Sånggudstjänst på söndag klockan 10

Nu på söndag klockan 10 (OBS! tiden) kommer gospelsångerskan Märta Svensson till Vasakyrkan där en ekumenisk gudstjänst hålls. Den kommer att präglas till största delen av Märta Svenssons sång och musik.
Märta Svensson återkommer under KYRKORNAS FILIBJURSÖNDAG den 25 juli för att ha ett sångprogram.
Vi är mycket glada för att vi lyckats engagera en av Sveriges främsta gospelsångare avslutar Bengt Sjöberg som kommer att fungera som mötesledare i gudstjänsten som de tre församlingarna Vasakyrkan, Pingstkyrkan och Kristen Gemenskap inbjuder till.
 
Märta Svensson är en av Sveriges mest uppmärksammade kristna sångerskor. Känd från stora TV-program och turnéer i många länder. Hon är en av numera ytterst få sångare med den kristna musiken som yrke. Sedan 24 år tillbaka har Märta varit aktiv sångerska på heltid. Våren 1983 gick hon ut Musikhögskolan i Göteborg och är utbildad musik och sånglärare. Hennes repertoar är bred, från enkla visor till avancerad kyrkomusik men mest förknippas hon med gospelgenren.
Skivdebuten "Gospel-glädje för livet" (1984) gav ordentlig luft under vingarna.
   

Migrationsverket kan avläsa människors inre!

Något nytt och revolutionerande har hänt på Migrationsverket.
Tydligen har man uppfunnit någon apparat eller lärt sig någon medial teknik hur man avläser en människas hjärna, hjärta och innersta tankar.

Migrationsverket skriver nämligen idag ( i ett svar på min överklagan) att en afghansk ung man som blivit kristen, fått undervisning i kristen tro, blivit döpt och deltagit i en församlings möten och varit inneboende hos en kristen familj INTE TÄNKER LEVA SOM KRISTEN I FORTSÄTTNINGEN. Migrationsverket ifrågasätter att han låtit döpa sig av övertygelse och de menar att hans dop och frälsningsupplevelse snarare framstår som ett sätt att öka tyngden av sina asylskäl.

Jag har försökt att sätta mig i detta ärende och skulle aldrig skriva en juridisk inlaga om jag inte noga förvissat mig om att mannen verkligen blivit en kristen. Jag känner mig kränkt och säkert också de personer som intygat mannens upplevelse och beslut.

I dagarna kunde man läsa ett brev där de kristna i Afghanistan ber oss i västvärlden att be för dem eftersom de är livrädda för dem som vill döda dem offentligt. Låt oss också be för dem som jobbar på Migrationsverket och som ska avgöra om en människa skall sändas tillbaka till död, terror, krig och trakasserier för att de valt att bli kristna. Det är ingen lätt uppgift. Kanske det finns de som luras, MEN ska de då inte åtminstone TRÄFFA PERSONEN DE SÄNDER IN I DÖDEN? Skulle man inte kunna fordra ett möte mellan handläggare och asylsökande?
Jag ska nu skriva till Migrationsminister Billström och till domstolen.
Hoppas att det blir en ändring.

Se DAGENS artikel om kristna afghaner här:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=217309

Kristna afghaner avrättas genom hängning utan föregående rättegång, hävdar gruppen. Särskilt utsatta är personer som konverterat från islam till kristendomen.

Brevet är skrivet av Afghan Christian Community i Indien. I organisationen finns 150 afghanska kristna som flytt från hemlandet.

Gruppen pekar på den särskilda utsatthet kristna i Afghanistan befinner sig i efter en tv-dokumentär som avslöjar hur konvertiter förföljs i landet.

Enligt författarna till det öppna brevet bedriver regeringen i Afghanistan en öppet fientlig politik mot kristna och speciellt mot konvertiter. President Hamid Karzai har uppmanat landets myndigheter att agera kraftfullt mot de kristna konvertiterna.

Mer om konvertiter både från Iran och Afghanistan finns att läsa på http://www.dagen.seBra kristen musik

http://www.radio10.se/

Klicka på länken ovan och lyssna till härlig musik med starkt andligt innehåll.
Lovsång, tillbedjan och uppbyggelse.
Rekommenderas starkt!

Kl 00.00 - 02.00
GUDS RÖST I NATTEN
Ta emot från Gud genom att lyssna till vad han stilla viskar i ditt öra

Kl 02.00 - 06.30
RADIO 10 MIX - NATT EDITION
Lugn skön musik för lugna sköna timmar, då du sover eller är vaken

Kl 06.30 - 07.30
EN TIMMA AV TILLBEDJAN
Musik där ditt hjärta möter Guds hjärta (helt på svenska)

Kl 07.30 - 08.30
MORGON MED RADIO 10
Lite halvlugn musik i början på dagen (helt på svenska)

Kl 08.30 - 12.00
RADIO 10 MIX - SVENSK EDITION
Blandat musik som gör skillnad där du är (helt på svenska)

Kl 12.00 - 17.00
RADIO 10 MIX
Förändra atmosfären på jobbet, när du pluggar, är hemma osv, med helt nya, ganska nya och lite äldre låtar i en blandad skön mix.

Kl 17.00 - 19.00
RADIO 10 MIX - SOUL EDITION
Två timmar tillägnad dig som älskar soulmusik
.

Kl 19.00 - 22.00
KVÄLL MED RADIO 10
Varva ner med lite lugnare musiken på kvällen

Kl 22.00 - 24.00
SELA
Avsluta dagen i en atmosfär av lugn skön musik och reflektera över Gud och vad han gjort för dig


Frågor kring seminariet

Jag ska svara på en fråga från "Anders" som lyssnade på seminariet på Torp.

Hej Bengt! Det finns ju även en baksida med invandringen då vår svenska kultur sakta dör ut. Vad tycker du om det faktum att svenska skolorna(vissa) inte längre får ha sina avslutningar i kyrkan? Eller att barn inte får ha kläder med svenska flaggan på då detta uppfattas som rasistiskt för att vissa kan ta illa upp.

Svar:
Kulturen förändras hela tiden. När jag växte upp fanns t.ex. inga pizzerior.
Jag förstår att du kanske tänker på annan kultur än matkulturen. När det gäller den kristna tron är det i första hand slöheten och likgiltigheten inom kristenheten som undergräver den krsitna trons ställning. När vi väljer att åka till köpcentret på söndagen i stället för att gå på gudstjänst. När vi väljer bingokväll i TV4 i stället för att vara ute på stan med Pannkakskyrkan eller som vi har ibland Bullgerilla (en vagn lastad med bullar, saft o kaffe och kristna tidningar som vi delar ut och pratar med ungdomar på stan. Vi får ofta vittna om vår tro och kanske skjutsa hem någon ungdom som druckit för mycket). Eller när vi uteblir från bönekvällen och väljer fotbollskväll i stället.

I Filipstad har jag kämpat i Barn och Utbildningsnämnden för att bevara skolavslutningarna i kyrkan. Du kan googla och hitta en hel del artiklar om detta i t.ex Ny Wermlandstidningen, Dagen eller Värmlands Folkblad. Vår förskolerektor ville förbjuda skolavslutning i kyrkan såväl som julpynt med hänvisning till det mångkulturella samhället och muslimerna, MEN muslimerna har inga problem med kristna skolavslutningar! Det är främst förbundet Humanisterna som vill ta bort all religion från samhället. Efter behandlingen i BUN har det nu varit fritt fram för skolavslutningar i kyrkan och barnen i förskolan får göra julpynt, MEN den verkliga kristna innebörden i firandet av jul tunnas ut mer och mer. Prästerna beläggs med munkavle och uppmanas att inte be bön, välsigna sommarlovet eller läsa från bibeln på skolavslutningen. På grund av de kristnas slöhet att våga stå upp för vår kristna tro och vår ljumhet försvagas hela tiden kristendomen. En andlig väckelse är vad vi behöver.

När det gäller vår flagga och nationaldag är det absolut något att glädjas över och fira. Samtidigt som vi tackar Gud för korset i vår fana blir det en bön inom oss att vi verkligen skall få vara ett kristet land där kärlek, gemenskap och rätten får råda. Ett land som är tryggt i sin identitet, men som inte är exkluderande utan inser att vi med vår välfärd har råd att bry oss om och inkludera dem som behöver en fristad undan våld och förtryck.
Att däremot ha på sig en skjorta eller andra kläder t.ex mössa med Sveriges fana är direkt förknippat med rasism och har således ingenting i skolan att göra.

Gud välsigne Dig! Visst är Torp en underbar plats där många tusen får uppleva kärnan i det kristna budskapet om Jesus vår frälsare och få lyssna till en djup undervisning om hur vi omsätter den kristna tron i handling. En konferens där mission och u-landshjälp lyfts fram och där kristna från många olika sammanhang kan ha en härlig gemenskap.


På detta kort ser du deltagare från fem olika länder som alla älskar Jesus. Bibeln säger att "jude, eller grek, man eller kvinna; vi är alla ETT I KRISTUS JESUS"!

Barnbarnens dag på Torp

Idag har Maud och jag haft en toppendag på Torp med alla sju barnbarnen. Vi var på konsert och lyssnade på Alice o Dennis, Emmy och Ella. Senare följde vi med alla barnen till Kalasmöte i Matsalen. Kön av familjer ringlade sig lång till Matsalen.

Så roligt att se flera 100 barn och tonåringar på en kristen konferens.
Vi åt glass, godis, vattenmelon och hamburgare och trivdes på Torpområdet.
En fantastiskt rolig dag med barn och barnbarn.

När vi skjutsat hem alla fyra sjöbergspojkarna till Mullhyttan fick Maud och jag en blöt puss på kinden av minstingen Daniel. Det var härligt.
Här några kort från BARNENS DAG PÅ TORP.


Alisa har fått en mask (godis) av faffa och är glad.

Lång kö till barnmötet=kalasmötetEmanuel, Madeleine, Andrea och Nathanael Sjöberg.


Barnen kom närmare och närmare artisterna.
På konserten samlades pengar in till Evangeliska Frikyrkans barnhjälp.Maud, Samuel, Andrea och Daniel Sjöberg.

Frågor kring seminariet på Torp

Jag har fått några kommentarer från Sverigedemokrater och personer som ogillar mitt seminarium på Torp. Jag vill inte gå i svaromål här eftersom jag inte vill debattera politik på bloggen. Seminariet vi hade utgick från vad bibeln säger om främlingen och hur vi ska behandla varandra.

Är det någon som vill läsa hela mitt anförande eller om du har konkreta frågor är du välkommen att skriva till mig. Jag kan skicka manuset.

bengt_sjoberg@telia.com

Jag har några fakta om invandringen som svarar på någon fråga som jag lägger ut här:

År 2009 invandrade 102 280 personer. Av dessa var 18 517 återvändande svenskar som räknas i invandrarstatistiken eftersom de varit borta från Sverige mer än 12 månader. Samtidigt flyttade 39 240 personer från Sverige för att bosätta sig utomlands. Nettoinvandringen till Sverige låg alltså på 63 040 personer år 2009.

2. Hur många flyktingar tar Sverige emot?
År 2009 beviljades 11 119 personer asyl på grund av flyktingstatus.

3. Hur omfattande är anhöriginvandringen?
År 2009 beviljades 33 637 personer uppehållstillstånd på grund av anknytning till person som finns i Sverige. Av dessa var 9276 personer anhöriga till flyktingar. Lagen säger att om man är gift eller sambo med en svenska medborgare och det är ett seriöst förhållande skall man få uppehållstillstånd i Sverige, men man måste söka från sitt land. (Ny lag på gång för dem som har gemensamma barn i Sverige. Se www.migrationsverket.se )Som kristen vill man stötta familjer och att familjer skall ha en chans och rätt att få vara tillsammans. Om t.ex. en man fått uppehållstillstånd är det lättare för honom att integreras och må bra om han får vara med sin fru och barn och slippa oroa sig för att de skall dödas.

4. Varför får alla som söker uppehållstillstånd?
Det är inte sant! Under 2009 avgjordes 27 418 asylärenden varav 7 487 beviljades, dvs. 27 %. För några år sedan var det betydligt lägre procent.

5. Varför tar det så lång tid för invandrare att bli självförsörjande?
Dels beror till stor del på att man inte kan svenska och att det tar ett tag att lära sig språket. En annan orsak är att det funnits många begränsningar under tidigare år, man har blivit passiviserad under tiden man väntat på besked. Att mediantiden för inträde på arbetsmarknaden är sju år är inte acceptabelt och håller på att ändras. Nu finns exempelvis rätten att arbeta redan från början. Regeringen har också gjort det billigare att anställa nyanlända genom instegs- och nystartsjobb.

6. Hur stor del är av invandrare är egenföretagare?
Invandrare från länder utanför Sverige och Norden är överrepresenterade vad gäller att starta nya företag. Under 2007 startade ungefär 10 procent av personer som fötts utanför Norden nya företag. Bland svenskfödda var samma siffra 8,6 procent.


Främlingsfientlighet i kyrkan. Några kort från seminarietGjohn-Marko Berisha berättade om hur man kom till Sverige som sekulariserad muslim, men blev en fanatisk muslim. På ett kristet möte i Borlänge blev han ombedd att tolka i kyrkan. Mötet med Jesus och kristna vänner förvandlade hans liv. Nu är han pånyttfödd kristen och pastor. Han vittnar frimodigt om sin tro på Jesus Kristus. Vägen in i det svenska samhället är lång och stöter ibland på en del hinder i form av fördomar om "de andra" och "vi".Delar av publiken på seminariet.Markus Sand, pastor i Rinkeby Internationella församling, presenterade seminariets talare och berättade lite om vår grupp inom EFK som jobbar med religionsmöten och mångkultur.Många åhörare var mycket aktiva att ställa frågor och delge synpunkter. I slutet av den två timmar långa samlingen fick två representanter för Sd yttra sig. Här ser vi landstingsrådet och ordföranden för Sverigedemokraterna i Örebro län, David Kronlid som gavs tillfälle att bemöta en del av det som jag sa i mitt anförande. David och mina söner reste tillsammans med min bror Kjell till Cypern för flera år sedan på en böneresa. Davids föräldrar har varit missionärer liksom min far och bröder.

Vi var dock noga med att inte ha en politisk debatt. I stället informerades om den bönekalender som Open Doors gett ut med 30 dagars bön för muslimvärldens olika länder. Vi visade genom flera exempel hur kärleken kan överbrygga motsättningar och vi pekade på hur viktigt de personliga mötena är med människor vi kanske har åsikter och fördomar om.
Efter seminariet dröjde sig folk kvar för att samtala, skriva på listor för att få del av vår grupps nyhetsbrev.

Hur finner du Guds vilja?

Gospel Media ger ut många böcker även i år. En ny bok lanseras i dagarna lagom till de stora sommarkonferenserna. Henrik Steen som är pastor i Kungsporten i Huskvarna, EFK-församling har skrivit "Lärjungaboken". Han är också talare på Torpkonferensens gudstjänst på söndag.
Tidningen Dagen har gjort ett reportage och recension kring boken. Se länken nedan:

Innan söndagen ska han även finnas med bland tonåringarna och svara på frågor kring vad det är att vara lärjunge. Han har funderat på frågan så pass att han i dagarna ger ut "Lärjungaboken", något så unikt som en svensk bok riktad till ungdomar. Den baseras till stor del på de erfarenheter som han själv har burit med sig.

- Det finns många bra böcker, men de saknar ofta kopplingen till den svenska kontexten. Jag ville ge ett perspektiv till, berättar Henrik Steen.

Uppmaningen på Torp och i hans nya bok är alltså att söka Guds vilja genom att börja göra det som Gud vill istället för att sitta och vänta på att den plötsligt ska dimpa ner.

www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=216977

Främlingsfientlighet i kyrkan-finns det?

På torsdag den 24 juni 13.45-14.45 på Torpkonferensen utanför Örebro-Kumla är ämnet för ett av flera seminarier främlingsfientlighet ikyrkan-finns det?
Tillsammans med mina vänner Gjohn-Marko Berisha och Markus Sand ska jag delge erfarenheter från cirka 20 års arbete med invandrare och asylsökande. Gjohn-Marko kommer från Kosova och Markus är pastor i Rinkeby internationella församling. Tillsammans emd sin fru och dotter bor de mitt i Lilla Mogadishu och bygger relationer och en mångkulturell församling med förskola och ett barnarbete som kallas för Rinkeby Kids.

Finns det rädsla inom frikyrkan för människor med annan bakgrund än den svenska? Vad menas med kulturrasism? Finns det rädsla för islam? Hur kommer det sig? Hur kan man möta och överbrygga rädslan? Kan en kristen rösta på det främlingsfientliga Sverigedemokraterna? De säger sig ju stå upp för kristen tro och de är för familj, äktenskap och mot homosexuella. De är även för Israel. Ja, som du ser kan det bli ett intressant och livligt utbyte av tankar i det efterföljande panelsamtalet.

Främlingsfientlighet ja....
Ordet främmande i det svenska språket talar om något positivt. ”Vi ska få främmande ikväll. Lägg på en ren och fin duk på bordet!” Något kittlande och spännande t.ex. Carolas ”Främling vad döljer du för mig…..

Här får ni ett annat litet klipp från mitt tal:

Jag har gjort en helt ovetenskaplig undersökning genom att fråga 25 pastorer, evangelister och aktiva inom olika församlingar med flykting- och invandrararbete. 20 av 25 säger att de mött främlingsfientlighet inom kyrkor och församlingar. Två personer uttrycker själva ett våldsamt avståndstagande mot muslimer. Övriga berättar om när kollektboxen passerade de kurdiska pojkarna, blev en äldre herre irriterad för han tyckte att de höll i boxen för länge…..En person berättar om en missionskonferens där inledningsordet lästes av en afrikan. Senare i mötet predikade en annan afrikan varpå en äldre man böjde sig fram och sa: ”ska de ha två negrer som talar i samma möte?” En annan vän sörjer över att svenskarna tycks så upptagna med sitt eget och de bara pratar med sina kompisar. En klapp på axeln får hon för att hon ”håller på med de där invandrarna”. Andra uttrycker hur församlingen är likgiltig till flyktingars nöd. Om hon behöver hjälp frågar hon hellre organisationen Ingen människa är illegal än sin egen församling. ”De skulle aldrig engagera sig”, säger hon med förtvivlan i rösten.

Sverigedemokraterna använder positivt laddade ord som folk och fosterland som får tjäna som klangbotten för en uppdelning av folk. Man hänvisar till bibeln när man säger att nationerna har en skapelsegiven plats på jorden. Det var så Hitler motiverade sin tes om livsrum för tyskarna och den ariska rasen. I detta livsrum fanns inte plats för judar, romer, handikappade och homosexuella. Sverigedemokraternas idealbild är Astrid Lindgrens Bullerbyn; en nostalgisk sentimental bild av ett samhälle utan konflikter vars motpol är dagens mångkulturella och brokiga verklighet. Den drömbilden går inte att återskapa. I sin strävan att verka för en enhetlig kultur jämför man det bästa i det ”svenska” med det sämsta hos de ”andra”.

Att inte se vardagsrasism som rasism gör att de personer som utsätts för sådan rasism görs personligt ansvariga för den. De betraktas som "överkänsliga", att de "överreagerar", eller som "paranoida", dvs. i stället för att företeelsen betraktas som ett samhälligt problem görs den till ett individuellt problem för den drabbade. Så var det nyligen i Malmö när hetsjakten gick mot judarna.

Observera att detta INTE är ett partipolitiskt seminarium, men en viktig fråga i samhället som kommer att få sin belysning utifrån vad Bibeln säger om invandraren och främlingen.

Idag har jag haft utdelning av kläder till flera flyktingfamiljer som dels är gömda eller som trakasseras av Migrationsverket bland annat genom att deras bidrag sänks och barnfamiljer vars ärenden överlämnats till polis som KAN komma och knacka på dörren klockan 5 eller 6 någon morgon för att utvisa till Hizbollahs, Hamas eller andra terrorgruppers våld, hot och trakasserier. Det är dags för humanitet och äkta kristen kärlek i fosterlandet Sverige!


Kristna skolföreningar


Skolverket tolkar skollagen fel. Det menar Gunilla Tjernberg (KD), apropå förra veckans tveksamhet kring kristna skolföreningar. - Det kan vara diskriminering från Skolverkets sida.Gunilla Tjernberg är riksdagsledamot, talesman för Kristdemokraterna i utbildningsfrågor och var med och utvecklade nya skollagen.Hon reagerade starkt på undervisningsrådet Claes-Göran Aggebos uttalanden i Dagen den 4 juni om att kristna skolföreningar kan strida mot lagen när de blir organiserat missionerande.
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=215122


Det är uppenbart att de kristna trycks åt mer och mer i vårt svenska samhälle. De senaste veckorna har olika radioprogram t.ex KALIBER tagit upp frågan om de kristna ungdomsorganisationerna ska få uttrycka åsikter om HBT-frågor och hävda bibelns syn.

Samtidigt som vi får veta att kristna organisationen Ny Generation är den snabbast växande ungdomsrörelsen i Sverige, uttalar sig Skolverket om kristna ungdomar som är aktiva i skolförening och delar sitt vittnesbörd med sina kompisar. Det verkar som Humanisterna och de vänsterradikala ateisterna blir rädda och desperata. Man kräver att skollavslutningar ska hållas i neutrala lokaler och om skolavslutningen hålls i kyrkan sätter man munkavle på prästen. Att tala om Gud, Jesus och be en välsignelsebön anses som kränkande.

När allt detta sker växer under ytan en kristen bönerörelse fram. Kristna från olika kyrkor möts till bön och man inspirerar varandra att bli mer och mer frimodiga. 25 000 marcherar för Jesus i Stockholm.
Nu är det hög tid att reagera i kärlek och frimodighet, men med en tydlig och rak kristen linje. Att leva ut det kristna budskapet är en mänsklig rättighet. Vi behöver i dessa tider prioritera vår kristna tro. Leva ut den i vardagen och hämta styrka och kraft i gudstjänster och bönesamlingar och vara med och stärka vår kristna församling så att den mer frimodigt kan stå upp för Jesus, bibeln och den kristna tron i ett sekulariserat Sverige där ungdomar och äldre lider av sviterna av att ha vänt gud ryggen.

Kristna afghaner föreslås bli offentligt dödadeAfghan parliamentarian calls


for execution of ChristiansDagen skriver om att kristna konvertiter föreslås bli offentligt avrättade. Även den amerikanska tidningen  Christian Today rapporterar om detta.

Organisationen International Christian Concern, ICC, säger, enligt Christian Today att afghanska regeringen nu driver frågan hårt och att kristna afghaner gömmer sig av rädsla för att bli avrättade. Att omvända någon är olagligt i Afghanistan och kan straffas med döden.

Jag håller på att överklaga Migrationsverkets beslut att utvisa en afghansk ung man som blivit kristen och döpt. Flera av hans vänner har intygat att det är en seriös konvertering. Migrationsverket menar att man kan vara kristen i Afghanistan om man håller låg profil och gör avkall på sin mänskliga rättighet att leva ut sin tro.

Nu väntar jag ivrigt på ett utförligt intyg från den unge mannens församling. Sen kan jag skicka in ansökan.

 http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?ID=215096


An Afghan parliamentary secretary has called for the public execution of Christian converts from the parliament floor, according to International Christian Concern.

On Tuesday, the Associated Free Press reported that Abdul Sattar Khawasi, deputy secretary of the Afghan lower house in parliament, called for the execution of Christian converts from Islam.

Speaking in regards to a video broadcast by the Afghan television network Noorin TV showing footage of Christian men being baptized and praying in Farsi, Khawasi said, "Those Afghans that appeared in this video film should be executed in public. The house should order the attorney general and the NDS (intelligence agency) to arrest these Afghans and execute them."
Read more about this in Christian Today.


Två clowner

Några bilder på vårt söta barnbarn, Madeleine.

Här med sin pappa som clown när de uppträdde på Erikshjälpens jubileum i Jönköping. Under en bild från församlingen Kungsportens barnkör där Madeleine är med och sjunger.

 Här kan man verkligen tala om att njuta av livet!Farfar och farmor är så glada för alla sju barnbarn.


Kristendomen diskrimineras

Jag läste i vår ortstidning att Taekwandklubben inbjudits att medverka i en värdegrundsdag på en skola i Filipstad. Man lärde ut sin teknik, sina sparkar och slag m.m. Det betonades att det absolut inte handlade om att använda tekniken till att slåss utanför träningslokalen. I stället hade lärarna betonat människans inre liv.

Det där låter ju "görbra", MEN vet ni vilken religion som ligger bakom Taekwando?
Jag har studerat detta och fick då lära mig lite om kinesisk filosofi, buddism, balansen mellan det onda och det goda. Man suddar ut gränserna och menar att allt är gott och att det inte finns någon objektiv sanning. Känns det igen? Jo, ren new age-lära.

På en hemsida utlovas "hälsa, lycka, funktion, inre och yttre skönhet. Du ökar din medvetenhet om livets motsatta och kompletterande krafter och använder det som kompass i dit vardagliga liv.

Yin och Yang-filosofin genomsyrar mycket av det österländska tänkandet och traditionen. Du kanske har stött på begreppen i olika budosporter, i zenbuddistiska läror, taoismen och i vissa hälsodieter. Många av dessa discipliner är människors försök att använda dessa redskap för att uppå goda syften". Så långt citat från hemsida som berättar om Yin och Yang.

I dessa dagar då många skolavslutningar inte tillåts i kyrkan är det väl märkligt att man släpper in new age. Att man öppnar för buddism.

När man kritiserar skolungdomar som engagerar sig i den kristna organisationen Ny Generation på skolan och menar att skolan måste vara neutral i förhållande till allt vad religion heter. Visst är det konstigt att man inte tillåter den världsomspännande rörelsen Gideoniterna att dela ut nya testamenten till högstadieelever på den ena skolan efter den andra, men bjuder in företrädare för buddismen.

Det handlar om ett hat och en diskriminering av kristen tro. Detta hat har absolut inte sin förankring hos det svenska folket. Häromdagen kunde man i Aktuellt ta del av sälenbornas kamp för att få fira skolavslutningen i kyrkan. Visserligen handlar det mest om traditioner och i de fall där skolavslutningen hålls i kyrkan beläggs prästen med munkavle. Han får inte be en bön, läsa bibeln eller välsigna barnens sommarlov. Sommarpsalmen Den blomstertid nu kommer får dock sjungas.

Jag tror att det håller på att vända i Sverige. Folket söker det andliga, söker Gud. Nu är det dags för de kristna att bli mer frimodiga. Vi ska gemensamt hjälpas åt att vända detta land. Jesu kärlek ska dra människor till sig. Vi ber om en andlig väckelse över vårt land där barn och ungdomar mår dåligt och där hopplöshet och tristess breder ut sig.
Det är om det vi samlas och ber i morgon på över 90 orter i Sverige.
Gud välsigne Dig! Gud väsligne vårt fosterland!
 


Nationaldagsbön


Nu är det snart fem år sedan Sveriges nationaldag blev en helgdag. Det finns en längtan bland många kristna i vårt land att den dagen ska få bli en speciell bönedag för Sverige. Vad skulle hända om Sveriges alla kristna kunde samlas i bön på sina orter och be för vårt land i år? Vi är många kristna som gläds över Jesusmanifestationen för några veckor sedan då cirka 25 000 personer samlades till bön i Stockholm. Nu arrangerar vår församling Sverigebönen i morgon klockan 11 i Pingstkyrkan i Hällefors. Vi har en power point-presentation med många fina bilder, bibelord och uppmaningar att be för vårt land, skolor, företag, politiker och för växande inflytelserika församlingar.

I flera år har vi haft Bullgerilla på nationaldagens kväll eller kvällen före. Förra året hade jag förmånen att hålla högtidstalet. Redan på morgonen var jag med och serverade kaffe på Stora Torget. I år kommer nationaldagen präglas av bön och gemenskap med övriga kristna församlingar i bygden. Vi gläds åt ett ökat samarbete.

Förra året var det 53 platser som hade registrerat nationaldagsbön, och förutom det förekom det även bön på många fler orter.


Just nu är det 97 orter registrerade.


Det är så inspirerande att se alla orter där vi ber för vårt land.


Men om mitt folk, det som är uppkallat efter mitt namn, då ödmjukar sig och beder och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, så vill jag höra det från himmelen och förlåta deras synd och skaffa bot åt deras land
2 Krön 7:14

Vår Gud, vår Skapare och Herre,
 
vi tackar Dig och prisar Dig

för våra liv och för vårt land.

Vi, Dina barn i Sverige, ber Dig, genom Din Son Jesus Kristus:

 förlåt oss och hjälp oss förlåta varandra,

 hjälp oss komma nära Dig och Ditt Rike,

 lär oss älska varandra och vårt vackra land,

 ge oss allt som vi verkligen behöver - förbarma Dig över oss 

och rädda oss från det onda, inom oss och utom oss.

 Gud, välsigna Sverige, dess folk och dess natur,

 var med oss och ge oss Din frid

 - nu och i all tid.

 I Jesu namn,

 Amen

RSS 2.0