Innanför eller utanför?

Ämnen som EU-migranter och romer, utanförskap, främlingsfientlighet och asylfrågor ligger högt på agendan nuförtiden. Det debatteras och diskuteras hur vi i Sverige ska ta oss an de olika frågorna och från olika håll kommer väldigt olika svar. Vi jobbar med de här frågorna inom EFK och lördagen den 10 maj kommer vi att ta oss an dem för att försöka formulera ett möjligt svar och förhållningssätt utifrån vår horisont. Många kyrkor möter dessa frågor varje vecka och önskar också konkreta råd, och vi vill denna temadag också dela med oss av några av de erfarenheter som finns inom EFK på dessa områden.

Temadagen kallar vi ”Innanför eller utanför?” och den hålls i Mellringekyrkan lördagen den 10 maj. Mer information hittar du i foldern som du kan ladda ner här eller på hemsidan: http://ettnyttsverige.wordpress.com/temadag/. Där kan du också anmäla dig. Dagen kostar 250 kr och inkluderar fika och lunch.

Talare är Bengt Sjöberg, Daniel Råsberg, Sara Brunnegård, Markus Sand, Marika Lundberg m.fl.

Under temadagen kommer vi också att släppa ett nytt material ”Innanför eller utanför? - vägledning och råd i asylfrågor för församlingar och medmänniskor”, som riktar sig till dem som kommer i kontakt med asylsökande och vill ha hjälp på traven i hur man kan stödja dem i asylprocessen. I materialet tar vi också upp frågan om religion som asylskäl och konvertiters möjligheter att få uppehållstillstånd.

Dagen arrangeras av EFKs arbetsgrupp för mångkultur och religionsmöte (för mer info se www.efk.se/mangkultur). Har du frågor är du välkommen att kontakta Markus Sand (kontaktuppgifter finns nedan).

Varmt välkommen!


/Markus Sand, ansvarig för arbetet för mångkultur och religionsmöten


Mobil: 0739-77 06 50

E-post: markus.sand@efk.se

Skypenamn: pastormarkus


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0