Inkludera en medmänniska i ditt liv

När vi bildade den nya församlingen förra heglen, fick vi höra av Knut Bertil Nyström, hur viktigt det är att bygga relationer. Först och främst med Gud, men även med våra medmänniskor och bröder och systrar i församlingen.
När vi nu ska sätta igång och bygga relationer vill jag peka på några områden där vi kan knyta fler vänskapsband.

Idag har Korskyrkan ansvaret för Erikshjälpen Second Hand som har öppet mellan 10-14. Vårt team tjänstgör var tredje lördag, men nu hoppas vi kunna bilda flera team som kan vara med och ta ansvar. Att finnas med på second hand och prata med kunder och dela en arbetsgemenskap är mycket berikande. De flesta av församlingens kontakter med nya människor sker i vår second handbutik. Vi har haft vår butik i 12 år. Ska de som ständigt är engagerade vecka efter vecka orka med, behöver vi nu få in nytt blod och nya volontärer.

Skulle också behöva fler som kan ta ansvar, att skjutsa folk till mötena nu när fler vill vara med. Sen behöver vi mer folk från Hällefors som kan fylla sina bilar, när vi har möten i Vasakyrkan, Filipstad. Det är en utmaning att ha verksamhet i två kommuner, där det inte går några bussar på söndagar, men absolut ingen omöjlighet om fler och fler inkluderar någon medmänniska i sitt tänkande och planering. Jag brukar lyfta fram New Life i Stockholm som har sina medlemmar spridda över hela Stor-Stockholm. Deras nya kyrka ligger i Alvik i ett industriområde. De flesta som åker kollektivt måste promenera cirka 15 minuter för att ta sig till kyrkan. Ändå fylls den två gånger om söndagen av människor. Vi som har bilar och som har en resa på cirka 30 minuter till någon av våra gudstjänstlokaler, borde inse hur smidigt vi kan ta oss fram. Har du tänkt på att i Hällefors finns kristna invandrare som flytt från sitt land för att de trakasserats för sin tro. De längtar efter att få komma till kyrkan, men när det är möte i Filipstad, har de inte så lätt att ta sig till möte. Vi är för få som hjälper till att skjutsa. Visst kan du ta med dem i din planering, i ditt tänkande och i din målmedvetna insikt om att vi nu ska bygga relationer. Just du kan ta reda på några vänners telefonnummer och hålla kontakt med dina kontakter. Vi har nämligen blivit så många nu, så det är svårt för mig att samordna skjutsandet. Tack för att du vill vara en del i detta att vara inkluderande och bygga Korskyrkan.

Hoppas många kommer för att lysna till Joni Berg, som ska sjunga och tala i Korskyrkan i helgen. Vi kommer med glädje och förväntan och minns hans besök förra gången.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0