Oxhälja marknad

Hela Filipstads centrum genomgår en total förändring inför helgens OXHÄLJA MARKNAD, kanske Sveriges största marknad. I 20 år har BULLGERILLAN delat ut många tusen bullar och 100-tals liter kaffe och saft. I år ställer vi in Bullgerillan, men hälsar alla välkomna till Erikshjälpen Second Hand som förlänger öppethållandet 10-16 på lördag.

På söndag klockan 11 hålls Taizé-mässa i Filipstads Kyrka dit alla kristna församlingar sammanlyst gudstjänsten.

Önskar Dig en fin helg.

Boktips

Himlen finns på riktigt

 
Himlen finns på riktigt - Burpo, Vincent
   

 

Etta på New York Times Bestsellerlista! Nu över fyra miljoner exemplar i tryck!

Etta även på den profana boktoppen i Canada och Portugal.
5000 ex sålda i Sverige.
Jag rekommenderar boken starkt.

"Kommer du ihåg sjukhuset, Colton?" frågade Sonja.
"Ja, mamma, jag kommer ihåg", sa han.
"Det var där som änglarna sjöng för mig."
När Colton Burpo klarade sig igenom en allvarlig bukhinneinflammation efter en sprucken blindtarm var familjen överlycklig över hans mirakulösa tillfrisknande. Men under månaderna efter operationen framträdde en berättelse som de inte var beredda på – en berättelse lika vacker som storslagen, som beskrev deras lille pojkes resa till himlen och tillbaka.
Colton, som ännu inte hade fyllt fyra, berättade för sina föräldrar att han lämnade sin kropp under operationen – och bevisade det genom att exakt beskriva vad hans föräldrar gjorde i en annan del av sjukhuset under tiden han blev opererad. Han berättade att han besökt himlen och återgav vad han hört från människor där som han aldrig träffat i sitt liv och beskrev händelser som skedde innan han föddes.
Han förvånade också sina föräldrar genom sina beskrivningar med svårförståeliga detaljer som stämde överens med Bibeln till punkt och pricka, trots att han ännu inte lärt sig läsa.
Med en avväpnande oskuldsfullhet och med ett barns frispråkighet berättar Colton om att han mötte avlidna släktingar. Han beskriver Jesus, änglarna, hur "riktigt, riktigt stor" Gud är och hur mycket Gud älskar oss.
Återberättad av hans far, men med Coltons unika och enkla språk ger Himlen finns på riktigt en glimt av den värld som väntar oss, där som Colton säger: "Ingen är sjuk och ingen har glasögon."
Himlen finns på riktigt kommer att förändra hur du ser på livet efter detta och ger dig möjlighet att se och tro som ett barn.


En lugn sommar?

Denna artikel är främst skriven för http://www.flyktingbloggen.org där jag skriver den 23 varje månad.

-Har dom semester på Migrationsverket och Gränspolisen, Bengt?

-Ja.

-Kan de utvisa oss i sommar? Kan vi känna oss lugna och slappna av och sova på nätterna, eller kan polisen komma klockan 6-7 på morgonen?

-Min erfarenhet är att det kan vara precis lika mycket aktivitet som vanligt, så ni kan tyvärr inte slappna av.

 -Jag har så ont i huvudet och är så nervös. Att leva så här dag efter dag, vecka efter vecka gör mig tokig.

-Vi kanske kan göra en liten utflykt några dagar till en sommarkonferens där det finns massor med aktiviteter för era barn. Sen ska vi ju skicka in en ansökan om verkställighetshinder. De hot ni fått från ert lands agenter i Sverige måste man ta på allvar. I ert land har flera bloggare satts i fängelse och du har ju varit mycket aktiv att kritisera ditt lands regim. Vi får kämpa på…….

Ja, så kan ett samtal utspela sig sommaren 2011.

Denna sommar hade min fru och jag för avsikt att verkligen koppla av och samla krafter. Man måste ladda batterierna och tänka på sig själv, familjen och de sju barnbarnen som längtar efter att få fiska med ”faffa”.

Men även under sommaren blir gömda asylsökande sjuka och man måste kontakta rätt vårdcentral eftersom alla inte tillämpar samma regler för vård av gömda/papperslösa. Några gömda behövde även förflyttas till säkrare ställe och i en värdfamilj blev det sjukdom.

Förutom asylsökande med laga kraftvunna utvisningsbeslut, asylsökande som inte får tag på sin advokat och behöver råd och tips, asylsökande som behöver intyg från läkare, psykolog och präst och allt möjligt annat har jag denna sommar uppsökt gång på gång av förtvivlade och frustrerade somalier. De har sina barn i svältkatastrofens länder, visserligen utanför Somalia, men i ytterst svåra förhållanden. Någon har sin man i Etiopien medan en annan söker kontakt med sin man och barn som befinner sig i Kenya. Alla har problem med familjeanknytning och att ingen godtar deras id-handlingar. Många har inte födelsebevis eftersom de fött sina barn hemma utan registrering och godkända intyg i ett land där hela statsapparaten brakat samman.

Den 14 januari 2010 uttryckte Anders Sundquist, Rådgivningsbyrån för asylsökande, Elisabeth Dahlin, Rädda Barnen, Ulrika Årehed-Kågström och Katarina Olofsgård, Sociala Missionen oro över att barn som ansöker om familjeåterförening, vid svensk beskickning, riskerar att av formella skäl aldrig få sin ansökan prövad. ”Detta då de i avsaknad av legal ställföreträdare inte kan anhängiggöra sin ansökan” Anhängiggöra=att inleda ett mål vid en domstol eller ett ärende vid en myndighet sin ansökan.”

Dessa organisationer påtalade då att de anser att en sådan ordning strider mot FN:s konvention om barnets rättigheter, särskilt mot artiklarna som stadgar att ett barns ansökan om familjeåterförening ska behandlas på ett positivt, humant och snabbt sätt samt att barnets bästa ska komma i främsta rummet vid alla åtgärder som rör barnet.

Migrationsministern svarade i brev daterat den 14 april samma år att ett arbete pågick för att se över om ändringar i regelverket var nödvändiga.

Gång på gång denna sommar har jag testat olika vägar, men insett att det är stopp för att familjerna skall kunna förenas. När jag kontaktat riksdagsmän och talespersoner för olika partier får jag veta att frågan är under behandling och att resultatet av den uppgörelse som Miljöpartiet och regeringspartierna dröjer. När jag presenterat angelägna ärenden som typexempel möts jag av tystnad från politiker inom det egna partiet medan medkännande handläggare på Migrationsverket och olika integrationssamordnare ute i kommunerna sliter sitt hår med människor som desperat försöker hålla liv i sina nära och kära allt medan de prövar olika juridiska vägar.

Ytterst handlar det om huruvida det hårda passkravet väger tyngre än EU-direktiv, internationella barnkonventioner och familjens rätt till återförening. Tidigare var det möjligt att göra undantag för passkravet om familjens berättelse var trovärdig, och efter dna-prov. Men en dom i Migrationsöverdomstolen sa att sådana undantag var omöjliga, vilket fick Migrationsverket att ändra praxis så att somalier inte ens får sin anknytning prövad.

Nätverket för rätten till familjeåterförening skriver i ett uttalande den 10 juni 2011 om tre viktiga krav som jag helt och fullt ställer mig bakom och vill ta med mig till vårt möte i Sveriges Kristna Råds migrationsgrupp idag den 23 augusti på Caritas i Stockholm.

  • Vi kräver att regeringen agerar skyndsamt i frågan om familjeåterförening
  • Vi kräver att regeringen tillkännager vilka åtgärder man ämnar vidta och en tidsplan för lösningarna som avses i den migrationspolitiska överenskommelsen i mars 2011
  • Vi kräver att undantag från nuvarande praxis verkställs omgående genom att barn och föräldrar erbjuds bevisa familjebanden med DNA, som alternativ till kravet på styrkt identitet under tiden frågan utreds.

 

 

Ps. Jag hann med fiske med barnbarnen och läsning av flera bra böcker liksom lata dagar att ”bara vara”


Ungdomar visar Guds rikes härlighet på gatorna

Jag vill tipsa om en hemsida där du kan läsa om helanden och titta på filmklipp. Det är helt vanliga kristna ungdomar och andra som enkelt går ut och berättar om Jesus och vad Jesus kan göra i våra liv. Klicka på länken här:

http://underochtecken.wordpress.com/2010/12/01/hello-world/


Jag citerar ETT av många vittnesbörd från denna hemsida:

Vittnesbörd från Borås:

I bara Borås har vi nått ut till ca 100-150 personer, det har varit riktigt bra. De flesta är mycket öppna och glada för att vi går ut.

På en bänk på bron vid Grand Hotell/First Hotel, har en ung kristen kille blivit fri från smärta i ett ej läkt sår i höger tumnagel. Hans kompis, som hade ett ca 2 cm kortare vänsterben, kunde gå iväg med lika långa ben. En tjejkompis till killarna, blev helad från smärta i nacken, hon upplevde Guds närhet och hon blev också helad från smärta i vänster höft.

På Café Källan rörde Gud vid både besökare och personal. En kvinna som inte kunde knyta sin högerhand, blev omedelbart bättre och kunde knyta handen. En ung tjej blev fri från huvudvärk. En kvinna blev helad i sitt ben, efter ett kunskapsord och bön.

Vid posten/Café Källan blev en medelålders man med gipsat ben, smärtfri och förvånad över vad han fick vara med om.

På stora torget blev en tjej med stukad fot smärtfri och en stund senare blev en yngre pojke bättre i sitt gipsade ben, smärtan försvann.

På gågatan var det flera ungdomar som hade ett kortare ben, antingen höger, eller vänster. Benen växte ut medan vi bad när den Helige Ande verkade. En kille som var tillsammans med många av sina kompisar blev fri från nackspärr. Flera av hans vänner fick uppleva Guds Härlighet.

I stadsparken blev flera ungdomar helade efter kunskapsord och bön. En tjej i blev helad i ryggen, vi frågade om hon hade ett kortare ben, vilket hon bekräftade att hon hade och vi uppmanade hennes kompis att hålla i hennes ben så alla kunde se när hennes vänsterben blev lika långt som det högra, under bönen.

Under 5 sommartorsdagar har många av ungdomarna börjat be för varandra själva och delat med sig av de helanden som de just tagit emot. Vi har på ett fantastiskt sätt fått vara med och se vad Gud gör i vår stad, när vi fått vara nära Jesus och lyssna till den Helige Ande. Vi känner ödmjukhet och tacksamhet över att Gud även på detta sätt vill nå ut till människor i vår stad, Borås. Jesus är fantastisk!


Kraftkällan

Igår hade vi bibel och bönetimme igen. Jag tror vi var 15-16 personer och engagemanget var starkt. Det märks att folk kommer med en hunger och längtan efter Gud. Ett par som kom igår berättade att de haft drömmar som de upplevde var från Gud. Jag har varit med om det flera gånger nu. Folk har drömt om vår församling och fått uppmaningar att ta kontakt. Jag tror att det är ett resultat av våra förböner. Gud kan tala på många olika sätt till människor.

Jag läser just nu boken "När himmelriket tränger fram" av Bill Johnsson. Bill skriver mycket om helande och mirakler. I bönen Fader Vår ber vi att Guds rike ska komma. I Guds rike finns bara kärlek, glädje, frid, tålamod o.s.v. Det är det vi ber om i bönen som vi ibland kanske bara rabblar fram. Bill skriver och undervisar om att vi får be om hjälp av änglar. Vi kan inte enligt bibeln befalla änglar att göra saker, men vi kan be Gud sända änglar till hjälp. Jag skulle behöva det ibland när jag ska försöka ringa någon myndighet och man får höra att man har plats nummer 48 i kön. Tänk om en ängel kunde "koppla in" till någon ledig handläggare vars kö inte är såå lång.

Igår läste vi Apostlagärningarna 1:8 "Men när den helige Ande kommer över er SKA NI FÅ KRAFT" Vi behöver som kristenhet och även personligen mer av Guds kraft i våra liv, i våra församlingar och ute i samhället, i vardagslivet. Det var vår bön igår och jag vet att vi fick ta del av Guds kraftflöde. Nu tar vi med oss kraften ut i det dagliga livet och vi ger någon törstande ett glas vatten, en uppmuntrande hälsning, ett praktiskt handtag, ett par lyssnande öron och vi är beredda att lyssna in vad den helige Ande talar till oss. Då agerar vi enligt de instruktioner som Guds helige Ande ger oss. Resultatet kan bli helande till ande, själ och kropp.

På söndag ska jag tala i Vasakyrkan om helande och hur Guds rike kan bli synligt i Filipstad och Hällefors, de två orter som vår församling arbetar i. Där finns så mycket nöd och rop på hjälp. Vi hade en lång lista med böneämnen igår som vi "höll upp inför Gud i bön". Barn som mår dåligt, splittrade hem, sjuka människor och utvisningshotade flyktingar. Men vi hade också flera saker att tacka Gud för och vi konstaterade att TRO ÄR NYCKELN TILL BÖNESVAR.

Gud välsigne Dig idag!  "Allt förmår jag I HONOM som ger mig kraft".

Låt familjen Mansurov få stanna i Sverige

Situationen för familjen Mansur Mansurov från Azerbajdzjan är mycket allvarlig. Sista instans är Europadomstolen för mänskliga rättigheter, men familjen har inte fått inhibition (utvisningsprocessen avbryts inte) Jag rekommenderar mina vänner att skriva på detta upprop som startat för några veckor sedan (texten ovan är lite
missvisande). Många namnlistor och vädjanden skall också lämnas in på måndag. Nedan kort på familjensa dotter då hon opererades i hjärtat. Hon är nu fysiskt frisk, men lider av trauma från tiden då hon var sjuk.
 

Vi vill att familj Mansur Mansurov får stanna i Sverige!


Man kan skriva på detta upprop på Facebook, men det bästa vore om man skrev en vädjan att familjen ska få stanna i Sverige. Familjen riskerar förföljelse för att de blivit kristna och även på grund av kritik mot landest regim och även förföljelse pga politisk verksamhet.
Posta den till Kristen Gemenskap
Box 71
712 21 Hällefors

4360 personer gillar berättelse om helande

‎4360 personer gillar Pernilla Wahlgrens berättelse om vad som hände när hon åkte tåg och en ung kille bad för en kvinna som blev helad. Just nu är det 293 kommentarer på henns blogg. Snacka om hett ämne!

Jag har samlat några inlägg som jag saxar några stycken av här. Gå till pernillas blogg och läs själv.

"Underbart att höra hur den här tanten blev helad, hade jag vart där hade jag antagligen reagerat på precis samma sätt som alla andra i tåget. Men vad är det vi är så rädda för egentligen? Varför är det så konstigt att tro på en Gud som gör under? Helt fantastiskt av den där unga killen att våga prata om sin tro i ett land där allt är okej utom att vara kristen. Att hålla sin tro för sig själv är inte ett alternativ för kristna, om man sitter på en skattkista liksom, varför behålla den bara för sig själv? Vill man inte dela med sig av det liksom? Tänk om den där killen inte hade vågat prata om sin tro för tanten, då hade hon inte blivit helad. Gud kan hela alla, han änvänder alla som tror på honom för att göra detta. Och vare sig ni tror eller inte så älskar Gud just dig. (Nästan lite för bra för att vara sant eller?..)

Jag var på samma helande konferens som honom :D Jag är bara 15 år och var troligen den yngsta där, men du ska veta Pernilla att det händer hela tiden överallt, oavsett hur gammal man är, eller var man är!

Hej Pernilla. Tack för att du berättade det här. Jag var med på samma helandekonfrerens i Malmö, som killen var. Jag har haft bröstcancer, och efter cellgiftbehandling fick jag svåra biverkningar i lederna, bl.a. kunde jag inte böja knäna. Men där i Malmö, på helande konferensen, när en kille bad för mig, kände jag en värme på mina knä, nästan hetta. Smärtan försvann och efter det provade jag om jag kunne böja mig? Och jag kunde!! och jag kan fortfarande!! (provade just nu,) Jag har fått nya knän, ben, fötter, tår,. Nu är det 4:de dagen som jag är frisk!!!! Ingen placeboeffekt!
_________________

Hej!
Jag blev botad på ett behandlingshem av kristen förbön. Jag hade panikångest och var beroende av droger…Sen blev jag kristen för att det var så otroligt spännande…kunde inget annat än att tro…Jesus lever!

Min svärför blev helad på ett vanligt frikyrkomöte (helad och healing är inte samma sak). En man vid namn Birger Skoglund la händerna på honom och bad en enkel bön. Det är absolut inte så att dom i frikyrkorna måste prata om sin tro. Det är mindre vanligt nu för tiden. Tyvärr har rätt många eller dom flesta feluppfattade meningar om vad kristen tro handlar om. Några lösryckta löpsedlar, något uttalande och lite andrahandsinformation ger sannerligen inte rätt bild av kristen tro. Min svärfar hade ett svårt hjärtfel som är ärftligt. Det gick inte att operera. Han åt starka mediciner för att hålla ordning på hjärtats frekvens. Han kunde inte göra, för honom, vardagliga saker såsom skära bröd,bära in ved etc.utan att hjärtat skenade iväg med orimlig puls. Varje gång var han nära att dö. På detta mötet blev han hel o frisk i sitt hjärta. Det är nu 14 år sedan. Det är ingen placeboeffekt. Överläkaren på sahlgrenska har tom. dokumenterat att det hjärtfel han hade som så tydligt syntes på undersökningar, nu är borta. Överläkaren tror inte på Gud men säger att han sett mirakler förut hos kristna patienter. Lär känna Jesus!

Hej Pernilla :)
Det där låter ju inte lite otroligt alltså :O
Jag antar att jag tror på under, men jag kan inte säga att jag riktigt tror på Gud så.. :S Är väldigt osäker i min tro osv. Men jag har tre småbröder, varav en föddes förlamad från midjan och ner. Och hans ena ben var en del kortare än det andra också. Min mamma har berättat för oss att när Joshua (som han heter då) var 1 år ungefär (tror jag det var) så bestämde hon sig för att be för honom. Om jag inte kommer ihåg fel så var våran biologiska pappa med och bad för honom också.
Och vet du? Nu fyller han 16 år och är fullt frisk och vältränad (utan att ha tränat) och så springer han så bra....

Hej Vad Du är bra som vågar ta upp ett sådant här ämne!!! När min son var liten hade han svår förkylningsastma som liksom inte ville släppa taget. Själv var jag trött efter alla vaknätter. Så kom en dag en granne in till oss som några år tidigare tagit emot Jesus som sin personliga frälsare och sa att hon ville göra det bibeln uppmanade till och som alla kristna kan göra i Jesu namn. Hon la sina händer på vår lilla pojke och bad om helande i Jesu namn och vår pojke blev omedelbart frisk och har aldrig någonsin efter den sekunden haft något som helst besvär, han är nu 10år:o). Hälsningar Anna
PS.Tänk om fler Kristna tordes göra vad bibeln uppmanar till

Hej Pernilla!
Jag blev väldigt glad när din länk kom upp på min skärm!
Detta är faktiskt en verklighet, för oss idag: Att vi kan få Guds hjälp mitt i vår vardag på detta sätt! Under de senaste dryga trettio åren har jag fått nåd att få se Guds vardagsmirakler på detta sätt! Bibeln talar om att Jesus är densamme idag, som när han vandrade här på jorden. Det är sant, och hans kärlek gäller oss alla!
Men du har rätt i en sak, Pernilla. I Sverige är vi oftast mycket skeptiska till sådana erbjudanden. När jag reser ute i världen, som jag gör, så ser jag en helt annan inställning. I Bratislava, mitt på ett stort torg erbjöd vi människor att få förbön på detta sätt. 50 st stod i förbönskö, för att få hjälp! Väldigt många av dessa blev omedelbart helade. Denna kraft är inte vår kraft, utan Guds!
Var Välsignad! Kram

Jag känner killen som bad för kvinnan, och detta är inte första gången han ber för människor som blir helade! Han var på väg hem från en s.k. ”Helande skola” i Malmö med Global Awakening & New Wine. Jag var själv på konferensen och fick tillsammans med de andra närvarande se hundratals helanden.

I vår församling har vi sett ca 100 helanden varje år de senaste två åren, – så även om storyn på tåget låter ovanlig så sker liknande saker hela tiden. Hör rapporter från andra församlingar i Sverige som ber för människor på stan och Gud gör mirakler överallt. Bara i Örebro har vi sett ca 40 personer bli helade på gatorna det senaste året.

Jag får väl ansluta mig till den kristna mobb som verkar ha intagit din blogg, kära Pernilla, men jag bara måste skriva att det är underbart att läsa det här. På helandekonferensen i Malmö som jag och tåg-killen var på fick vi se många fantastiska saker, bland annat en man vid namn Magnus som blev fullständigt återställd i sin rygg efter att inte ha kunnat böja den på 21 år. Han var med om en bilolycka 1990, en metallplatta opererades in i ryggen på honom och sedan dess var det fysilogiskt omöjligt för honom att böja den. Men när vi bad för människor med metall i kroppen kunde han det. Det var så vackert, jag intervjuade honom och filmade, kommer dyka upp på youtube snart.

Jag var med om en liknande sak när jag var 15, och jag var eller är inte särskilt kristen.
Det kommer jag aldrig att glömma. Aldrig någonsin.
Under kan ske! :) Tydligen!
Kram på dig!

Tack Pernilla för att du vågade berätta … jag har också blivit frisk …. när det hände … bara jag visste att det var Gud … det var hemma i lugn och ro tillsammans med min familj. Vi samlades kvällen innan jag skulle läggas in för utredning efter att akut ha drabbats av en leverskada. Jag hade skyhöga levervärden, obeskrivligt trött, alldeles citrongul, värk i magen mm.
Vi var ledsna och visste inte hur vi skulle be… då började vi sjunga sånger till Gud…..samtidigt som vi tyst ropade efter hjälp. Efter en stund kände jag att det hände något med mig.
Upplevde hur rummet fylldes med Guds kärlek. Och att det blev alldeles varmt där jag hade ont i kroppen, varma vågor masserade min lever. Det var så naturligt och vackert övernaturligt.
Jag tror på att Gud kan göra under.

Vilken fantastiskt story! Vi har de senaste åren på en grej som heter Pannkakskyrkan bett för många, även om inte alla blir helade så har vi sett 100-tals som upplevt samma sak (många som helt saknat någon tro på att Jesus kan göra sådana saker) så jag e inte förvånad, även om det är lika coolt varje gång!

 

 


Praktisera vår tro i vardagen så här!


Läs vad Pernilla Wahlgren skriver om ett helandeunder som hon blev vittne till på en tågresa:

Det sitter en ung kille bredvid en äldre dam, och jag kan inte undgå att höra hur han sitter och berättar om sin starka Gudstro för henne. Han berättar med stor inlevelse om hur han verkligen känner att Gud bor i honom och hur mycket Gud älskar alla människor. Damen i sin tur berättar om sig och bl a om sin värk i axlarna, som gör att hon har så ont att hon inte ens kan föna håret.
Plötsligt så frågar killen om han får be en bön för tanten?!
Hon svarar ja – även om jag hör på hennes röst att hon är något tveksam…
Så lägger han sina händer på hennes axlar och börjar att be.
Läs fortsättningen här genom att klicka på länken:

http://pernillawahlgren.se/pernillas-blogg/under-kan-tydligen-ske.html


Kämpa för att nå målet!!!


http://www.youtube.com/watch?v=p1UvxxYIv3U&feature=related


KOLLA PÅ DENNA FANTASTISKA VIDEO FRÅN ETT MARATHON-LOPP DÄR TRE DAMER GER ALLT FÖR ATT NÅ MÅLET.

Ytterligare en kommentar kring Allsången

Postat av: Kristen

Om det verkligen hade varit frågan om satir, är det en sak. Men det är det inte frågan om här. Syftet är enbart att håna och förlöjliga kristna i allmänhet och frikyrkliga i synnerhet. Det framgår också av inläggen från Mikael och "neon". Det här är vad man anser att alla i kyrkan verkligen säger. Det är vanligt att i media att håna och hetsa mot kristna på ett sätt som börjar likna den form av "humor" och "satir" som tyskarna använde mot judar under 1930-talet. vad syftet var då fick vi se så småningom. Vad det blir nu får vi väl framtiden utvisa. Kom igen och tala seriöst om satir den dagen när vi får se en satirgrupp på "Allsång...", som utklädda till bögar sjunger en sång om att allt är de kristnas fel och samtidigt hånar bögarna. Innan dess tror jag inte ett ögonblick på att syftet med inslaget skulle vara humor.


Gud på berget

http://www.youtube.com/watch?v=JWwfQ_3iY4s&feature=related

God on the mountain Den Gud som är på berget är också med oss i dalen

Ytterligare tre kommentarer kring Allsångsprogrammet


Jag har här lagt in tre kommentarer samt några egna funderingar. Hoppas ni kan läsa vem som säger vad. En person skriver i sin kommentar att "50 st mail är ingen tittarstorm!" Jo, SVT anser att om en person hör av sig med ett brev/mail, så räknar man med att cirka 1000 personer ger uttryck för samma ståndpunkt. Om det kommit in 50 brev och mail förstår du att det handlar om många som kände sig kränkta. (Bengt)

Mer av samme person som kommenterat mitt inlägg: "I övrigt håller jag med Mikael Wallgren, som man sår får man skörda. Tillägger ett ytterligare perspektiv. När kristenheten släpper fram människor som Åke Green i debatten, som yttryckligen påstår att allt verkligen är bögarnas fel, och att ibland allt elände på jorden är krig, svält och bögar det värsta som finns.....ja då har man verkligen bäddat vackert för sig".

 Lelle skriver i sin kommentar: Här kom det visst (omedvetet) fram massor av fördomar.

Tror du inte att det finns en stor skara politiker som är frikyrkligt kristna och som dagligen kämpar för det dom tror på, inte bara "hatar bögar"? Just frikyrkliga är faktiskt ovanligt aktiva på många sätt, i kyrkorna men också i politiken, social verksamhet och i annan ideell verksamhet.

När det gäller kyrkornas egen "politik" så är det faktiskt inte "kyrkorna" som nu klagat utan enskilda kristna som känt sig kränkta av påhoppet. Frikyrkorna brukar kanske i motsats till SvK låta medlemmar fritt sköta politiken, bl a eftersom medlemmarna har olika partipolitiska åsikter.

Detta "revynummer" skulle ha varit betydligt smakligare om ALLA som är tveksamma till HS fanns med, t ex muslimer. Här pekades bara en grupp, övertydligt just en frikyrkopastor ut. Han uppmanar till och med till hets mot homosexuella.

Men vi frikyrkliga får ständigt stå ut med påhopp men får aldrig medias stöd när vi påhoppas. Vi är dagens paria, inte homosexuella och muslimer som man alltid drar fram som förföljda.

Andy skriver till sist: Släng ut TVn så slipper du se skräpet och läs Guds ord istället och sök hans ansikte. Det kommer bli mer hån av oss kristna ha du inte läst vad Bibeln säger?

 Göran Skytte skriver om sitt besök i Filipstad m.fl orter

Det är underbart att vara kristen! « Dagen.se - Nyheter om kyrka och samhälle
www.dagen.se


Göran Skytte skriver:
De senaste fem åren har jag rest runt i landet och talat på möten. Sammanlagt har det blivit exakt 300 möten, i snitt 60 om året. Den sammanlagda publiksiffran uppgår till 101000 mötesdeltagare

Göran fick ett ex av boken TACK RIKA LIV som handlar om min fars liv bl.a. om den väckelse som han fick vara med om i Edsbyn på 20-talet. Göran berättar om detta i sin krönika i DAGEN

Reaktioner på gårdagens bloggpost om satiren på Allsången

Jag har fått några reaktioner på det som jag skrev igår kväll. Detta t.ex. skriven av M W

"Jag förstår faktiskt inte er upprördhet. Som man sår får man skörda. Som lite lagom aktiv kristen medlem i Svenska Kyrkan så blir jag lika förvånad varje gång över den oerhörda fokus som frikyrkorörelsen i stort och även högerfalangen inom Svenska Kyrkan lägger på frågor kring sexualitet. Jag köper att Homosexualitet är en synd enligt bibeln, likaså är otrohet det. Å andra sidan är girighet, förakt för svaga och utsatta det. Jag kan verkligen inte få ihop min bild av vad kristendom är för något med det absurda fokus som läggs på sexualitet från de evangeliskt kristna.
När Svenska Kyrkan kritiserar sjukförsäkringen anklagas de för att driva partipolitik, men när syntes frikyrkorna i samhällsdebatten när det gäller något annat än att lägga sig i människors privatliv?
Som ni sår får ni skörda."

Mitt svar:
Den som följer min blogg och vår församlings arbete inser genast att vårt fokus inte ligger på frågor kring sexualitet. MW frågar när frikyrkorna syntes i andra samhällsfrågor. Ja, vad säger du om biståndsfrågor, mission, migrations- och integrationsfrågor, stöd till ensamma mammor, förskolor, missbruksvård, LP-stiftelsen, rättvisefrågor, Sveriges Kristna Råds (där frikyrkan ingår) stöd för de utförsäkrade, utdelning av matkassar till människor som "fallit mellan stolarna" och mycket annat. Visst förstår vi kristna satir, men här handlade det om att ensidigt underbygga fördomar mot kristna.

Påhoppet i SVT på kristna

Min fru och jag brukar se på Allsång på Skansen. I tisdags slog SVT ett absolut bottenrekord. I slutet av programmet stegade en satirgrupp fram mot scenen anförda av en person som skulle likna en frikyrkopastor. En person föreställde även en jude. "Pastorn/prästen" hade en bibel i sin hand och gruppen sjöng om allt elände i världen med refrängen "det är bögarnas fel". Man försökte pådyvla Sveriges Televisons tittare  bilden av intoleranta kristna som fördömer homosexuella. Detta sändes på bästa sändningstid utan något tillfälle till debatt eller möjlighet till replik.
Jag skrev till SVT och berättade att vi kände oss kränkta och mycket ledsna. Idag fick jag det svar som finns nedan. Tydligen har många hört av sig eftersom Expressen kallar det för tittarstorm. Här några citat från andra som reagerade:

Kanske flera med mig och familjen såg Allsång på Skansen ikväll? I så fall delar ni säkert vår olust och bedrövelse mot den ohölda hetsen mot kristna som skedde i den sista sången "Det är bögarnas fel" som förespeglades sjungas av en frikyrkogrupp, med en imam, en ortodox jude och en nunna som "doakör". Se www.svt.se

Visserligen kan det finnas tillfällen då man inte ska låta sig provoceras, men en ohöljd hets mot religiösa i ett allsångsprogram faller utanför det acceptabla. Och varje person som hör av sig och protesterar mot ett visst programinslag räknar SVT som en opinion av 1000 tittare (som tyckte likadant, men inte blev färdiga att gripaluren/pennan).
För första gången (någonsin) hör vi av oss till er på SVT för att ge uttryck för en djup olust och bedrövelse efter att familjen suttit (som vanligt) och tittat på Allsång på Skansen. Plötsligt , på slutet, dyker det upp ett elakt påhopp på frikyrkliga i synnerhet, och religiösa i allmänhet, i sången "Det är bögarnas fel".

Det kan knappast vara förenligt med SVT:s uppdrag om allsidighet att hårt och sarkastiskt angripa religiösa företrädare och lägga ord i deras mun som de aldrig själva skulle uttala eller vilja stå för. Debatt är en sak, men ett ensidigt kraftfullt påhopp på bästa sändningstid utan någonsomhelst antydan till möjlighet till replik eller svarsmöjlighet - det är en ren hets mot folkgrupp. Att Allsång på Skansen och SVT skulle låna sig till att hetsa mot kristna är oacceptabelt.

Det är beklämmande SVT.Uppenbarligen var det många av oss som hörde av sig till SVT och protesterade - och säkert många andra.

Expressen skriver idag att det blev en tittarstorm mot inslaget i Allsång´på Skansen, och nämner t.o.m. att gruppen fick ändra på sin text (som ursprungligen var ännu värre) :

http://www.expressen.se/noje/1.2517209/grotesco-tvingades-andra-bogarnas-fel


Så här svarade SVT mig:

Självklart respekterar vi allas åsikter om våra program och våra olika medverkande.
Att tillfredsställa alla tittare med allt vi tillhandahåller är en näst intill omöjlig uppgift. Våra tittare utgör delar av hela Sveriges befolkning och var och en har sin egen humor och smak. Det innebär att det ni klagar på, ger andra oss beröm för.

På traditionella revyscener har framförts genom tiderna många tänkvärda kupletter som skildrat samhällets brister i form av satiriska texter som fått oss alla att tänka till. Så var även vår avsikt med tisdagens Allsång. Och liksom tidigare gav detta upphov till både ris och ros.
Vi har förstått att inslaget "Bögarnas fel" inte föll er i smaken, men kanske fanns det annat i programmet som du tyckte om. Det är så vi tänker när vi gör våra program. Det skall finnas något för alla och kanske hittar man också något man inte visste att man tyckte var bra förrän man fick se och höra det.

Nästa vecka kommer något helt annat. Fortsätt gärna titta då.

Med vänlig hälsning och önskan om en fortsatt trevlig sommar!
Redaktionen Allsång på Skansen


DAGEN skriver om programmet och reaktionerna ikväll på Dagens webbsida. Jag tycker dock att Dagens journalist borde ha ställt lite frågor till de programansvariga. Debatten kanske fortsätter?

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=271676Gemenskap och glädje

Jag använder mig rätt så mycket av Facebook. Har fått många vänner inte bara på Internet, utan också i verkligheten. Brukar också vittna om min tro på Facebook. Så här skrev jag ikväll efter att jag kom hem från ett underbart och härligt möte.

"Kom precis hem från vår torsdagssamling på Träffpunkten. Ikväll var det många som ville berätta vad Gud gjort i deras liv, t.ex. helande från svår sjukdom, fått förstahandskontrakt på lägenhet, hjälp med intyg och hjälp av vänner med olika praktiska saker. Vi upplevde verkligen Guds närvaro i en atmosfär av kärlek och stor glädje. Ikväll ett par nya vänner som var med för första gången. Jag är GLAD!"

Filipperbrevet 4:4 säger att vi ska glädja oss i Herren! Jag är så glad över att Gud alltid möter oss i sitt ord, i gemenskjapen med våra medmänniskor och genom sin helige Ande.


Att identifiera sig med de svaga och dem som behöver hjälp

1 Korintherbrevet 9:19 Eftersom jag är fri och oberoende av alla, har jag gjort mig till allas tjänare för att vinna desto fler. 20 För judarna har jag blivit som en jude för att vinna judar. För dem som står under lagen har jag, som inte själv står under lagen, blivit som den som står under lagen för att vinna dem som står under lagen. 21 För dem som är utan lag har jag blivit som den som är utan lag, för att vinna dem som är utan lag, fast jag själv inte är utan Guds lag utan lever i Kristi lag. 22 För de svaga har jag blivit svag för att vinna de svaga. För alla har jag blivit allt, för att jag i varje fall skall frälsa några. 23 Allt gör jag för evangeliets skull, för att jag själv skall få del av det.

Igår läste jag dessa bibelord på Stora Torget i Filipstad där kyrkorna hade en gemensam gudstjänst. Bibelordet betyder mycket för mig och det är en text som jag ofta har i tankarna. Först kan man tänka att det handlar om att anpassa sig till max till allt och alla. Men, nej! Så tolkar inte jag texten. I stället tycker jag det handlar om att verkligen identifiera sig med de de svaga och de som behöver hjälp. Ibland kan man inte ge någon hjälp, men man kan lyssna och finnas vid en persons sida.

Just idag tänker jag på familjen Mansur som riskerar att utvisas till Azerbajdzjan. Idag har jag skickat mer information om deras land. Azerbajdzjan blir mer och mer fientligt mot kristen tro. Min förhoppning är att Kammarrätten i Stockholm skall ta upp frågan om säkerhetsläget har förändrats de senaste åren när det gäller de mänskliga rättigheterna. Jag tänker särskilt på de evangeliska kristnas situation. Myndigheterna hindrar församlingar att registrera sig, man försöker förhindra att barn ska få gå på gudstjänster och söndagsskola och man förhindrar kristen litteratur och kristna förkunnare att få komma till Azerbajdzjan för att predika.

I veckan hade vi besök av Göran Skytte som talade om JA TILL JESUS i Filipstads kyrka. Han var mycket inspirerad och glad över att ha fått komma tillbaka till sin gudstro. Gång på gång brast han ut i kraftfulla Halleluja så det dånade i kyrkan. Efteråt blev det trångt kring bokbordet. Vi köpte en DVD om när Lena-Maria Klingvall besökte ett universitet i Tanzania, Afrika och undervisade hur man hjälper dem som har ett funktionshinder att få fullt tillträde till samhället och utveckla sina gåvor och talanger. Det var gripande att ta del av filmen som verkligen pekar på att identifiera sig med dem som andra kanske ser ner på.Det var trångt vid bokbordet i Filipstads kyrkaFamiljen M:s barn får en stunds avkoppling på TorpkonferensenBarnbarnen på besök. Då händer det att "faffa" också blir glad och sprallig som ett barn och leker i sandlådan, gungar och plockar hallon vid lekparken med barnen.


RSS 2.0