Årjäng-Holmedal

Jag var på cafémöte i Tångens missionshus i torsdags. Tången ligger mellan Årjäng och Holmedal längs en sliongrande byväg. Det var en skön, andligt stark och tät atmosfär i kyrkan. En gudsatmosfär som beror på att det är många som ber mycket för Årjängs kommun tror jag. Det verkar som om församlingarna fått nytt mod och ny entusiasm. Det kom rätt mycket folk, även icke aktiva kyrkomedlemmar.

Några medlemmar i Pingstkyrkan berättade att de dagen före hade haft ett kvinnomöte med cirka 80 deltagre. En eritreansk kvinna hade lagat mat och en kvinna från Kongo Kinshasa hade predikat.
Man har också startat en second handbutik som ger församlingen många tillfällen till samtal med människor som kommer in i butiken för att fika, handla och skänka saker.

Min vän Sven-Åke Oscarsson berättade om konkreta bönesvar sedan vi hade en bönepromenad i Årjäng och "garagebön" i hans garage; en tillbyggnad som är inrett som både garage och gäststuga med rymligt allrum. Där har Sven-Åke bjudit in sina vänner från olika församlingar till förbön för västra Värmland.

Man samlas till bön till och med på lördag förmiddagarna. Kyrkorna har ett bra samarbete och det ordnas många gudstjänster med olika besök av både sångare och talare. När min bror Stanley och jag var där i höstas anordnades TV-inspelning av gudstjänsterna som senare sändes på TV-kanalen Kanal 10.

Det är med stor glädje jag ser fram emot ytterligare ett besök i Årjäng. Vi pratade om att kanske hyra en minibuss och fylla den med bedjare och åka runt i hela kommunen och be på strategiska platser. Be och välsigna skolor, fabriker, affärer, myndigheter och kyrkor och förbereda bygden på en allt större mottaglighet för evangeliets (det galad budskapet om Jesus) förvandlande kraft.

När har ni gudstjänst? Får vi vara med?

Idag har jag träffat sju olika personer som alla önskar gå på gudstjänst och som frågar när och var vi har nästa möte. Det är verkligen ett sug och en längtan efter Gud och efter gemenskap.
Inser att vi måste ha fler gudstjänster också i Filipstad.

Nytt program kommer snart.

Inför sommaren ska vi ha gemensamma gudstjänster tillsammans emd Vasakyrkan och Pingstkyrkan. Några gudstjänster blir även tillsammans med Svenska Kyrkan.
Idag då vi hade planeringsmöte i Allkristna Rådet fick vi några positiva förslag när det gäller besök och upplägg.
När det gäller att göra Jesus känd, trodd och efterföljd behöver ALLA hjälpas åt.

I morgon, torsdag klockan 19 ska jag medverka på ett MUSIKCAFÉ I MISSIONSHUSET I HOLMEDAL.
Ni som bor i Årjäng och västra Värmland är välkomna!Glädjande besked från Miggan


Vi fortsätter att be och arbeta för JESUS

Efter avslutad Jesusmanifestation fortsätter vi bönen för vårt land.
På nationaldagen den 6 juni har vi gudstjänst i Hällefors. Då ska jag leda bön för Sverige.
Inspiration i bönearbetet kan bland annat hämtas från Sverigebönens hemsida.

http://www.sverigebonen.se/Youtubefilm från Jesusmanifestationen

Jesusmanifestationen

pingstafton 2010


25 000 deltagare i Jesusmanifestationen

För tredje året i rad har jag varit med på Jesusmanifestationen i Stockholm. För varje år har antalet besökare ökat. Vårt mål har varit att göra Jesus aktuell för Sverige.
En viktig del i Jesusmanifestationen är att kristna från olika kyrkor och samfund visar på allt som vi har gemensamt. Även kristna från flera olika länder deltar och vi lär känna varandra.

I år kunde man se många afrikaner som tjänstgjorde som vakter vid de olika vägkorsningarna. De stod där tillsammans med motorcykelpoliser som såg till att inte taxibilar, bussar och annan trafik bröt det långa demonstrationståget.

Min fru och jag gick ibland en grupp kristna iranier som sjöng på farsi, engelska och svenska. När vi passerade Sergels Toprg pågick en iransk kommunistisk manifestation. Vi ropade till dem att Jesus älskar Iran.
Här är några bilder från den fantastiska gårdagen som verkligen blev en inspirationsdag.

Kungsträdgården fylldes av lovsjungande kristna från hela Sverige.

Dagen började för oss i Filadelfiakyrkan, min barndoms kyrka där jag blev döpt.

Här ett kort från Sergels Torg där församlingen New Life sjöng, vittnade, spelade drama och hade ett healing-room där folk kunde få förbön.

Denne afrikan visade på sin och Jesu kärlek till Sverige.Maud vid Gospel Medias stånd där det fanns böcker, filmer och biblar att köpa.Tjebbo van den Eikhof meddelar att nästa år ska man försöka ordna regionala Jesusmanifestationer.Några av de medverkande under dagen var Hans Weichbrodt, Linda Bergling, Carl-Erik Sahlberg, Jenny Berggren (Ace of Base) Anette Sundell, Dan Jakob Pethrus, katolsk kör, Lasse Axelsson, arabisk sånggrupp, Lillemor Hallin, Gladys del Pilar, Lennart Möller, Birger Skoglund, Hakon Långström, Ulf Ekman, Sven Nilsson, Berit Simonsson och rikdagsledamoten Annelie Enocksson.

Detta var bara några av de medverkande och de representerar en stor bredd av svensk kristenhet.
Jag blev också s´å glad att regeringen fanns representerad genom Finansmarknadsminister Mats Odell att jag gick fram och hälsade och önskade honom och hans fru Guds välsignelse. För mååånga år sedan var vi båda engagerade i KDU och Mats kom till Församlingshemmet i Dala-Järna när vi nyss hade stratat en KDU-avdelning i Vansbro kommun.

På förmiddagen var det också torgmöten vid Vasaparken, Humlegården, Karlaplan, Rålambshovsparken, Kungsträdgården, Medborgarplatsen, Mynttorget och Stortorget.
Frälsningsarmén, Svenska Missionskyrkan, församlingen Arken, Ankaret, Centrumkyrkan i Sundbyberg, Biker Church, Tyfri MC, Crossfire, afrikanska kyrkor, Katolska Kyrkan, Finska Filadelfia, romska kristna grupper m.fl. m.fl

Du kan hitta filmer på http://www.youtube.com
från JESUSMANIFESTATIONEN


Vila, ro och frid i själen

Min bror Stanley skriver här ett inlägg. Observera att han inte menar att vi som är kristna ska ägna oss åt buddism. Det han skriver om är viktigt, för vi som är engagerade i kyrkan kan ibland uppleva att vår "vilodag" blir fylld av stress och kyrkliga akktiviteter, mer än stillhet, "laddning av batterier" och vila och harmoni.

Sä här skriver Stanley: Jag läser i Svenska Dagbladet om ”mindfullness”. Det handlar om stillhet, tystnad, meditation som en väg till inre helande. Motsatsen är stress, motorljud, radiokanaler, TV-program, högt sorlande röster på en restaurang eller i kyrkan, pappershögar med uppgifter som väntar, tidningar, böcker, brev, e-mail, telefonsamtal, sms och mycket annat. ”Mindfullness” sammankopplas med zenbuddism och meditationsrörelsen får stöd av Dalai Lama. Det som erbjuds möter ett behov bland västerlandets människor. Reaktionen bör inte vara negativ. När Israel firar sabbaten är det också ”mindfullness”, med tystnad, stillhet, eftertanke och avstängda mobiltelefoner, nedsläckta TV-mottagare och parkerade bilar. När vi i Sverige tog vår kristna tro på fullt allvar tillämpades principen med stillhet, varje söndag. I vårt hem hade maten lagats innan helgen. Ingen fick spela fotboll, snickra, sticka eller arbeta med något annat. Bönder lät skörden vänta och vilodagen praktiserades och gav människorna ”mindfullness” inför nästa arbetsvecka. Det är inte all konstigt att många är kroniskt trötta när man ”kopplar av” med att snickra på sommarstugan, göra i ordning båten inför semestern, eller ha göra så mycket annat som man inte hinner med under veckan. Många reser i helgen till släktingar, vänner och utflyktsmål. Man kommer hem på söndagskvällen, trött, för att innan sängdags ”ladda” inför arbetsveckan, med förberedelser, några samtal, koll i almanackan och lite annat. Vi som har en kristen tro måste ta vara på Bibelns vägledning till inre frid, istället för att ”gå över ån för att hämta vatten” med en meditationsteknik från buddismens idé om stillhet.

Så långt Stanley. Ta vara på det goda i dessa tankar. Att bli lagisk och återinföra de stränga föreskrifterna är inte rätt väg att gå. Men tänk vilken utveckling det blivit. Dagens köpcentra har blivit vår tids megakyrkor där kommersen är livlig och tempot högt. Prylar ersätter inte det inre livets uppbyggnad. Ser fram emot en skön helg tillsammans med JESUS.

Jag tror att det är viktigt att vi återupptäcker den frid och glädje det är att vi är många som samlas i kyrkan och delar med oss av vittnesbörd, sånger, bibelord och upplever en kravfri samvaro där ALLA har något att bidra med. Inte en gudstjänst där några skall stå för programmet och resten vara konsumenter. De första kristna firade gudstjänst i uppriktig och äkta glädje. De åt tillsammans och var och en bidrog med något, förmodligen även när det gäller bröd och mat.

EFK avsäger sig vigselrätten

Evangeliska frikyrkan (EFK) blir det första samfundet att avsäga sig vigselrätten. Under den gångna helgen har samfundet varit samlat till årskonferens. Applåder fyllde hallen vid Torp utanför Kumla när det stod klart att man blir det första samfundet som tar steget.

Jag är tacksam och glad att mitt samfund tagit detta beslut. Det handlar om att klargöra gränsen för myndighetsutövande och att vi som kyrka inte är en del av statsapparaten. Staten ska inte kunna diktera och bestämma hur vi i de kristna församlingarna ska förhålla oss till vem eller vilka vi ska viga. Före 1952 fungerade det som det är tänkt att göra efter den 1 januari 2012 som blir ett banbrytande datum för EFK. Efter det har vi inte längre vigselrätt.

I framtiden blir bröllopsceremonin i kyrkan i princip som nu. Det är i församlingen som man ger varandra löften och ber om Guds välsignelse över sitt gemensamma liv. Omgiven av släkt, vänner och församlingens medlemmar tar man detta livsavgörande och betydelsefulla steg. Någon dag efter ceremonin i kyrkan går man sen till kommunen för att registrera och ingå det civilrättsliga äktenskapet.

Som en kristen församling måste vi ha den absoluta rätten att följa vårt samvete och följa Guds ord, bibeln. Staten ska inte tvinga oss att bryta mot bibeln. Det handlar inte om att diskriminera vissa människor och det handlar inte om att någon är förmer än någon annan. Vi är alla lika mycket värda som människor och Gud och vi älskar alla människor, men när staten vill tvinga oss att i kyrkan förrätta vigslar där samkönade par gifter sig, då är det dags att avsäga sig vigselrätten.Fängslade kristna i Eritrea

Elva kristna har nyligen fängslats i Eritrea.Bland de fängslade är fyra barn. Eritreanska myndigheter har fängslat cirka 3000 kristna. En del sitter i heta containrar. Ibland blir de så sjuka och svaga att de svimmar. Då tas de ut några dagar till dess att de kvicknar till för att åter igen fängslas. Eritrea erkänner endast fyra religiösa grupper/samfund nämligen islam, den ortodoxa eritreanska kyrkan, romersk katolska och den lutherska evangeliska kyrkan.

Bed för de förföljda kristna bröderna och systrarna.

Läs hela meddelandet från Intercessors network

Eritrea Arrests Praying Women and Children We have learned that on May 9, Eritrean officials arrested eleven Christians, including women and children, in the Eritrean capital of Asmara. Pastor Mesfin, Pastor Tekie, Mr. Isaac and his four children, and four women were arrested while conducting a prayer meeting at a private home in Maitemenai, Asmara. The detainees are members of Faith Church of Christ. The church has existed in Eritrea since 1950. It was among the evangelical churches that were banned by Eritrean officials in 2002. Eritrea only recognizes four religious groups: Islam, the Eritrean Orthodox Church, the Roman Catholic Church and the Lutheran Evangelical Church of Eritrea. All the other religious groups are considered illegal and can’t even conduct worship services at private homes. Eritrean officials have imprisoned more than 3,000 Christians for exercising their religious freedom. The imprisoned Christians are kept under inhumane conditions in underground dungeons, metal shipping containers, and military barracks. Several Christians have been paralyzed and blinded, and have even died inside prisons. The imprisoned have never been charged before any court of law. A well known Eritrean Christian based in the United States said, “The persecution of Christians in Eritrea is going from bad to worse. The number of Christians who are fleeing the country is increasing. Unless the international Christian community helps the Eritrean Christians, their plight will be intensified.” Jonathan Racho, said “We are extremely saddened to hear about the illegal imprisonment of the eleven Christians. We are concerned with the safety of the detainees, particularly the children. We urge Eritrea to immediately release these eleven Christians and the 3,000 Christians who have been imprisoned due to their faith in Jesus Christ.”

Tre systrars hus

Min fru och hennes båda systrar står här på Nogigården som är deras föräldrars gamla hem. Förra sommaren målades nästan hela huset om. Denna vecka får huset en ny entré och balkongen får ett nytt räcke. Det är främst Lennart och Leif som bygger. Här lastas skräp för transport till sopstationen.
I sommar kommer barn och barnbarn för några dagar eller någon veckas avkoppling.
Men Abdullah känner jag ju

Den unge mannen stod och ondgjorde sig över alla invandrare som "väller in i Sverige". Nej, ut skulle dom, eller som han uttryckte det repatrieras.
Någon bland åhörarna frågade den unge mannen hur han kunde vara så god vän med Abdullah, en arabisk kille som äger biljardhallen i stan, när han var så emot invandrare.

- Ja, men honom känner jag ju, blev svaret.

Ja, så är det. När man lär känna en annan människa som man hårdhänt slängt in i ett fack, inser man att vi är alla lika inuti. Vi har samma känslor och rädslor, samma drömmar, visioner och samma längtan efter att bli sedda och bedömda för den vi innerst inne är.

Det berättas i boken "Jag är inte rabiat. Jag äter pizza" om sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson och hur han besvarade en närgången fråga.
En student ber Jimmie föreställa sig ett scenario där Sverige plågats av krig och att han och hans familj tvingats lämna landet och att det välfärdsland som hans familj flytt till stängt dörren för honom.
-Hur skulle du känna det då? Det undrade studenten.
- Eh.......jag skulle kanske tycka....inleder sd-ledaren och funderar en stund. Alla elever i aulan sitter spända och lyssnar ivrigt. Hur skulle han själv känna det om han blev avvisad som flykting.
- Jag skulle bli besviken, svarar Jimmie och tillägger:
- Om det bara är jag som kommer och knackar på dörren, då tror jag faktiskt att de skulle släppa in mig. Om det inte handlar om 100 000-tals så ökar chansen.

Ja. Hur var det Jesus sa egentligen? ALLT VAD NI VILL ATT MÄNNISKORNA SKA GÖRA MOT ER, DET SKA NI OCKSÅ GÖRA MOT DEM.

I propagandan mot invandring sprids felaktiga påståenden om att vi har en massinvandring av 250 000 flyktingar per år. Sanningen är att det mellan 2004 och 2008 är knappt 13 000 per år. Den största gruppen invandrare är gruppen hemvändande SVENSKAR.

Jag är inte rabiat. Jag äter pizza.

Jag har nyss lagt ifrån mig boken Jag är inte rabiat. Jag äter pizza som är skriven av Niklas Orrenius. Det är en bok om Sverigedemokraterna. I uppslagsboken läste jag vad rabiat betyder:
rabia´t,
okontrollerat ursinnig; fanatisk; ofta allmännare som förstärkande uttryck, även om handling e.d.

Författaren har noga följt Sverigedemokraternas verksamhet och uppbyggnad av sitt parti som enligt de flesta bedömmare tros komma in i riksdagen i höst. Författaren menar att man bör ta partiet på allvar och våga debattera de frågor som partiet tar upp. Man ska inte göra partiets företrädare till martyrer. Vi måste erkänna de brister som finns inom integrationen och våga beskriva de problem som invandringen innebär. 

Jag tycker att boken är intressant och ger en bra bild av partiet.

Sverigedemokraternas "kristlighet" handlar om ett klassiskt nationalistiskt tänkande i kombination med ett starkt hat mot muslimer och är verkligen ingenting som kristna bör falla för. I så fall har man ett mycket märkligt sätt att se på det kristna budskapet om kärlek och medmänsklighet. Bibeln lär oss att alla människor har ett absolut värde oavsett hudfärg eller om man är man eller kvinna, rik eller fattig. I en församlings är vi alla systrar och bröder och tillhör Guds familj. Jag blir förskräckt när jag hör kristna säga att de ska rösta på Sverigedemokraterna. Det strider totalt mot allt vad jag anser att Jesus lärde.

Vi ska inte bedöma alla efter en kam. Precis som det finns en mängd olika kristna samfund finns det många riktningar inom islam. Precis som det finns svenskar som har ett kristet kulturarv, men inte är aktivt troende finns det muslimer som är "kulturella muslimer". Endast ett fåtal muslimer är fanatiska muslimer.

Niklas Orrenius tecknar en bild av ett nationalistiskt parti som inte bara är invandringskritiskt utan arbetar för en omfattande samhällsomvandling. Boken är utgiven i pocketformat och kostar endast 50 kronor.

 


Familj fick permanent uppehållstillstånd

Advokat från Filipstad lyckades med ett ärende där en familj får stanna på grund av synnerligen ömmande omständigheter (humanitära skäl)

Migrationsdomstolsdom: Kvinnans allvarliga, psykiska hälsotillstånd och hänsynen till sonens bästa medför att de och maken/fadern beviljas uppehållstillstånd på grund av synnerligen ömmande omständigheter.

Familjen är etniska albaner och har varit bosatta i Republiken Kosovo, Republiken Serbien, Makedonien och Montenegro. Kvinnan i familjen är psykiskt sjuk. Migrationsverket ansåg inte hennes sjukdom livshotande. Dessutom finns psykiatrisk vård att tillgå i Kosovo. Det framkom inte heller att den tvåårige sonen skulle ta skada i sin psykosociala utveckling genom att följa med föräldrarna tillbaka. Ansökan avslogs.

Av läkarintygen framgår att kvinnan lider av mycket allvarlig psykisk ohälsa till följd av traumatiska upplevelser i hemlandet. Hon lider av posttraumatiskt stressyndrom, psykotiskt syndrom, dissiociativt syndrom, apati och förlust av självtillit. Hon är också suicidal och saknar förmåga att ta hand om sig själv.

Varaktig förbättring

Migrationsdomstolen anser kvinnans psykiska ohälsa mycket allvarlig. Vård i Sverige kan förväntas leda till en varaktig förbättring av hennes tillstånd. Det beaktas att orsakerna till hennes ohälsa är händelser i hemlandet och att en utvisning medför allvarlig risk för att hon tar sitt liv.

Domstolen beaktar också sonens bästa enligt 1 kap. 10 § särskilt. Det framkom att maken ensam tar hand om och sköter sonen. Han tar även hand om sin hustru med stöd från de sociala myndigheterna. Någon möjlighet till motsvarande stöd i hemlandet har inte visats.

Familjen beviljas uppehållstillstånd på grund av synnerligen ömmande omständigheter

När migrationsdomstolen fattar ett sånt här beslut finns det trots allt en risk att Migrationsverket överklagar till Kammarrätten i Stockholm och begär prövningstillstånd. Man har några veckor på sig. Låt oss hoppas att så inte sker utan att domen vinner laga kraft.


Du är värdefull

DU VET VÄL OM ATT DU ÄR VÄRDEFULL

ATT DU ÄR VIKTIG HÄR OCH NU

ATT DU ÄR ÄLSKAD FÖR DIN EGEN SKULL

FÖR INGEN ANNAN ÄR SOM DU

Den här lilla sången har betytt mycket för många människor. Nyligen ville en vän i Örebro ha hjälp med att översätta sången till somaliska. På lördagar brukar han och andra från kyrkan stå och dela ut små häften, kort, Jesusfilmer och annat i ett invandrartätt område i Örebro. Han brukar få många samtal kring den här texten. Han vet att jag har kontakt med flera somalier som är duktiga på svenska.

Jag sms:ade sången och fick kontakt med en ung kvinna som lovade översätta sången, men först ville hon fråga lite om innehållet.
-Är det en kampsång? var första frågan.
-Ja, på sätt och vis. Du vet den har ett budskap att alla människor är värdefulla. Inte bara de rika och inte bara vi män. Ni kvinnor är också värdefulla.
Kvinnan lyste upp och log ett brett leende och utbrast "va bra!"
Jag fortsatte att förklara. Vi är alla älskade av Gud och vi är unika med de gåvor och de förmågor som Gud har gett oss. Just DU är viktig i det som du gör. Ditt liv är viktigt.
Kvinnan tackade och gick glatt hem för att skriva ner sången.


Gömd familj fick PUT

Idag fick vi långväga gäster från södra Sverige. Det var Gezim, Valbore, Kenan och Samir från Kosovo. De har varit åtta år i Sverige varav tre år som gömda. Sjuka och nedkylda kom de till mig en dag för tre år sedan. De hade sovit i sin bil i flera dagar och var helt slutkörda och förkylda. Mamma hade nekats vård trots allvarlig sjukdom. Familjens yngste son föddes med endast cirka 2% hörsel. Detta visste familjen inte något om när de kom och hälsade på.
Som genom ett mirakel fick de en fristad i en församling som även ordnade kontakt med en underjordisk klinik där de fick mediciner och hjälp med diagnos av sonen Samirs hörselproblem. Nu kan han höra!!! och har även lärt sig tala svenska och teckenspråk.
Pappa Gezim har hjälpt till i församlingen och även med ett bokförlag. Han har hittat arbeten och familjen kommer att försörja sig själva. De tre år som de levt gömda har de bott i ett rum med kokplatta.
Vi hade en jättefin samvaro och gladdes att familjen nu sedan några dagar fått permanent uppehållstillstånd.
Familjen tackade Gud för den stora hjälp som de fått och de tackade sina kristna vänner som blivit som en familj för dem. Mamma Valbore har förlorat hela sin familj i krigets Kosovo. Nu var hon trots svåra trauma så lycklig och glad för sitt nya liv som fortfarande innehåller många hinder att ta sig igenom, men med Guds och församlingens hjälp skall det gå bra.


RSS 2.0