Gud kan räkna


22 afrikaner och afghaner stod vid buss-stationen och väntade på bilskjutsar. Och kan ni tänka er; trots att flera församlingsmedlemmar var bortresta kom det exakt så många bilar, så att alla fick plats till kyrkan i Hällefors. Gud är duktig på att räkna! Där strömmade folk till som aldrig förr. Många nya besökare. Härligt möte med många medverkande. Jag talade om husförsamlingar, den lilla gruppens betydelse, behovet av nära vänner, att hålla fast vid det enkla enligt Apg 2:42 (undervisningen, bönen, gemenskapen och brödsbrytelsen=kärleksmåltiden) Om att lära sig höra när Gud talar rättfärdiggörelsen genom tro, inte förvalta kyrkliga strukturer utan leva det nära intima livet i gemenskap med den helige Ande och Gud varje dag. Fri, med en vilja att leva ut det kristna livet i vardagen. Här några av mötesbesökarna och några medverkande.
 
 
 
 

Sånggrupp på Berts boende

Nu du Bert Karlsson. Gör dig redo för att skriva skivkontrakt. På ditt asylboende i Filipstad har vi nu en sånggrupp som träffas och övar i Vasakyrkan i Filipstad. På söndag ska de sjunga i Korskyrkan, Hällefors.
Här är gänget.

Ett fantastiskt stort mirakel

Jag tror att min fru och jag igår var med om något alldeles unikt. Att bli hembjuden på mat till en somalisk familj med deras vänner och dela deras glädje och gemenskap är nog inte så vanligt. Flera års gemensamt projekt är genomfört och nu kunde vi tacka varandra och Gud för ett helt unikt och fantastiskt mirakel. Under 25 års ideellt arbete med flyktingar har jag aldrig varit med om något liknande.
Tack alla vänner på Facebook och här på bloggen samt andra vänner som stöttat på många olika sätt.

Idag har jag undervisat på Örebro Missionsskola. I morgon blir intervju med SVT i Pingstkyrkan i Karlstad.
Det handlar om iranska konvertiter.

Här ett par bilder från Storfors Baptistförsamling där jag medverkade för någon vecka sedan.
 
 
 
 

RSS 2.0