Gudomlig atmosfär i Hällefors

Idag hade vi gudstjänst i Hällefors med sångarpastorn Eero Hedin som spelade, sjöng och predikade om att bära frukt i våra liv. Det var en underbart härlig gudstjänst där vi upplevde ett möte med Herren Jesus själv. Flera nya människor hade hittat till vår kyrka. Folk från Afghanistan, Eritrea, Iran och andra länder var med. Nu finns flera som vill ha bibelundervisning för att vandra vidare med Jesus.
I slutet av mötet hade vi en förbönsstund då Guds härlighet och kraft visade sig. Guds kraft och den helige Andes gåvor förmedlades direkt vid handpåläggning. Folk var glada och tacksamma och det var riktigt bra med folk. Vi åkte hem med Eeros sånger ljudande i bilen glada och tacksamma för vår gemenskap idag.
Hemma väntade Daniel och Nathanael Sjöberg som genast ville ut och fiska. De skall vara hos oss några dagar. De är ju nyss hemkomna från Pakistan. Senare ska vi ta emot de övriga två sjöbergspojkarna som varit borta från oss så länge. Vi är såå glada för våra fina barnbarn.

Sommarens glädjeämnen

 
 
 
            
Jag har plockat blåbär idag, inte alls långt från vårt hus. Titta så fina och stora!
I torsdags blev jag överraskad på vår bibel och bönetimme. Knut överlämnade denna fina blombukett från pingstförsamlingen. Det kändes som om vi var tillbaka för 25 år sedan då jag var pastor i Pingstkyrkan. Roligt och rörande.
Idag har jag besökt ett par afghanska unga män i Hällefors. Det var ett gripande möte med fängslande livsberättelser. Tänk att Jesus når in i Afghanistan genom visioner, internet och människor som är villiga att dela med sig av sin kristna tro trots enormt stora risker för liv och säkerhet.
I morn har vi gemensamt möte klockan 10 i Pingstkyrkan, Hällefors då Eero Hedin ska sjunga och tala.

En sång om pappa

Det är semester och jag ligger lågt med inlägg, men kopierar vad jag skrev på Facebook ikväll.
Vilken musikupplevelse att spela gitarr och olika rytminstrument med några barn som är uppväxta i en kultur där det knappast är tillåtet med sång och musik. Ni skulle ha sett "min bästis" den 2-årige pojken som direkt hittade rytmen och sjöng, spelade och dansade runt bordet i det torftigt möblerade asylboendet. Den föräldralösa flickan frågade om jag kunde sjunga en sång om pappa. Hon öppnade fönstret mot gatan och tittade drömmande ut mot bergen medan jag sjöng "Du är vår far Gud och vi älskar dig".

Längtan att få praktisera evangeliet

Det har varit lite problem med bloggen en tid. Därför har mina senaste inlägg blivit lite förkortade och avhuggna. Hoppas det ska funka nu.
 
Min första New Wine-konferens lär inte bli den sista. Det jag gläds mest över var att se alla barn, ungdomar och barnfamiljer. Nya generationer tar vid och de söker sig till källan med det friska vattnet. De lär sig att borra sina egna brunnar, dricker, men ger sen vidare. Gospel Media sålde rekordmånga böcker. Nu har jag läsning med mig hem för några veckor, men i morn ska vi ta ett av våra barnbarn med till ett glasscafé och kanske gå och meta upp några fiskar. Ha en välsignad sommarvecka!
På söndag i Pingstkyrkan i Hällefors ska jag dela intryck och berätta lite av vad jag lärde mig på konferensen. Jag hoppas att vi också ska ta tid till att PRAKTISERA allt vad vi lärt oss om att lyssna till Guds röst, be för de sjuka och låta den helige Ande verka i våra liv.
 
Idag börjar hemresan för vår äldste son med familj. De kommer hem från Pakistan. Ser fram emot att träffa de fyra pojkarna Emanuel, Nathanael, Samuel och Daniel och mamma Maria.

New Wine i Vänersborg

Underbart att höra ett tonårsgäng på New Wine-konferensen i Vänersborg prata om sina upplevelser med Jesus. De satt utanför lokalen och småpratade. Jag kunde inte undgå att höra vad de sa. De hade varit ute på stan och bett för folk som blivit helade och fått uppleva gudsmöten. Deltog i ett seminarium där många fick pröva på att lyssna in den helige Ande tilltal. Sen fick de berätta om de ord av kunskap som de fått. Då gensvarade människor i den stora salen och flera berättade efteråt om konkreta helanden. Bokförsäljningen har gått över förväntan bra.
 
 

RSS 2.0