Mötas och skiljas, det är livets gång eller?

Positiv överraskning att se så mycket folk i Vasakyrkan i söndags kväll. Mycket intressant kväll med bilder och film från olika platser i Pakistan. Josef och Maria talade mycket bra och Samuel skötte dator med filmer och power pointpresentation. Daniel hjälpte till att sälja handknutna mattor. Fint kort på min far och mor som bodde i Pakistan i slutet av 50-talet då jag bodde hos spelmannen Calle Öst och hans fru och söner i Edsbyn.
Det var några som kom till kyrkan för första gången, men vi fick också veta att några av våra nyanlända vänner ska flytta de närmaste dagarna. Det känns tungt när alla yngre flyttar till orter där det är lättare att hitta arbete. När man lagt ner hela sin själ och mycket möda och kraft för att hjälpa människor att integreras i vårt land och i församlingen, känns det svårt att säga farväl och sedan engagera sig i fler och fler nyanlända.
Nu väntar några dagar i stillhet och vila. Ny kraft ska strömma till och kanske någon ny idé om hur Filipstad skulle kunna skapa arbetstillfällen, så att folk kan bo kvar här och klara sin försörjning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0