Flera nya församlingar välkomnade i EFK

En lång rad nya församlingar välkomnades på EFK-kongressen på Torp ikväll. Vilken härlig stämning och framåtanda.

Vi var också ett 15-tal församlingar som hade montrar och visade bilder och berättade om hur vi försöker förverkliga Jesu uppdrag att vara ljus och salt i världen. Det var Pannkakskyrka, Fängelsekyrka och kyrka för tilltufsade människor såväl som vanliga Svenssons, Smirnov och Abdullah.

Några karenska ungdomar sjöng och spelade och vi bjöds på underbart god mat, tårta och kaffe. En församling hade rest 80 mil för att få vara med och bli välkomnade i det växande samfundet Evangeliska Frikyrkan som just nu upplever en barn-boom.

Maud och jag fick under några timmar prata med flera människor som är intresserade av arbetet med våra nysvenskar. Det blev stimulerande och fina samtal. Jag ska lägga ut några kort i morgon.

Idag har vi också fått en glädjande rapport från den romska församlingen i Serbien som vi har kontakt med. De har nyligen haft dop igen. 10 personer har valt att följa Jesus och låta döpa sig och gå med i församlingen.

Ikväll var vi flera som också lyfte upp vår afghanske medlem Taher i bön. Några viktiga handlingar måste lämnas in till Migrationsdomstolen senast måndag. I helgen ska flera av oss, våra vänner och Tahers vänner och skolkamrater skriva på listor där vi vittnar om att Taher är kristen och går på vår församlings möten och jobbar i vår second hand. Detta för att motbevisa Migrationsverket som menar att Taher inte kan vara kristen och om han är det, är det ingen av hans landsmän som vet om det. Att han uppträtt mycket öppet och frimodigt med sin kristna tro verkar de inte vilja ta till sig. Inte tills nu, men de ska övertygas.
Jag fattar inte hur Migrationsverket kan göra allt för att inte erkänna att människor som konverterat och som uppträder frimodigt om sin tro och lever ut sin tro inte kan utvisas till Afghanistan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0