Hets mot kristen minister får svar

Det pågår en hets mot att Elisabeth Svantesson utnämnts till minister. Det som irriterar är tydligen hennes kristna tro och hur den påverkat henne till att ta ställning i olika frågor.
Det är ytterst beklämmande och därför har jag samlat några som reagerat.
 
http://www.aftonbladet.se/debatt/article17493571.ab Eli Göndör skriver i Aftonbladet mycket bra.

Magnus Henriksson skriver:
I debatten ges språkrör för de för tillfället populistiska och politiskt korrekta åsikterna tydliga forum. I mer eller mindre hätska ordalag kräver man dementi och avböj från personer med oliktänkande åsikter, inte minst av religiös (kristen) art. Tolerans och relativism är ledord på vilka dessa debattörer säger sig stadigt stå.
Åtminstone två saker finner jag märkligt i deras argumentation. För det första bör det vara uppenbart att tolerans vilar på en inneboende premiss; att tolerans kräver oliktänkande, dvs något att tolerera. Detta tycks åsiktskonformisterna fullständigt glömt bort i sina krav på liktänkande. Frågan är då vad vi i toleransens namn ska tolerera? Sveriges rikes lag - ja, men även att vi i moralfrågor tycker olika! Åsikts- och yttrandefrihet!
För det andra argumenterar man inte alltför sällan utifrån en relativistisk idé- och moraluppfattning; detta mot vad man anser vara moralisk rigiditet, religiös moralism eller förlegade tankegångar i ett modernt utvecklat samhälle. Men vad ger dess personer rätt att döma andra och kräva avböj för deras (religiöst grundade) moraliska ställningstaganden? Har man rätt för att en möjlig majoritet av idag har ett annat moraliskt försanthållande i en specifik fråga? Frågan kring moralens vara eller icke vara gör sig gällande. Paradoxen blir uppenbar när man i själva verket grundläggande hävdar att ingen moralisk sanning finns, samtidigt som den egna ståndpunkten är den enda sanna till vilken alla bör ansluta sig.
Nej, låt oss vara olika, tycka olika och i demokratins namn ändå försöka forma ett samhälle där vi alla troende som icke troende, kan bo, formas och utvecklas.
Per-Arne Imsen
I SVERIGE HAR VI TANKE- OCH ÅSIKTSFRIHET FÖR ALLA SOM HAR DE "RÄTTA" ÅSIKTERNA. I den svenska ankdammen klarar vi bara av en åsikt i taget. Och nåde den som inte anpassar sig till denna sekteristiska extremkonformism.
Måste man ta avstånd ...från sin kristna övertygelse och värdegrund för att få sitta i en svensk regering? OM så skulle vara fallet, är det värt det extremt höga priset?
Frågorna kring de kristnas, Guds folks, församlingens, förhållande till statsmakten är inga nya frågor. De är flera tusen år gamla. Exempel från historien: Mose, Elia, Daniel, Sadrak, Mesak, Abed-Nego, de kristna i Romarriket, friförsamlingarna i Sverige för 150 år sen etc.
Det behövs ett uppvaknande för en svensk statssubventionerad kristenhet som håller på att anpassa sig till döds. Utvecklingen går fort framåt. Vi måste vakna, stanna upp och ställa frågan: Vart är vi på väg?

Johan Lundell skriver:
Noterar att TT:s osignerade artikel om att minister "Svantesson utpekas på en del håll som en religiös extremist" inte har något annat stöd än att TT själva verkar ha intresse för att vilja smutskasta henne, dessutom anonymt. Eller skulle de skriva en artikel om att någon annan minister "utpekas som en extremist" för att en liten, liten klick människor, kanske några sverigedemokrater eller några kristna var kritiska till denne? TT:s osignerade smutskastning är ett oskick och landets regionala tidningar borde veta bättre än att ta in sådant.

Susanne Lindholm skriver:
Varma lyckönskningar till min goda vän Elisabeth Svantesson vår nya Arbetsmarknadsminister. Jag har känt henne personligt i många år. Hon är en oerhört kunnig, engagerad, ambitiös och förtroendeingivande person som kommer att fylla upp sin nya roll väl genom sin långa erfarenhet och stora kompetens. Rätt person på rätt plats!

Lisa Abrahamowicz skriver:
Det börjar bli riktigt obehagligt med fixering vid Elisabeth Svantessons tro , samt hennes inställning till abort. Hon har klart och tydligt sagt att hon ställer sig bakom regeringens ställning i frågan. Sverige har fri abort. Samtidigt utt...rycker hon i TV att hon tidigare såg frågan som svart-vit (emot) och att hon numera finner den "komplex". Får man inte tycka det, utan att bli utsatt för hetskampanj? Att RFSUs ordförande som intervjuades i morse inte tycker att man får tycka den är komplex, är kanske inte oväntat. Men att många andra i media verkar göra en stor affär av både detta och hennes tidigare medlemskap i livets ord. Kanske vill man att denna synnerligen kompetenta och välmeriterade person, som dessutom är väldigt trevlig inte ska få lyckas i sitt nya uppdrag.
Hur är det med tankefriheten i Sverige nu för tiden? Brukar inte gilla Marie Demker men hennes tweet från i går var faktiskt spiken på huvudet:

"Hånet mot Svantessons ang hennes eventuella religiösa tillhörighet påminner om skolgårdsmobbning. Ynkligt.

Http://btledarblogg.wordpress.com/2013/09/17/svamligt-om-elisabeth-svantesson/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0