Tid att söka Gud

En ögonblicksbild från igår kväll från möteskampanjen med Ingemar Helmner i Hällefors-Filipstad
 
Kärlek, gudsnärvaro, atmosfär, läsarsånger, bön och förbön, tårar, skratt och glädje. Fullsatt kyrka på Melodifestivalskvällen. Helandeunder, men även mäktigt att våra nyanlända afghaner, eritreaner och iranier upplever Guds kraft och blir så starkt berörda när förkunnaren Ingemar Helmner sjunger de gamla läsarsångerna. Vi minns sångerna från väckelsetider, men samme underbare Guds helige Ande talar rakt in i våra flyktingars liv, läker sår, gjuter olja i tortyroffrens smärtfyllda minnen. Ingen rör sig när gudstjänsten efter flera timmar tar slut. Man vill sitta i stillhet och dricka mer av det levande vattnet. I bilen hem brister våra passagerare ut i stort tack till vår underbare Jesus. Detta mina vänner är LIVET.
Nu ska snart söndagens gudstjänst i Filipstad börja. Vi har ordnat med buss från Hällefors. I fredags och lördags hade vi buss till mötena i Hällefors. Vi invigde även vår tolkanläggning. Glädjen och tacksamheten över detta var stor bland dem som fick tolkat till engelska. Vi hade tyvärr problem med att få persisk tolk, men åhörarna spridde ut sig och satt bredvid varandra och hjälptes åt att tolka till sina kamrater. Det störde inte alls.
Är så oerhört tacksam till Gud för Hans stora nåd och kärlek till oss här i Bergslagen.
Igår hade vi även BÖN FÖR BERGSLAGEN då vi bad för vårt land, för skola, media, de styrande, familjen, företagande och näringsliv, våra kommuner och vi bad för de länder och folk som var representerade under dagen. Vi kallade fram några av våra nyanlända vänner från Afghanistan, Iran, Guinea, Etiopien, Eritrea, Finland, Uganda och Holland.
Det var liv och engagemang i bönen och förbönen. Bön, bibelord varvades med lovsånger och läsarsånger. Även då en underbar ATMOSFÄR av Guds helighet och kärlek, nåd och sanning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0