"Det viktigaste i vår nya församling är våra relationer"

Vi har haft en enastående bra start av Korskyrkan Filipstad-Hällefors.
Ca 70 personer både igår och idag.
Tacksam för dagens gudstjänst då vi bland annat fick hälsa sju nya medlemmar välkomna. Inledningsordet lästes på finska, franska, holländska, spanska, farsi, tegrinya, amarinya och ett annat stamspråk från Afrika. Viktig ceremoni ledd av Knut Bertil Nyström, från Evangeliska Frikyrkan och konkret och inspirerande predikan om församlingens uppgift av Sam Wohlin, Pingstkyrkan i Karlstad.
Jag tyckte en sak var så fin idag. Det var den långa kön fram till nattvardsbordet. Peter förklarade att alla som tror på Jesus är välkomna att delta. För första gången var det flera barn som fick vara med. Barn som tror på Jesus, ber aftonbön och har föräldrar som kan fortsätta att berätta vad nattvarden betyder. Ingen av oss vuxna kan till fullo förstå allt vad den heliga nattvarden betyder, men vi vet att vi får ta del av Jesus själv och vi får hämta styrka och kraft.
Nu ska vi arbeta vidare med gott mod, men absolut inte glömma bort att det viktigaste är att bygga relationer (Knut Bertil Nyström poängterade detta i sin installation) och leva i en innerlig öppen och kärleksfull gemenskap med Gud och med varandra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0