2016-ett omskakande år


I början av juli fick jag besked om cancer och att jag hade en elakartad tumör som måste opereras. Jag började genast förbereda mig för operationen genom att motionera mer, äta nyttigare och inte minst förbereda mig mentalt. Varje dag långa promenader i skogen där jag plockade bär och svamp eller bara cyklade eller gick. Veckorna och månaderna gick och tremånadersregeln överskreds, men den 28 oktober opererades jag. Allt har gått bra och jag är mycket tacksam och glad. 40 år med ständiga inflammationer och långa behandlingar med antibiotika är över.
Årets största händelse: att bli friskförklarad. Ja absolut.
Under våren uppdagades hur vi blivit lurade av en person som vi litade helt på. Visst förlorade vi pengar, men det var inte det värsta. Känslan av att ha blivit utnyttjad, förd bakom ljuset och lurad stack som vassa nålar i hjärtat och sinnet. Sånt har hänt förut också. När man räcker ut en hjälpande hand kan någon bita tag i den riktigt hårt och åsamka rejäl skada. Men att stanna upp och bli bitter och hård förstör bara en själv. Vi ger förlåtelse och går vidare, men visst får man ett stort sår.
Till årets glädjeämnen hör våra barn och barnbarn. Vårt yngsta barnbarn Leo är en riktig solstråle. Korskyrkans persiska grupp är också en källa till stor glädje. Flera iranier och afghaner har under året blivit kristna och döpta. Även en del från andra länder t.ex Albanien.
I kommunen har samarbetet med S, V och Mp fungerat utmärkt och vi har kunnat satsa mycket på integration, praktikplatser och jobb genom Arbetsmarknads och Integrationsavdelningen. Vår kommun har fått många extra miljoner från staten och varenda krona behövs för att möta alla utmaningar.
Nu ser jag fram emot ett år då jag ska fylla 70 år. Det låter helt ofattbart. Lillpojken i Sjöbergs familj-70 år! Han som alltid var yngst jämt och i alla sammanhang. Han som bara gick och längtade efter att bli stor och vuxen. Med trygghet och förtröstan går vi in i ett nytt år. Tron på Gud ger styrka och hopp mitt i en galen värld där krigsbilderna från Syrien aldrig slutar att förskräcka. Vi välkomnar Fredsfursten och ber att friden ska börja i våra hjärtan och sprida sig till dem som vi har i vår närhet och till dem som vi möter i vår vardag. Där vill jag vara ett redskap att komma med Guds frid och fred.
Till sist vill jag önska alla GOTT NYTT ÅR!

Operation

Den 28 oktober opererades jag för prostatacancer.Jag har i många år gått och tagit det sk PSA-provet. Visst var det något högt, men man sa, att det kunde bero på förstorad prostata. Efter att det steg ytterligare gjordes en biopsi. Det var våren 2015. Dagen före midsommar fick jag ett brev från läkaren där han berättade att de inte fanns minsta spår av cancer. Jag kunde fira midsommar i glädje och tacksamhet. Men man skulle följa upp mig inom sex månader igen för en ny biopsi. När det gått nio månader! tog jag kontakt med både vårdcentralen och urologen och undrade vem som skulle kalla mig. Då blev det fart och man gjorde nya tester. Då hittade man en tumör och jag skulle opereras med hjälp av en robot.Efter fyra månader väntan blev jag opererad den 28 oktober i år.
Tiden innan operationen la jag om kosten rejält och köpte en frukt och grönsakspress. Varje morgon gjorde jag juice på cirka ett kilo morötter, rödbetor, selleri, ingefära, citron och diverse gröna blad som t.ex. grönkål.Jag tror jag byggde upp immunförsvaret rätt så bra och genom att jag gick långpromenader varje dag var jag nog i rätt bra kondition.
Operationen gick bra och återhämningen likaså. Nu på måndag ska jag träffa urolog för uppföljning. Då får jag veta om PSA-provet är 0 som förväntat. I annat fall utreds man ytterligare.
Jag är tacksam och glad för alla som bett till Gud för mig, skänkt goda tankar och uppmuntrat mig.
Jag känner mig glad och tacksam och hoppas på en ljus framtid.

Utvisad för fem år sedan

En familj som blev utvisad för flera år sedan under mycket dramatiska former har hört av sig. Vi har av säkerhetsskäl inte kunnat ha så mycket kontakt. Blev mycket glad över att få veta att de lever, även om de har det väldigt tufft utan möjlighet till arbete och pengar. Mannen har kunnat arbeta något under somrarna. En gåva till jul gör det möjligt för dem att köpa medicin till dottern som led av en svår hjärtsjukdom. Mannen skriver att han älskar Sverige där deras son föddes. Han älskar också Jesus som han och hans fru lärde känna här i Filipstad. Han vill ge alla en kram, även dem som kom med rasistiska kommentarer och de som inte ville tro på deras behov av skydd. "Ge dem alla en varm kram från oss", skriver han.

Tredubbel välsignelse

I söndags träffade jag en kvinna i kyrkan som hade något mycket positivt att berätta. Det kommer många människor till oss. Vi hinner inte alltid lära känna dem. Några blir förflyttade till andra orter under tiden de söker asyl. Andra tilldelas boende på andra orter då de fått uppehållstillstånd. Kvinnan berättade, att hon var i vår kyrka för två år sedan. Då avgav hon ett löfte till Gud. Nu kunde hon berätta, att hon fått bönesvar tre gånger mer än vad hon önskat och bett om. Hon ville visa sin stora tacksamhet och kom med en gåva till församlingen. Vi fick hälsningar från en familj som var med oss under ett par år. Nu bor de på annan plats och hjälper till i kyrka och second hand. Mannen är också med och tar hand om människor från Iran och Afghanistan som nyligen blivit kristna. Till vår julfest den 20 december skulle det vara underbart om vi kunde ge vinterskor till våra unga pojkar som går i enkla gympaskor och fryser och blir blöta nu när det kommit en hel del snö. Vi får in kläder och skor för kvinnor, men sällan något till våra pojkar och män. Det vore nåt att önska........

Julupprop för flyktingar

http://www.skr.org/nyheter/idag-inleder-kyrkorna-juluppropet-for-en-human-migrationspolitik/

RSS 2.0