Abrahams välsignelse

Gud ingick ett förbund med Abraham och han blev rikligen välsignad. Abrahams välsignelse fortsatte i hans barn och deras barn familjer och släkter.
De tre stora religionerna Judendom, Kristendom och Islam vördar och eftersträvar Abrahams välsignelse.
Den senaste tiden har flera personer hört av sig från andra orter i Sverige och förmedlat hälsningar till vår församling, att vi ska få se hur Guds rika välsignelse ska vila över oss och vårt arbete.
"Ni ska få se att det goda som ni upplevt skall förökas", skrev en förkunnare nyligen strax innan vi skulle börja vår gudstjänst. "Kyrkan ska fyllas och det ni ser är bara början på något som Gud vill göra i era bygder", fortsatte mannen i det långa sms som jag läste.
Igår på vårt Språkcafé i Vasakyrkan (den församling som vi samarbetar med) fick vi bära upp fler bord och stolar eftersom det strömmade in mer och mer människor. Filipstads Tidning fanns på plats för att intervjua Peter och teamet samt några av besökarna. Journalisten konstaterade, att det finns ett stort behov av mötesplatser och att vårt initiativ fyller en viktig funktion.
Vi fick kontakt med flera kristna ungdomar från flera länder, några med uppehållstillstånd som går på skola i Filipstad och andra som ängsligt undrar om de får stanna i Sverige. De sjöng och bidrog till den livfulla och härliga gemenskapen där även ett stort antal muslimer deltog och trivdes. Vi har skapat en mötesplats där vi som människor först och främst får mötas och se och samtala med varandra i respekt med och för varandra.
Nu ser vi fram emot fortsättningen med förväntan och glädje.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0