.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0