Alla är ett i Jesus Kristus

Laddar för att ha hand om tre barnbarn i helgen. Det blir en bra omväxling, bearbetning och vila. Denna vecka har jag mött människor som varit nära att totalt ge upp i livet, efter allt fruktansvärt de varit med om.

På bibeltimmen ikväll läste vi om att "här är inte jude eller grek, kvinna eller man, alla är ett i Kristus Jesus". Se Galaterbrevet 3:26-29 Vilken skillnad mot hur det är i många sammanhang där man dömer ut en medmänniska för att den har "fel" etnicitet, "fel" hudfärg, "fel" vikt, "fel" kön o.s.v.

Kvällen avslutades med att en kille som inte hade en cykel fick åka hem till några församlingsmedlemmar och hämta en cykel. DET är verklig kärlek och församlingsgemenskap.

Vi läste på samlingen om hur en församlings bör vara.

Livet i församlingen får alltid moraliska konsekvenser. När Jesus är Herre i en människas liv påverkas tankar och handlingar av honom, hans sinnelag och kärlek. Då utmanas den kristne att ständigt överge oförsonlighet, avund, bitterhet, högmod, girighet och de handlingar som är uttryck för detta exempelvis förtal, intriger, misstänksamhet, strider och ett egoistiskt levnadssätt. I stället odlar de kristna med Andens hjälp kärlek, tålamod, vänlighet, godhet och trofasthet. Detta tar sig uttryck i förståelse, generositet, öppenhet, uthållighet, ärlighet, uppriktighet och vänskap. Se mer om detta i Galaterbrevet 5:16-25

Vi har verkligen en utmaning att leva och vara en församling som visar på Jesus Kristus och Guds rikes härlighet.
Gud välsigne Dig! Åh, vad jag önskar att fler skulle prioritera att delta i våra samlingar på tisdagar i Hällefors och på torsdagar i Filipstad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0