Utbildning inom MV i samarbete med SKRs migrationsgrupp

www.skr.org/nyheter/migrationsverket-hojer-kunskapen-kring-religion-som-asylskal/

Idag har vi jobbat med förberedelserna till utbildningsdagarna om religion, kristen tro och konvertiter.
Se uttalande från Sveriges Kristna Råd ovan.

Min brors gravsten


På väg till Stockholm idag stannade jag till i Bro vid min bror Kjells grav. Påmindes om värlskartan och hans brinnande intresse att engagera sig för hela världen. Det handlade om ursprungsbefolkningen i olika delar, judarna i Sovjet, avslöja mörkrets gärningar i slutna hemliga sällskap, proklamera försoning på platser där hat och hämnd skördat tusentals liv. Han samlade olika kristna grupper i land efter land och man började se varandra som syskon. Fantastiskt när han fick besöka Abrahams grav i Irak, tala fred och försoning i Saudiarabien och fira nattvard under KGBs högkvarter och vid Berlinmuren. Jag har skrivit hans biografi som jag kallar GUDS BÖNEGENERAL och som finns på Gospel Media. Tog det andra kortet på mig själv strax innan jag gick upp till kyrkans lägenhet här på Östermalm. Startade med sol och 23 grader och anlände till en blåsig och regnig huvudstad. I morgon blir det arbetsdag tillsammans med jurister, flyktinghandläggare och representanter för Sveriges alla kyrkor i SKRs migrationsgrupp.

Guds Rike i Korskyrkan

Tillkomme Ditt rike. Lår Din vilja ske, så som i himlen SÅ OCKSÅ I HÄLLEFORS OCH FILIPSTAD.
Helt fantastiskt bra eftermiddag och kväll igår med tema: Guds Rike, den helige Ande, profetians gåva och helande. Trots Konstrunda, fotbollsmatch och många av våra medlemmar bortresta var det mycket folk som samlades från kl. 14-21 med avbrott för fika och soppa med smörgåsar. Fler anslöts sig mot kvällen. När Maud och jag åkte hem kom fler ungdomar till ungdomsmötet. Flera upplevde konkreta helanden på kvällsmötet och många fick dela profetiska hälsningar till uppmuntran. Vi fick vara med om det som borde vara normaltillstånd i kyrkan av idag. Vi upplevde det som profeten Joel förutsade. Till och med flera muslimska unga män deltog och en av dem blev starkt berörd av en syn som han såg. Synen handlade om hur Jesus är Livets bröd och han såg hur det strömmade folk till kyrkan för att äta av Livets bröd.
John Derneborg, pastor i Vänersborgs pingstförsamling samt en av ledarna för New Wine i Sverige ledde bibelstudierna. Hela tiden förde han oss framåt i Guds ord, metodiskt och lugnt med allt fokus på Jesus. Teori blandades med praktik. Vi fick uppleva hur alla i församlingen var aktiva, fick förmedla profetiska hälsningar, ge uppmuntran och även vara med och be för sjuka och se hur de blev berörda av Guds kraft till helande.

Mycket bra helg tillsammans med Ljus i Öster

Jättebra möte på pingstdagen i Korskyrkan, Hällefors. Bra predikan om den helige Andes kraft och om det namn som är över alla andra namn, makter, omständigheter, svårigheter och till synes omöjliga problem, nämligen Jesus Kristus som lovat vara med oss alla dagar. Mycket duktig sångare från Halden, Norge. Profetiska hälsningar om helanden som människor gensvarade till. Roligt att se unga iranska flickor vara med och be för folk. Visst är det märkligt att precis när en av våra afghanska tolkar flyttar, så kommer ännu en ny och superduktig afghansk tolk till oss i lilla Hällefors/Filipstad.

Till nästa helg laddar vi om och tar emot Teen Challenge samt en grupp från New Wine med John Derneborg i spetsen. Reservera lördag mellan 14-21 för seminarier och möten då vi kommer att få se Guds kraft beröra människor.

En av våra invandrarflickor behöver en cykel. Hon är 15 år.

Sen har vi ett akut behov av en liten lägenhet (rum och kokvrå eller kök) i två månader för en höggravid mamma med litet barn som behöver lugn och ro inför förlossningen. Någonstans i Värmland/Örebroområdet???? "Vad ni har gjort mot en av dessa mina minsta, det har ni gjort mot mig" Citat av Jesus.

Safirbröllopsparet

 
Safirbröllop nu i pingst.
Vi gläder oss åt 45 år som gifta.
Vi tackar Gud för våra tre söner och våra sju barnbarn.
 

Safirbröllop

På pingstdagen är det 45 år sedan Maud och jag gifte oss i Filadelfiakyrkan i Dala-Järna med broder Stanley som vigselförrättare och syster Siw och Stellans döttrar som brudtärnor. Svärfar Nogi med sönerna Lewi och Aron spelade folkvisor från Dalarna och Mauds syster Sonja med sin Lennart var tärna och marskalk. Lasse Wäfors sjöng solo. Dagen innan hade jag tagit lärarexamen i Falun och Maud var färdig tandsköterska.

Dop på söndag

I måndags hade vi dopsamtal med tre personer som ska döpas på söndag. Det ska bli underbart och roligt. Jag är glad över att Peter ska döpa. Peter är vår pastor som jobbar deltid hos oss, men eftersom vi samarbetar med Vasakyrkan där Peter också är pastor, träffas vi rätt så mycket.
I tisdags besökte jag Pingstkyrkan i Karlstad för att samtala och ge tips kring frågan om att vara en mångkulturell församling.
Idag har jag varit tillsammans med Soheila Fors på Götabro Folkhögskola/bibelskola och vi har berättat om vårt arbete med nyanlända (=invandrare/flyktingar, asylsökande)
Det var ett 70-tal åhörare, främst pastorer och missionärer. De var så berörda av vittnesbörden, så många satt och grät i bänkarna. En man var tvungen att gå ut och gråta ut. De blev dels så oerhört starkt berörda av Soheilas vittnesbörd om hur hon fick möta Jesus som förvandlade hennes liv så radikalt.
Jag berättade om olika flyktingöden och visade på vägar där församlingen och enskilda kan göra en skillnad för dem som kommer till vårt land och har svåra trauma och som har svårt att komma in i vårt samhälle. Att bli sedd, få prata med någon svensk som visar kärlek kan betyda allt.
Annars fortsätter jag med förberedelserna för min del i den utbildningssatsning som Migrationsverket planerar och arrangerar med stöd av Sveriges Kristna Råd. Spännande och enormt utmanande. Hoppas verkligen på en bra dialog med respektfullt och öppet lyssnande från alla håll.

Dop på söndag

Idag hade vi en mycket bra gudstjänst i Vasakyrkan, Filipstad.
Bra med folk. Många som tog emot nattvarden.
I morgon ska vi ha undervisning för dem som ska döpas på söndag i Korskyrkan. Vi har fått hjälp av en kvinna från Örebro som kan tala det språk som de som ska döpas talar. Vi har försökt med olika tolkar, SKYPE_möten, olika böcker och biblar, men också bra att få träffa folk från sitt eget land som själva har tagit emot Jesus och vandrat på "Jesusvägen".
Ser fram emot söndagen. Vi ska då även ha församlingsmöte. Jag vill att alla grupper ska berätta lite från sin verksamhet t.ex Måndagsklubben. Onsdagskul Tisdags- och Torsdagbönen, Erikshjälpen Second Hand, finska gruppen o.s.v. Vad är bra? Vilka glädjeämnen har vi? Vad kan bli bättre och vad står på önskelistan? Kanske behov av fler frivilliga som hjälper till.
Denna vecka ska jag tala på en medarbetardag i Karlstad och på en större samling för pensionerade förkunnare på GÖTABRO utanför Kumla. Hörde att ca 65 personer var anmäla, men att fler kommer till de olika samlingarna.
Sen håller jag på med förberedelserna för utbildningen inom Migrationsverket i religion som grund för asyl/konvertiter.
Hinner kanske inte skriva så mycket på bloggen denna vecka.
Var välsignade!

Höggravid kvinna med erbjudande om jobb utvisas

Trots att mamman är höggravid och har ett sjukt barn, framhärdar Migrationsverket att mamman och barnet ska överföras till ett annat EU-land enligt Dublinförordningen. Kvinnans mor har permanent uppehållstillstånd. Kvinnan har dessutom erbjudande om heltidsjobb i Sverige. Men regler är regler menar handläggaren som beordrat mamman att infinna sig för att avvisningen ska kunna genomföras. I reglerna står det att undantag kan medges om man har nära släktingar i landet som har uppehållstillstånd. Dags för kamp mot stelbenta regler!

Barnen i Syrien i säkerhet

Äntligen i säkerhet! Men ännu inte framme. Jag fick nyss besked om att de tre barnen i Syrien äntligen befinner sig i säkerhet utanför Syrien. Nu är det "bara" resan till Sverige och Filipstad som återstår. Här väntar en mamma som genomlidit år av fruktan och maktlöshet. Trots alla myndigheters goda vilja har detta varit ett av de segaste människoöden som jag varit med om. Senaste halvåret har barnen och deras beskyddare lurat döden många gånger då de flyttats runt i landet.
Du får gärna ge ett bidrag till barnens biljetter.

RSS 2.0