En församling smord av den helige Ande

Man pratade om det på marknaden, i skolan och på stan. Så strålade alla samman idag i Korskyrkan i Hällefors och så hade vi en gudstjänst som slutade med att ALLA kom fram för att få förbön, bli smord med olja och få höra profetiska hälsningar från Gud. Ja, jag är djupt gripen av det som GUD gör idag. Många kom till kyrkan för första gången och så händer detta. "Icke genom någon människas styrka eller kraft ska det ske.......utan genom min Ande säger Herren". Vår gästande talare idag var Lars Haraldsson från Edsbyn. Gud använde honom till att vara ett redskap som fick förmedla många underbara hälsningar. Nu flera anmälda till dop, men de ska få mer undervisning. Vårt ungdomsteam, Teen Challenge fick en rivstart och behöver vårt stöd i allt uppföljningsarbete.

Lars budskap handlade om Jesu undervisning om vinstocken och grenarna (Johannes 15 ) Vi är grenar i vinstocken, Jesus. Vi ska förbli i Jesus. Vi kan varken göra något i oss själva eller agera på så många olika sätt. Det är hos Jesus vi hämtar näring och låter Jesus kärlek genomströmma oss och så blir det god frukt. Låt Jesus verka genom dig.
Det som vi som församling kan göra är att se till att vi har ett bra klimat för tillväxt. Om man köper plantor som inte går att odla i den bestämda odlingszonen dör plantorna. Så är det i det andliga också, hävdade Lars.

Vi ska som församling se till att det finns en gudsomlig kärlek och Guds rikes atmosfär. Då bär vi god frukt och blir attraktiva.
Det var mycket folk idag och jag tror att vi av nåd har en öppen och kärleksfull atmosför där den helige Ande kan verka fritt.
Människor var glada och positiva.
Ha en bra vecka!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0