Nyanlända sätter prägel på hel församling

Mycket intressant att besöka Baptistkyrkan i Storfors idag. En förvandlad församling fylld av energi, liv och engagemang. Ungdomsgrupp och barnkör sjöng och spelade innan jag talade. Den helige Ande tog över avslutningen då människor fick förbön och delade vittnesbörd. En kvinna från Burma berättade hur hon ägnat mycket tid för att be för orten där hon bor och för Sverige. Hon vittnade frimodigt om sin tro på Jesus för vänner och på sin arbetsplats. Nu ska man intensifiera bönen och samlas på lördags eftermiddagar. Det märks på plats efter plats att det är en ny tid i Sverige. Frågan är om det finns en längtan efter förändring och en vilja att öppna upp för den helige Ande och ge tid och rum för den helige Ande att verka i mötena. Då sker mirakler, helanden och människor får möta Gud.
I avslutningen av mötet då vi bad för ungdomarna kom deras mindre syskon fram och la händerna på sina syskon. Några av barnen var så små, så de ställde sig på bänkarna för att nå upp till sina syskon. De la händerna på ungdomarna och hjälpte till att om "smörjelse från den helige Ande". En profetisk hälsning om att dessa ungdomar ska få vara med om att föra kamrater till Jesus gav genklang i mötet. Man vittnade om hur Jesus också talat om att de skall vara ljus på en ort där det finns mycket av andligt mörker, drogmissbruk och arbetslöshet.
Be gärna för Storfors och vännerna i församlingen. Jag tror att det ska ske underbara saker i deras kommun, som är en av de minsta i Sverige. Be att burmeserna ska få jobb och idéer om hur de ska kunna starta företag och bli till välsignelse där de bor.

Kommentarer
Postat av: Anonym

vilke underbart församling

2014-02-26 @ 23:38:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0